Šta je novo?

Counter Strike i Media player

dr1pac

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
380
Ne znam da li se negde vec spominjalo, search mi nije izbacio nista slicno, a interesantno je. Naime, ne znam da li je neko vec cuo za slucaj da kada se igra CS u lan-u i na serverskoj masini se pusti nesto u media playeru (mplayer2.exe) ping na svim ostalim kompovima pada sa 15 na 4. Ima li neko objasnjenje za ovo?

Da meni je to pokazao Massud iz TeamAMD64 na CPL-u u Beogradu. Na serveru pokrenes bilo koji video fajl u media playeru i pauziras i ping ti drasticno pada.

S obzirom da je i 15 dobar ping, pad na 4 se nece primetiti, ali je svejedno interesantna fora.

Mislim da ne pada ping, vec je to do windowsovog "merenja" pinga.

To se na primer meni na wireless-u desavalo kod vecine provajdera kad konekciju pravim iz windowsa. Ako je konekcija idle onda je ping do AP-a provajdera stalno 15ms, a ako krene neki protok koji ne zagusuje vezu, na primer, neki skype razgovor ili neki mali download, onda windows pocinje da prijavljuje malo drugacije pingove, tj. tipa 3, 4, 10, 12 itd ms. Moguce je da ima neke veze sa prioritetima paketa...

@bad MF: ma jeeeste, sada. Prihvati da microsoft media player ima SUPER CS PING REGULATOR i gotovo :D :D

Sad ozbiljno: ta "fora" sa pingom mora nekako teoretski da se objasni zasto je tako. Ja verujem da je tacno sto kaze bad mf jer je sasvim logicno da je tako.

Znam i ja za to odavno... Radi samo na malim pingovima (15-60)! Nikada nisam razmisljao zasto? Ali je mnogo nafrackana fora!

Vrh Dno