Šta je novo?

CPU AM2 na AM3+

AM3 proc će raditi na toj NF3-VSTA ali stvarno ne vidim razlog što bi se zakitio tom pločom.
Em je AGP em ima samo 2x S-ata i to 1.5 Gb/s :d

N68 je ipak dosta bolje rešenje kolikogod da je zastarela.

Poslednja izmena:
NF3-VSTA je još i dobra koliki su Frankenštajni bili oni raniji "Future Upgrade" modeli.
Ono, s.754 ploča sa AGP like slotom i gomilom jumpera,za proširenje na s.939 :sceptic: .

ma super je to skroz ... taman sam se mislio gde da bocnem jednu agp hd3650 koja mi se mota po kući ... svaka čast asusu ... tj asrocku

Tek sad vidim da je ova AGP,onda skupljam pare za onu drugu pa uzimam AM3 X3.
Sto se tice Asusa nikad vise.

Šta ti ustvari pokušavaš da uradiš ?

Ako ti je crkla AM2 ploča a ostao ti DDR2 i AM2 proc,možda je bolje da prodaš to i pređeš na AM3/DDR3 ... Pošto i tako hoćeš da pazariš AM3 proc.

Pokusavam da uzmem jaci procesor ali maticna mi je ogranicena.

Onda si u još boljoj poziciji za prelaz na noviju platformu pošto i postojeću ploču možeš da unovčiš :D .

ne bi reko da se nova platforma ba[ toliko isplati, osim ako ne planira 8 jezgara. Phenom i Thuban su klok za klok brži od višere , a ddr3 je neprimetno brža od ddr2 tako da ... *** brt ...

Slažem se da prelazak na noviju AMD platformu nije opravdan u slučaju posedovnja iole solidne DDR2 mašine.
Ipak,u ovoj konkretnoj situaciji "želim brži cpu ali me ploča guši" mislim da je ipak pametnije preći na noviju platformu nego kupovati novu ploču starije generacije,koja je uz to (pretpostavljam) minimalno bolja od postojeće.

Najzad,ako @amdpower kaže šta tačno ima trenutno moćićemo konkretno da kažemo šta je pametniji izbor.

Očekivao sam ovakvu situaciju :wall:

Ta Asus ploča je ugrubo isti đavo kao i ova AsRock.
Glat bi primila sve procesore (sem FX) kao i N68,samo da je Asus nije napustio sa BIOS podrškom :lupko: .

Koliko vidim N68C ploča ide cenom od 4.800 do 5.400 .
Vidim da već za 5.500 ima MSI 870S-C45 (FX) .

U tvojoj situaciji,ili da potražiš neku bolju polovnu AM2+ ploču i ostaneš na DDR2 ili da prodaš RAM,M3A i 4000+ i uzmeš ovu MSI 870,4GB DDR3 i proc po želji (i € mogućnostima).
Šta znam,nekako ipak ne bih davao 5.000 za ploču tipa N68 ...

Kokane ??

p.s.
Zanimljivo,u listi M3A podržanih procesora je i Phenom II X3 710 :trust:.
Ali samo taj jedan AM3 proc !

Da sam na tvom mestu možda bih rizikovao varijantu da uzmem neki AM3 proc pa ako ipak ne bude sreće,ostaje mi varijanta sa prelaskom na MSI 870 ...

Podržava M3A

Bez naslova.jpg

Predložio bih da eventualno potražiš polovan takav X3 mada je to prilično retka zverka a,i prvim prelaskom na sledeću jaču grafiku,on bi postao usko grlo sistema.

S obzirom da ASRock podrzava i AM3+ da li ce podrzavati i AM4?
Ili je pametnije preci na FM2?

Kakav AM4, njega nema čak ni u najavi a ti ga spominješ.

Ne,ne, ako nekad i izađe AM4 on neće biti kompatibilan uopšte, biće to sasvim novi socket za buduće AMD FX procesore (šuška se da ovaj socket izlazi 2014. godine).

Fenom II x3 ne bi gusio niti jednu single-gpu karticu na 3,5-3,6GHz u toj meri, da ne moze lepo da se igra na FULLHD.

Doneo sam odluku da se ratosiljam ploce i uzmem ASRock koji ima solidnu podrsku prosecora,kasnije uzmem neki x3 ili x4 i ddr3 memoriju.

Vrh Dno