Šta je novo?

counter strike komande

Paulie

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2008
Poena
304
Zanima me sta kucate od komandi kad igrate cs 1.6?

koju komandu ukucati za brze skuplajnje nisana?

Ni jednu. Igraj sa komandama po defaultu, nece ti nista sto kucas pomoci da budes bolji

Evo ti par komandi vezanih za nisan.

Velicina:
cl_crosshair_size small
cl_crosshair_size medium
cl_crosshair_size large

Translucenct Crosshair:
cl_crosshair_translucent 1
cl_crosshair_translucent 0

Dynamic Crosshair:
cl_dynamiccrosshair 1
cl_dynamiccrosshair 0

Promeni boju:
adjust_crosshair

To naravno nema veze sa brzim skupljanjem nisana :) A sve to ima i u opcijama, ne mora da kuca u konzoli osim dynamica...

cl_dynamiccrosshair 0-1 za skupljanje/sirenje nisana

a dal ce da ti koristi tvoja stvar

Ima i fora sa cl_lw da ti bude nisan uvek skupljen, ali to ti ne treba :p

ako imash pristojan net ( bar pravih 128/128 )
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
rate "25000" ( od skoro moze i 30k ali zavisi koliki je maxrate na serveru )
fps_max "101"
net_graph "3" i net_graphpos "2" za pracenje protoka,laga,choka i slicno
od komandi koje bi ti mogle malchice pomoci oko fpsa ako imas losh komp
cl_weather "0"
cl_shadows "0"
cl_minmodels "1"
uglavnom, nisan nema nikakve veze sa recoilom, vecina boljih igraca igra bez dynamica

Poslednja izmena:
Da dodam na RaveN-ove komande:

graphheight (u zavisnosti od rezolucije)

1280x1024 ~ 970
1650x1050 ~ 1000

Ukoliko igrash na TFT-u,vsync on u drajverima i fps_max 60,mada se nece svi sloziti samnom!
Po meni ako TFT ne prikazuje vise od 60 fps-a nema smisla igrati sa nekih interpoliranih 100.
Uostalom, probas pa vidis sta ti vise odgovara.

Ukoliko igrash na TFT-u,vsync on u drajverima i fps_max 60,mada se nece svi sloziti samnom!
Po meni ako TFT ne prikazuje vise od 60 fps-a nema smisla igrati sa nekih interpoliranih 100.
Uostalom, probas pa vidis sta ti vise odgovara.

Fps u counter-u ispod 100 je hendikep. Nema veze sto je refresh 60, preciznije mis radi, a i tecnije izgleda akcija. Tako da se obavezno iskljuci vsync u drajverima, i namesti max_fps 100. Meni je mucenje igrati kada je fps ispod 80-85 i itekako je uocljivo...

I nije lose iskljuciti dynamiccrosshair, i cl_lw staviti 0, tako da je nisan uvek isti. Obratiti paznju na rasipanje metkova i prema tome korigovati nisan kod rafala. Recim sa kalasom na blizinu raspaliti neprekidni rafal i polako spustati nisan prema nogama.

Poslednja izmena:
CS samo sa iskljucenim v-syncom. Ima beki budjav lag il' choke kad je zakucano na 60 frejma (u tom slucaju cmd_rate bi trebao da bude 60, al' posto svi ga stavljaju na 101, onda bolje v-sync off).

Poslednja izmena:
Fps u counter-u ispod 100 je hendikep. Nema veze sto je refresh 60, preciznije mis radi, a i tecnije izgleda akcija. Tako da se obavezno iskljuci vsync u drajverima, i namesti max_fps 100. Meni je mucenje igrati kada je fps ispod 80-85 i itekako je uocljivo...

I nije lose iskljuciti dynamiccrosshair, i cl_lw staviti 0, tako da je nisan uvek isti. Obratiti paznju na rasipanje metkova i prema tome korigovati nisan kod rafala. Recim sa kalasom na blizinu raspaliti neprekidni rafal i polako spustati nisan prema nogama.
Igrajte bez vsynca na 100fps(govorim o TFT monitorima),i gledajte vertikalne ivice na coskovima kako se lome,a jos bolje obratite paznju na texture zemlje dok trcite,recimo na d2,a onda sve to isto sa ukljucenim vsync i na 60fps-a.

Dorry,moguce je da postoji neki zez ako nisu uskladjeni fps_max i cl_cmdrate,cl_updaterate, mada se kod mene ne primecuje.

Probajte par varijanti i nadjite sta vam odgovara.

Poslednja izmena:
Jeste, ima lomljenje ivica i tekstura ali je to nebitno kod cs-a, mnogo bitnija je reakcija, brzina i precisnost misa, a na 60 fps je mnogo teze igrati i zato mora biti 100fps.

Poslednja izmena:
Negde sam procitao da cmd_rate za LCD monitore treba biti ekvivaletan FPSu da ne bi imali choke (to je kad opadne FPS ispod 101 na 75 recimo pa dobija se neki sitan lag). Ja sam igrao jedan period sa cmd_rate 60 i updaterate 101 i naravno v-sync on. Kad je drug (pro inace) dosao kod mene da proba CS odmah je video da nesto nije u redu, ne idu metkovi gde treba i ima neki budjav lag. Kad sam iskljucio v-sync problemi su nestali. Jes' da ima glupi tearing efekat, ali naviknes se.. Inace pravilo vazi da ako moze masina da ti potera konstantnih 'zlatnih' 60 FPSa, ukljuci v-sync i vozi - al' ne u CSu :)

Inace mozete da imate i vise od 101 FPSa kucanjem developer 1 i fps_max 999, ali opet se dobija choke jer ima visak FPSa i sve vam deluje 'smooth' i 'usporeno'.

Nisam znao za ovo developer 1. Sada ide preko 200fpsa i jos bolje. Jeste da je mala razlika naspram 100 ali se primeti.

Ko igra na xp-u obavezno da doda ovo u shortcut-u da ne bi imao akceleraciju misa. Verovatno i Vista ima ovaj problem, nisam probao. Neki ni ne primete ovo ali na svakom xp-u ima taj problem sa misem i veoma je tesko nisaniti...

-noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -full

Mora se dodati u target u shortcut-u, ne moze se kucati u konzoli.

Evo servera, pa biraj, vecina su nasi...

Prilozi

• Serveri.txt
    1.8 KB · Pregleda: 128
Nisam znao za ovo developer 1. Sada ide preko 200fpsa i jos bolje. Jeste da je mala razlika naspram 100 ali se primeti.

Ko igra na xp-u obavezno da doda ovo u shortcut-u da ne bi imao akceleraciju misa. Verovatno i Vista ima ovaj problem, nisam probao. Neki ni ne primete ovo ali na svakom xp-u ima taj problem sa misem i veoma je tesko nisaniti...

-noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -full

Mora se dodati u target u shortcut-u, ne moze se kucati u konzoli.

noforcemparms – reverts to desktop mouse button settings. What does that mean? Usually when you start up Half-Life (or in this case Counter-Strike) your mouse configuration will switch to application mode, allowing the assignment of keys already assigned to your desktop (like mouse3). This variable turns that feature OFF. There is really no benefit to this command, and in actuality it is quite buggy at times.
When to use? When you are experiencing difficulty with button assignments. A part from troubleshooting this command has no practical use, despite popular belief.

noforcemaccel – reverts to desktop mouse acceleration settings. For the most part (when it comes to gaming and precision accuracy) mouse acceleration is a fickle feature. The noforcemaccel command will make sure Half-Life does not try and manage mouse accel when it is disabled in your windows options.
When to use? When mouse acceleration is disabled on your desktop and you want the same results for your in game experience.

noforcemspd – uses desktop mouse speed settings. Noforcemspd forces Half-life to use whatever speed settings you have applied to your desktop via mouse properties. Whatever the value, Half-Life will use it as guidance.
When to use? When you want your out of game speed to set the bar for your in game sensitivity. Think of sensitivity as a speed (de)amplifier.

http://www.gotfrag.com/cs/story/29319/?spage=3

Ok, onda noforcemparms i nije potrebno ali ove druge dve komande obavezno ukljuciti. Half life uvek zadrzi akceleraciju misa, bez obzira da li je ugasena u windowsu...

Ajd neko nek da listu domacih servera za CS Source...

Inace mozete da imate i vise od 101 FPSa kucanjem developer 1 i fps_max 999, ali opet se dobija choke jer ima visak FPSa i sve vam deluje 'smooth' i 'usporeno'.

Choke nema veze sa fpsom,developer je sr***e..Choke ima iskljucivo veze sa odnosom client-server.

Evo ti spisak nasih servera.

Prilozi

• spisak servera.doc
    29.5 KB · Pregleda: 380
Nazad
Vrh Dno