- Učlanjen(a)
- 09.10.2000
- Poena
- 800
Vazno je da si ti najbacje na forumu. :dbyMaX je napisao(la):Nije nego je Mazi woonster. ...
O cemu ti bre trabunjas?? Po 100x pricamo kako je nemoguce uporedjivati "lepotu" FC-a i Doom-a zbog koncepta (tropski raj/budjava baza na marsu ...). Tehnicki mozemo itekako! Idalje stojim iza onoga sto sam ranije rekao da je FC engin gomila nabacanih shadera iz DX/cg/RenderMonekey SDKova. Tako izgleda, tako se i ponasa.
Tehnicki neke stvari necemo moci da poredimo ni izmedju Source i Doom engina opet zbog koncepta.
Slazem se sa filipenkovom predpostavkom da ce Source ispucati sad se HL2 pojavi sto nikako nije slucaj sa Doom enginom. FC je takodje sve rekao sta je mogao... sad ce opet samo da malo kopaju po necijem SDK-u i copy/paste jos neki shader koji je totalno nebitan (volumetic rendering na jednom jedinom nivou u igri na jednom jedinom mestu na mapi ... miiiisiiiiim).
Source ce sigurno biti manje hardwerski zahtevan od doom-a, a garantovano i skalabilniji od istog. Postoje nivoi h HL2 koji izgledaju impresivno po pitanju light menagmenta (aj sam prosro 🙂 ), ali je to vecinom odradjno preko pre-rederovanih light mapa, i to se da primetiti, sto je kod doom-a manje primetno. A i ponasanje svetla u doom-u je bolje zbog same prirode OGL-a koji je po tom pitanju (bar meni) nekako prirodniji od DX-a. Najsveziji primer ce biti FEAR koji izgleda odlicno i koristi sve moguce sposobnosti DX-a, a opet ima neki ... plasticni izgled.
@Nedjo ... ma gde si ti uopste video specular sahdere u Source-u? 🙂 Glavna stvar koja mi smeta u Source-u sto se mnogi efekti koji jesu odradjeni dobro (normalmap, radiosity(fake naravno), distribucija svetla i sl.) uopste neprimecuju u outdoor nivoima. Ogromni tereni imaju fantastican osecaj prostora, ali vizuelno ne odskace od do sad vidjenog.
Enivej, jos malo pa sad ce... onda cemo tek da diskutujemo. Kapiram da cu morati opet da ti objsanjavam kako sta radi :d. Sledeci put donosim 3ds pa polako da ti demonstriram :eyebrows: