Šta je novo?

CPU AM2 na AM3+

Quad-Pro

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
304
Da li je moguce da se procesor AMD Athlon II sa AM2 socketom, stavi na neku noviju plocu sa AM3+ socketom..

Gledao sam neke ploce sa AM3+ socketom koje procesore podrzavaju i vecini pise da podrzavaju AMD Athlon II..

Am3 ploča može podržati am2 proc samo ako ima slotove za ddr2 memoriju.

Athlon II procesori mogu na AM3 socket, Athlon 64 ne mogu...

Najbitniji u celoj prici je DDR3 memorijski kontroler. Ako ga procesor koji nameravas da ubacis nema, nece raditi.

Poslednja izmena:
Athlin II JESTE AM3 procesor. Rade i u AM2+ plocama ali nema OC-a zbog DDR2 memorije. Moj Athlon II X2 270 je radio i u Asus M2N-CM DVI ploci i sada u Gigabajtovoj AM3 ploci.

Lupi sad čovek i ostade živ :d

Kako može da nema OC-a zbog DDR2 memorije...

Da bi bio siguran da li moze ili ne, najbolje je da za plocu koju odaberes, pre kupovine odes na sajt proizvodjaca i pogledas, koje modele procesora bas ta ploca podrzava. Postoji mnogo modela, koji imaju svoje podmodele, revizije, i napamet je nemoguce pogoditi koja sta podrzava.

Athlin II JESTE AM3 procesor. Rade i u AM2+ plocama ali nema OC-a zbog DDR2 memorije. Moj Athlon II X2 270 je radio i u Asus M2N-CM DVI ploci i sada u Gigabajtovoj AM3 ploci.

Bem li ga kako sam ja onda klokovao 955be na ma770-ud3?;)

AMD Athlon II rade bez problema u AM3+ soketu jer su kompatibilni tako da nemaš brige , a na kraju krajeva odeš na sajt proizvođača i pogledaš u cpu suport i dobiješ tačnu informaciju koji su procesori podržani .

A od pokretača teme ni traga ni glasa 10 dana :d

Razboleo se čovek od brige :p

Hvala svima na savetima :)

A ipak si tu , pa kako napreduješ . Dali si odabrao ploču ili još uvek razmišljaš . Ovde ima dosta ljudi koji koriste ili su koristili neku od tih koje su verovatno ušle u tvoj uži izbor pa bi mogli i da iznesu iskustva ako imenuješ svoj neku od tih ploča .

trenutno jos gledam koju cu i sta cu, posto mi se ne zuri mnogo, ali opet ih sto pre da uzmem ;)

GA-880GM-UD2H / ASUS M5A97 PRO - Vise me vuce ka ovoj asusovoj ;)

Ja glasam za asusa a i član mdm je dodao da se treba kloniti gigabayta.

imam pitanje, kupujem nov racunar a budzet mi nije bas veliki pa sam nasao konfiguraciju za 350 e i zanima me sta mislite o tome?

Maticna - MSI A55M-P33
Procesor - AMD Athlon II X4 641 2.8GHz
Grafika - AMD RADEON HD6570 1GB
HDD - 500 GB
RAM - 8 gb DD3
Napajanje - Cooler Master 500W

Unapred hvala

Ako si ti zadovoljan i ja sam solidna office mašina ako nećeš da OC. Moći ćeš i neku ne zahtevnu igru da pokreneš. A i štaćeš kad je prokleti budžet uvek limintiran. Eh kada se setim platinaste kartice bez limita e to je budžet.

Boze, kakve gluposti su neki clanovi nalupali. :D

Sempron 140/Athlon II x2/x3/x4 su procesori bazirani na K10.5 arhitekturi, tacnije, to su AM3 procesori.

Svi podrzavaju rad sa DDR2 i DDR3 plocama. HT 1.0, HT 2.0 i HT 3.0.

Sa svakom plocom koja ih podrzava, radice bez problema i overklokovace se bez problema, u zavisnosti od ploce/CPU-a.

Samo zato sto neka ploca ima losiju naponsku ili losiji chipset, ne znaci da ne moze da overklokuje neki CPU, koji ima 65W TDP, na primer.

Takodje, AM3 procesori idu i na AM3+ ploce.

AM2/AM2+ procesori, opet, NE MOGU da idu na AM3/AM3+ ploce, jer nemaju u sebi integrisan mem. kontroler za DDR3.

Kao sto svi vec znamo, odavno je AMD (jos od 754) podnozja integrisao mem. kontroler u sam CPU, tako da je to jedan i jedini razlog, zasto AM2/AM2+ ne mogu u AM3/AM3+ ploce.

Kada bi postojala neka AM3 ploca koja ima DDR2 slotove, to bi vec bila druga prica.

Radiće na obe,jedino voditi računa o TDP indexu procesora pošto msm da obe ploče podržavaju samo do 95 Wati procesore.

Ta druga ti je AGP ploca, sto bi se ubogaljio tako?

Vrh Dno