Šta je novo?

CPU clock...pitanje

• Začetnik teme Nebojsa81
  • Datum pokretanja
N

Nebojsa81

Guest
Imam Athlon na 1500MHz, tj. kupio sam ga pre neki dan i asusovu plocu(ne znam koju)... da li u biosu da stavim 11,5 x 133MHz da bih dobio priblizno 1,5GHz ili vec kako...postoji mogucnost da izaberem bilo koju frekvenciju...
imam staru PC100 memoriju,pa me interesuje da li moze to da bude problem i da li mogu da stavim da radi na 1,3GHz(13x100MHz)... jel mi i ne treba velika brzina i da li cu time dobiti stabilniju masinu...
hvala unapred

to sto si ti uzeo je verovatno Athlon XP 1500+ koji radi na 1.33GHz - trebao bi da stavis 10x133, a posto imas pc100 memoriju moraces 10x100=1ghz. nadji bolju memoriju ili probaj ovu da li hoce na 133, mada tesko...

Mnozilac je verovatno zakljucan, tako da od 13x nema nista...

Ploca je Asus A7A 133 ...Mnozilac nije zakljucan i moga ga menjati i trenutno je podeseno na 11x133MHz(imam pc100 memoriju) i prilikom startovanja pise da ima 1466MHz... jel modu da ga ostavim tako? Ili da ga stavim na 13x100MHz?

Ako radi stabilno, ne diraj!!!

do pre par dana sam imao ath1500+ i abitovu plocu kt7a ... ako se nevaram on mi je radio na 1400mhz ali nisam siguran. u svakom slucaju probaj na vishe pa ako prezivi stabilno furaj to

Ja nisam siguran,ali mislim da nije kod mene Athlon XP1500+ jer ne pise, nego pise (control panel, system) AMD Athlon(TM) processor...
Pokusao sam da skinem cooler pa da vidim sta pise na njemu ali nisam uspeo,jer je vrlo skucen prostor a mrzi me da skidam plocu...

Memorija moze da se podesi da radi na nizem taktu od FSB-a, znaci mozes da izaberes za mem 100MHz a fsb 133MHz, to bi trebalo da se podesava u odnosima 4:3 ili tako nesto odavno je bilo pa se nesecam tazno, mada ako stabilno radi nista nediraj.

Ti radi jedan ceo dan na racunaru, ako ne zakuca nijednom, onda ostavi tako, probaj i malo da ga mucis, ukljuci vise programa odjednom itd

Nazad
Vrh Dno