Šta je novo?

Counter Strike Source Beta resultati

byMaX je napisao(la):
Nije nego je Mazi woonster. ...
Vazno je da si ti najbacje na forumu. :d

O cemu ti bre trabunjas?? Po 100x pricamo kako je nemoguce uporedjivati "lepotu" FC-a i Doom-a zbog koncepta (tropski raj/budjava baza na marsu ...). Tehnicki mozemo itekako! Idalje stojim iza onoga sto sam ranije rekao da je FC engin gomila nabacanih shadera iz DX/cg/RenderMonekey SDKova. Tako izgleda, tako se i ponasa.

Tehnicki neke stvari necemo moci da poredimo ni izmedju Source i Doom engina opet zbog koncepta.
Slazem se sa filipenkovom predpostavkom da ce Source ispucati sad se HL2 pojavi sto nikako nije slucaj sa Doom enginom. FC je takodje sve rekao sta je mogao... sad ce opet samo da malo kopaju po necijem SDK-u i copy/paste jos neki shader koji je totalno nebitan (volumetic rendering na jednom jedinom nivou u igri na jednom jedinom mestu na mapi ... miiiisiiiiim).

Source ce sigurno biti manje hardwerski zahtevan od doom-a, a garantovano i skalabilniji od istog. Postoje nivoi h HL2 koji izgledaju impresivno po pitanju light menagmenta (aj sam prosro 🙂 ), ali je to vecinom odradjno preko pre-rederovanih light mapa, i to se da primetiti, sto je kod doom-a manje primetno. A i ponasanje svetla u doom-u je bolje zbog same prirode OGL-a koji je po tom pitanju (bar meni) nekako prirodniji od DX-a. Najsveziji primer ce biti FEAR koji izgleda odlicno i koristi sve moguce sposobnosti DX-a, a opet ima neki ... plasticni izgled.

@Nedjo ... ma gde si ti uopste video specular sahdere u Source-u? 🙂 Glavna stvar koja mi smeta u Source-u sto se mnogi efekti koji jesu odradjeni dobro (normalmap, radiosity(fake naravno), distribucija svetla i sl.) uopste neprimecuju u outdoor nivoima. Ogromni tereni imaju fantastican osecaj prostora, ali vizuelno ne odskace od do sad vidjenog.
Enivej, jos malo pa sad ce... onda cemo tek da diskutujemo. Kapiram da cu morati opet da ti objsanjavam kako sta radi :d. Sledeci put donosim 3ds pa polako da ti demonstriram :eyebrows:

Kazem ja, Notax, sad su se svi naprimali na 6800GT i obican, sanjaju novi RivaTuner i misle da ce se ponoviti vreme Ti4200 kartica i Mendocina 300A... Situacija sa par srecnika koji su 9500 pretvorili u 9700Pro moze da se ponovi, ali garantujem da ce se X800 kupovati kad izadje HL2...

notax je napisao(la):
Zašto bi neko kupovao napajanje od 600 W, i bacao kamaru para na 2 6800GT, kada to sve može sa jednom ATI kartom?? 😀😀

kolko cemo morati da cekamo na nju da izadje i jos kolko da neko napravi normalan driver za nju 😀 😀 😀

byMaX je napisao(la):
Kazem ja, Notax, sad su se svi naprimali na 6800GT i obican, sanjaju novi RivaTuner i misle da ce se ponoviti vreme Ti4200 kartica i Mendocina 300A... Situacija sa par srecnika koji su 9500 pretvorili u 9700Pro moze da se ponovi, ali garantujem da ce se X800 kupovati kad izadje HL2...

Svi X800pro VIVO se moduju u XT sa laganim modom i flashom tako da to uopste nije losa kupovina, ali samo VIVO!

Nedjo je napisao(la):
Drugari, yebasmo kevu ovom tridu :d otisli smo od teme, ali svejedno rasprava je dobra i poucna.

fala bash, aj drzite se teme (nije tebi Nedjo upuceno 🙂 )

btw, daj neki screenshot sa nekim karakterom, vegetacijom ili chime vec, Freak, ovi su ko shto rekoh, blagi uzas 😉

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):

Tu si u pravu. Puknuce nV kad izadje HL2. Zbog losih performansi u HL2 sto ima GF, bice masovno prelazenje na X***XT, Pro, Platinum Pro.

[EDIT] Jos da ne zaboravimo pojeftinjenje posle Bozica/Nove Godine 😉

Poslednja izmena:
LiquidPlasma je napisao(la):
Tu si u pravu. Puknuce nV kad izadje HL2. Zbog losih performansi u HL2 sto ima GF, bice masovno prelazenje na X***XT, Pro, Platinum Pro.

[EDIT] Jos da ne zaboravimo pojeftinjenje posle Bozica/Nove Godine 😉

puknuce nV :wall:

ima bre nV da tera HL2 samo tako, naravno to se ne odnosi na baksuznu seriju fx5xx0 koja je rupa svoje vrste.

Onda jedino nam preostaje da cekamo... Al bas ce biti frka ako nV ima vise FPS-a u HL2. Onda ode ATI. ******o je to...

nece bre nigde niko da ode... igra ce raditi glatko i na jednom i na drugom... na fx5x00 kartama ne rade ni starije igre kako treba tako da je normalno da nece raditi ni ove najnovije.. zbog toga sigurno nece nv propasti.. nit ati...

Obe firme zive od najjeftinijih karata... da im nije 9200/9200SE i 5200, mogli bi komotno da zatarabe fabrike (ili da promene ime u Matrox 🙂 )...

@Voodoo: Nemoj Maxtor-a da vredjas :-devil-:

Ove high-end karte i nisu toliko bitne za nas, posto verujem da samo 1% ljudi ima ->300 €, da plati za graficku. Najbitniji je srednji i nizi segment, 9200, 5200, 9600normal/pro/xt, 5600xt/ultra.

Moje misljenje je da ce HL2 moci komotno da se igra na 9600pro?!? Dok na 5600 nema sanse. 5900xt ce vec biti OK.

Milan je napisao(la):
Svi X800pro VIVO se moduju u XT sa laganim modom i flashom tako da to uopste nije losa kupovina, ali samo VIVO!

Ajde daj neki link koji potkrepljuje tu tvrdnju... I kako se to moduje? hardverski?

Ser_Zile je napisao(la):
puknuce nV :wall:

ima bre nV da tera HL2 samo tako, naravno to se ne odnosi na baksuznu seriju fx5xx0 koja je rupa svoje vrste.

Naravno da ce ove najjace karte da ga "teraju". Pa jel si video da je neko sa X800 karticama imao problema u Doom-u ? 🙂

byMaX je napisao(la):
Ajde daj neki link koji potkrepljuje tu tvrdnju... I kako se to moduje? hardverski?

Link

Gore je link ka tim zanimljivostima a dole post momka koji je i sam to uradio.

Sure I can, the flash is basically risk-free and the volt mod is up to them and very easy/safe in itself. A flashed VIVO alone at 500/560 is more than enough to keep pace with a GT oc'd or not. With a simple volt mod however, they all pretty much go beyond XT PE speeds and I've seen tons of people do it with no issue (including myself). Its funny how some people act like flashing a card is so much trouble when in fact its a 30 second process.

LiquidPlasma je napisao(la):
Onda jedino nam preostaje da cekamo... Al bas ce biti frka ako nV ima vise FPS-a u HL2. Onda ode ATI. ******o je to...

Ne nosiš ti džaba titulu!! 😀😀

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Obe firme zive od najjeftinijih karata... da im nije 9200/9200SE i 5200, mogli bi komotno da zatarabe fabrike (ili da promene ime u Matrox 🙂 )...

Au bre komsija, sad ga bas lupi i ostade ziv🙂
nV ne zna sta da radi koliko im je 5200 ostalo u magacinima, cisto da znas...

poz :wave:

ne znam ja, ova deca u kraju sto pokupovase kompjutere u zadnjih godinu dana nemaju nista drugo u masinama nego MX440, 5200LE i 9200SE 🙂
mozda nije tako u amerikama, ali meni niko ne veruje kada kazem da je GF4 Ti brzi od 5200 ("a kako moze petica biti sporija od cetvorke?" 🙂 )

byMaX je napisao(la):
Naravno da ce ove najjace karte da ga "teraju". Pa jel si video da je neko sa X800 karticama imao problema u Doom-u ? 🙂

nisam zato mi je i debilno ovo sadasnje propucavanje nV vs ATi jer su oba proizvodjaca sad sa dobrim chipovima na trzistu.

i reci mi kolko ce jos dugo biti novih R9800 u prodaji pa da obracamo paznju na njih?
ipak treba vratiti pare ulozene u novu generaciju i zaraditi naravno.

E video sam na jednom sajtu zakljucak koji me odusevio! ne mogu da nadjem sad da ostavim link/kvotujem ali pisalo je da je prvi put u istoriji SVEJEDNO da li se kupuje high-end nV ili ATi i da je sada nemoguce napraviti gresku...Sa ovim se potpuno slazem osim sto bih ja ipak pre uzeo gt nego 800pro. ultra ili x800pe je stvarno svejedno...

@voodoo, pane znam da li je kategorija "deca iz kraja" ono sto se u statistici naziva reprezentativni uzorak🙂 sve u svemu - pozdrav🙂

evo josh jednog testa: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/counterstrike-source.html

a sizhe je
Now, a few words about performance:

The absolute leader of today’s Counter Strike: Source benchmark session is the ATI RADEON X800 XT: it provides astonishing image quality and performance with or without full-scene antialiasing and anisotropic filtering quality even in the highest resolutions. The board also scored highest results in the video stress test aimed to mimic Half-Life 2 game load.
Slightly less powerful graphics cards are the GeForce 6800 Ultra and GeForce 6800 GT: thanks to 16 pixel pipelines these two NVIDIA’s products are truly sharp-tooth performers in the Counter Strike: Source game. Furthermore, they achieved great results in the video stress test.
The RADEON X800 PRO is a nice performer: it gives ability to play pretty comfortably even with eye-candy features activated, but when it comes to comparison to the visual processing units with 16 pixel pipes, the RADEON X800 PRO falls behind tangibly in both Counter Strike: Source and hardware stress test.
The two performance-mainstream parts, GeForce 6800 and the RADEON 9800 XT, deliver pretty much equal speed in game the former leads in low resolution, the latter wins in high resolution. In the most-popular 1280x1024 these two products produce equal results in Counter Strike: Source. However, keeping in mind higher number of pixel pipelines, the GeForce 6800 manages to outperform the rival in Half-Life 2 video stress test. ATI’s RADEON 9800 PRO (with 256MB of memory) is clearly behind the GeForce 6800 in most of the cases, though, the gap between the 9800 XT and 9800 PRO is not too serious.

Nazad
Vrh Dno