Šta je novo?

COVID-19 / Koronavirus (SARS-CoV-2)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad je vikend kao radni dan osim petka koji je ceo dan lockdown.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ipak Remdesivir nije mrtav

NIH Clinical Trial Shows Remdesivir Accelerates Recovery from Advanced COVID-19

https://www.niaid.nih.gov/news-even...esivir-accelerates-recovery-advanced-covid-19

Hospitalized patients with advanced COVID-19 and lung involvement who received remdesivir recovered faster than similar patients who received placebo, according to a preliminary data analysis from a randomized, controlled trial involving 1063 patients, which began on February 21. The trial (known as the Adaptive COVID-19 Treatment Trial, or ACTT), sponsored by the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), part of the National Institutes of Health, is the first clinical trial launched in the United States to evaluate an experimental treatment for COVID-19.

Preliminary results indicate that patients who received remdesivir had a 31% faster time to recovery than those who received placebo (p<0.001). Specifically, the median time to recovery was 11 days for patients treated with remdesivir compared with 15 days for those who received placebo. Results also suggested a survival benefit, with a mortality rate of 8.0% for the group receiving remdesivir versus 11.6% for the placebo group (p=0.059).

Znaci,prvi maj se odlaze za drugi i treci maj?.....tj nece u petak da se rostilja,nego u subotu i nedelju...u petak je opasno rostiljanje,a u subotu nece biti?....mozda virus ide na vikend?

Odgledah emisiju OKO na RTS-u i gotovo da je vodja priznao da hoce i vanredno stanje da ukine sledece nedelje samo zbog izbora koji treba da se odrze krajem juna,poceetkom jula,pa da ima dovoljno vremena za izbornu kampanju.....a kako ce na sve to reagovati virus korona,njih totalno ne zanima....

@maxx79
Svaka cast kad mozes da gledas ;)
On prica o izborima a preko 200 zarazenih svaki dan. Mada su oni skupljali i potpise gde je dovoljno 10.000 a oni skupili 50.000 10.03., za svaki slucaj.
Nismo mi normalni.

Ja pričam od početka da su sve brojke koje ovi naši iznose totalno bez smisla i nemaju veze sa realnošću.. Čitaju sa papira šta im je rečeno da pročitaju, doziraju brojeve kako im odgovara (da opravdaju veće mere ili popuštanje istih) itd..

Da ne bude da kršim neka pravila, pogledajte na yt klip "Radulović poslanici vlasti i poslanicma: sram vas bilo".. Znate kako je lepo čovek izneo činjenice i dokaze i sve crno na belo.. Poslušajte video koji traje 20 minuta, mislim da će vam mnoge stvari biti jasnije. Sramota je šta sve dozvoljavamo..
Npr roštiljanje sa osobama sa kojima se svakako viđaš (porodica komšije i slično) na otvorenom NE MOŽE biti opasnije od gomilanja ljudi pred prodavnice zbog totalnog zatvaranja za vikend u kuće..
Ja pč ne osećam, živim u predgrađu i krećem se normalno, ali mi je žao ljudi u stanovima koji ne mogu da izađu, koji trpe sulude mere i hirove nečije, besmislene totalno. Ne može biti zdravije da si zatvoren u kuću od vožnje bicikle ili šetnje sa porodicom u prirodu gde nema gužve.. A kamoli od skupljanja u prodavnice i pošte i slično zbog pč-a.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Роштиљање у природи је скроз ок, и нико није стока ако ће 1. 2. 3. или било ког роштиљати са 5-6 људи са којима је и иначе у контакту и са којима се стицајем околности виђа, оладите мало, задржите за себе те коментаре и сједите у стану и наредних 40 дана, нико вам не брани.

Odakle tebi pravo da uopšte nekom kažeš da zadrži mišljenje za sebe? Kako ti znaš šta je ok a šta nije ok na osnovu kojih dokaza? Tvoje mišljenje, izvini ali potpuno irelevantno. I svako ima pravo da digne glas ako misli da će grupa neodgovornih i bahatih ljudi da ugrozi živote nekoga u njihovoj porodici koji je u osetljivoj grupi. Neću bre da ohladim, i neću da zadrzavam mišljenje za sebe, zato sto je neki konj na vlasti procenio da je 200 slučajeva dnevno prihvatljivo za njegov politički rejting i jer gomila neće mene likova koji ionako misle da je virus izmisljen koincidentno podržava odluku istog jer mu se jede meso i pije pivo bas taj dan.

Dakle imam mišljenje smatram da je to neodgovorno, bahato, nepromisljeno i drsko.

A to tek oko depresije necu ni da komentarisem. Licno znam dosta starijih kojima su bukvalno ubili volju za zivotom. Mnogi od njih zive za svoju porodicu za unuke jer im u neku ruku to i daje snagu.

*mjau**mjau**mjau*,Kon i ekipa (struka) predlozili da policijski cas traje od cetvrtka u 6 do ponedeljka u 5 ujutru,i onda dodje Vucic i kaze (naredi im) da policijski cas traje od cetvrtka u 6 do subote u 5 ujutru.....i ova "struka" odmah to prihvata......eto,koliko se ovde nesto struka pita,sve odredjuje,naredjuje prvorodjeni....

Dokle to jos moze da zastrani?......ako npr sutra se zarazi 500 ljudi i umre ko zna koliko,Vucko naredi kriznom stabu da objave kako je umrlo 5 ljudi i zarazilo se 100 i to je to?

Kon kaze da je to kompromisno resenje ali da nije zadovoljan. Epidemiolog kad to kaze ima neku tezinu mada sad ko ce ga znati. Mislim, ako imamo preko 200 pozitivnih dnevno na 5000 testiranih, nije to jos proslo, jeste palo ispod 5% ali ta nepoznanica, da se virus siri i kad nema simptoma i po 7-14 dana, onda razumem njegovu zabrinutost. Jer se posledice ovog vikenda vide tek za 14 dana a tada ce biti kasno da se nesto uradi i promeni.
Supruga pocela da radi sa frizerskim salonom, postuju se sve mere, bili ovi iz Opstine da donesu papir sa merama, mora da se potpise da si primio i da ces toga da se pridrzavas, verujem da ce proveravati i kaznjavati ko ne postuje mere. Zabrinut jesam, uplasen nisam jer ne mozes da zivis u strahu. Sto kaze neko, dzabe mi zdravlje ako nemam slobodu.

30.04.
Testirano 6703, 285 pozitivno, 6 umrlo

Poslednja izmena od urednika:
gradski zavod za javno zdravlje Beograd je na strani "Preporuke za ustanove i privredne subjekte" objavio preporuke za rad ugostiteljskih objekata od 4. maja u Beogradu.

izdvajam sledeće:
- za goste su maske obavezne osim za stolom
- razmak između gostiju mora biti barem 2m. ukoliko to nije moguće, staviti panele od pleksigala (ili sličnog materijala) između stolova a verovatno i na stolu
- za ljude koji rade direktno sa gostima preporuka je da nose i vizir pored obaveznih rukavica i maske
- za svakog gosta posebno kečap i drugi prilozi kao i hleb (i slično)
- u toalet može samo jedna osoba da ide pri čemu pre ulaska i izlaska treba da dezinfikuje ruke. sam toalet bi trebalo ribati na najmanje pola sata
- dezinfikovati stolice i stolove ubrzo nakon odlaska gostiju kako bi bili spremni za sledeće
- posuđe se dezinfikuje nakon ručnog pranja
- preuzimanje hrane na jednom a plaćanje na drugom mestu
- jelovnici treba da budu jednokratni (nakon korišćenja od strane jednog gosta se baca) ili u obliku (pretpostavljam u foliji) koji se može dezinfikovati nakon korišćenja. još bolje ako bi jelovnik bio istaknut na vidno mesto a da gost ne može da uzme u ruke

Poslednja izmena:
Jescu kod kuce ipak sto se mene tice.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Kafići bi trebalo da zaposle posebnu osobu samo da dezinfikuje toalet.

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Какве црне кафане, како ће децу да обезбедимо по школама и вртићима?

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

U ponedeljak nema policijskog casa, tj. krece od 18h?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ove mere nema sanse da se sprovedu detaljno, bolje da ne otvaraju restorane i kafice.
I subota i nedelja ti je 5-18h dozvoljeno, i nadalje isto dok ne olabave.

Nema svrhe više ništa. Ljudi su se opustili.
Veliki problem će biti gradski (i međugradski) prevoz ali kad vidim snimke iz metroa u Teheranu npr, očigledno da može da se funkcioniše (cena je drugo pitanje). Tek će sve da padne u vodu kada se otvori aerodrom i ukine karantin po ulasku u zemlju.
Niko ne može da zna šta sledi, verovatno je otvoreno (da se ne lažemo kao i u drugim zemljama) sa parolom, valjda će da bude ok.
Pa eto, da dodam i ja, valjda će da bude ok...

Poslednja izmena:
Ma biće OK
Nije mi samo jasno, bio potpuni karantin prije 15 dana, sada se sve otvara.

Svi su ukapirali da lockdown predugo traje i da će ekonomija da ode u tri lepe dok sve ne prođe, pa se svesno ide na otvaranje uz predpostavljane posledice.
Videćemo, ali mislim da je Dr Srđa Janković lepo formulisao kada je rekao da i kad se budemo vratili u normalnost, biće to nova vrsta normalnosti....i to zanavek.

Valjda nece "zanavek"... :(

Posle Uskrsa se oseti da je ljudima dosta karantina,virusa,struke i svih ostalih. Oseti se kad izadjes na ulicu i ocegledno da neko to dobro procenjuje i zato se popustaju ove mere koje su doneli.
Tacno se dozira i pazi se da se ne pretera sa svim merama da ne bi nastupio neki vid pobune.
Kad se vidi da je narodu dosta brzo se popusta i napravi se neka nova afera ili nesto slicno da se narodu skrene paznja.
To se radilo o pre pojave ovog virusa. Nije to nista novo.
Ko god da procenjuje stanje ovog napacenog naroda radi taj posao nazalost vise nego ODLICNO.

Nema svrhe više ništa. Ljudi su se opustili.
Veliki problem će biti gradski (i međugradski) prevoz ali kad vidim snimke iz metroa u Teheranu npr, očigledno da može da se funkcioniše (cena je drugo pitanje). Tek će sve da padne u vodu kada se otvori aerodrom i ukine karantin po ulasku u zemlju.
Niko ne može da zna šta sledi, verovatno je otvoreno (da se ne lažemo kao i u drugim zemljama) sa parolom, valjda će da bude ok.
Pa eto, da dodam i ja, valjda će da bude ok...

Imam saznanje (pouzdano). Covek dosao iz Svedske odredjen mu je karantin, svakog dana su ga zvali na tel da provere, da bi ga pre par dana nazvali i rekli da se ukida karantin, da moze slobodno da izlazi.

"Nagli rast broja obolelih od korone u Novom Sadu"

U Novom Sadu je došlo je do značajnog povećanja broja obolelih od novog virusa jer je u protekla dva dana 29 osoba testirano pozitivno na Covid19, koliko je ukupno bilo i za prethodne dve nedelje, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović - Batut".

Tek se pocelo sa ublazavanjem mera. Generalno ljudi ne nose maske, u centru grada guzva, klupe pune.

U Danskoj otvorene škole 15.4. Ro koeficijent se od tad povećao sa 0.6 na skoro 1.0.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Imam saznanje (pouzdano). Covek dosao iz Svedske odredjen mu je karantin, svakog dana su ga zvali na tel da provere, da bi ga pre par dana nazvali i rekli da se ukida karantin, da moze slobodno da izlazi.

da nije zato što je karantin smanjen sa 28 na 14 dana?

Kada je to objavljeno? Pratim vesti, ali nisam cuo da je smanjen?

Evo kakav je plan otvaranja na Kosmetu:

Faze.png

Drugu sa fakulteta umro otac, bio pozitivan na koronu. Poslali ga na selo kad je sve ovo pocelo, tamo se sreo s nekim covekom koji je bio zarazen, zarazi i njega. Preminuli i jedan i drugi pre neki dan.

Cale mu je imao secernu bolest.

Testirali i njega i majku, oboje negativni ali samoizolacija i za njih vazi.

Inace iz Kursumlije su.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno