Šta je novo?

cp852 pod xp-om

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Kako da u dos prozoru dobijem yu slova po cp852? Prvo sam jedva izvalio da su ludaci keyb.com preimenovali u kb16.com i tako barem sredio tastaturu, ali umesto naših slova dobijam blankove jer display.sys više ne postoji. Da li su i njega preimenovali u nešto... ?
Inače probao sam da mu podmetnem display.sys iz 98-ice ali je naravno rekao incorrect dos version. Kada sam mu zamazao oči sa setverom, progutao ga je ali nisam dobio čak ni yu tastaturu, a kamo li naša slova.
Ima li načina da se ovo sredi???

vidi dal` ti ovaj info vredi

Hm, (pod winxp) iz comand prompta, chcp prijavljuje da mi je active code page 852.
U properties od comand prompta stavio sam Lucida Console (i on hoce da prikaze i cirilicu), a default je raster fonts (on nece da prikaze cir.).

U Regional and Language Options>Regional options u polju Select an item... stoji Srebian latin , a u Advanced (non unicode...) takodje serbian latin.

Kada izaberem trastaturu onda se (pise) vidi i cirilica i latinica. Mislim jel` ti to treba.

Dj je na ] , Sh je na [

Re: vidi dal` ti ovaj info vredi

DS9 je napisao(la):
Hm, (pod winxp) iz comand prompta, chcp prijavljuje da mi je active code page 852.
takođe

DS9 je napisao(la):
U properties od comand prompta stavio sam Lucida Console (i on hoce da prikaze i cirilicu), a default je raster fonts (on nece da prikaze cir.).
Ćirilica mi ni ne treba, mada i da mi treba, command prompt koristim većinom u full screenu pa mi svejedno ne bi pomoglo.

DS9 je napisao(la):
U Regional and Language Options>Regional options u polju Select an item... stoji Srebian latin , a u Advanced (non unicode...) takodje serbian latin.

Kada izaberem trastaturu onda se (pise) vidi i cirilica i latinica. Mislim jel` ti to treba.
I kod mene je tako namešteno, ali dok u autoexec.nt ne stavim kb16 yu,,C:\WINDOWS\system32\keyboard.sys imam američku tastaturu u command promptu

Ajde molim te pogledaj tvoj config.nt i autoexec.nt i reci mi šta ima u njima što je vezano za kodnu stranu i tastaturu.

Ne vidim nista specificno, al` najbolje da pogledas sam (attach).

Inace, xp kod mene je cisto instaliran, i nista mu specijalno nije patchovano. I instalirana je vecina updateova (win update).

U exploreru na help>about kaze: Version 5.1 Build 2600.xpclient.010817-1148

Mislim, klasican xp pro.

A mozda da proveris i kako ti stoje stvari u win.ini i system ini. Imas moje u atachu, i kolko ja vidim tu stoji 852 (system.ini)

Nazad
Vrh Dno