Šta je novo?

Counter Strike 1.6 - problem FPS

Probao sam i non-steam. Na to bih postavio pitanje kako onda imaju igraci na steam fps 100 i ako su im racunari slabiji od mojeg? :)

Drugar sa jacim kompom tada nego moj nije mogao da igra na stimu padao mu fps, onda je uzeo i kupio novi i tu mu radio okej :D
Pa kakav ti je fps na non-steamu?

Da, procesor je integrisan na ovoj ploci i ima pasivno hladjenje (Postoji sansa da se menja procesor ali to nije tema).
Ne igram preko integrisane graficke, moze se videti na kojoj grafickoj sam uradio one testove, i jos na prvom postu sam postavio link sa svim informacijama... temperatura u full radu mi je 33c na procesoru, na grafickoj je izguralo 44c...
Taj proc nemoze da se menja tj verovatno je zalemljen za plocu.probaj da izvadis tu amd grafu i igraj na integrusi ona je isto dovoljno jaka za cs.3d mark je sinteticki test koji nije merodavan za dx6 ili 7 *** nzn koji koristi cs.ta masina je za home/office varijantu,taj celeron je dvojezgarni sa nekim ht i low power je slican kao za laptopove mada sam uspeo uspesno da poteram igrice sa onim low end laptopovima.ti imas problem driver/softwer i treba naci neki fix na google

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Skini msi afterbutner i vidi sta koci i slikat task manager dok imas fps drop.

Taman hocu da ti napisem ovo sto bojan kaze. Prebaci u biosu na integrisanu, povezi dvi na plocu i probaj pa pisi sta se desava.

Taman hocu da ti napisem ovo sto bojan kaze. Prebaci u biosu na integrisanu, povezi dvi na plocu i probaj pa pisi sta se desava.
E tu moze imati problem ako je nova masina a otvara kuciste postoji mogucnost da su stavili nalepnicu pa da izgubi garanciju

Nego koliko je kostala ova masina ako nije tajna?Kontam da je za te pare mogao da kupi neki dual core pentium i da mu lepo radi.

Desni klik na ikonicu i compatibility, pa stavi windows xp, a takodje stikliraj run as administrator.
Ako ti to ne pomogne, jednostavno je komp preslab, jer je i 1.6 prosao kroz mnoge updateove a iskreno mi na to lici, cim ti usporava kada ima vise modela da renderuje.

Ako i dalje imas problema, probaj ovo sa ove strane:http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2962114

Ako ni to nista ne pomogne, uzmi jaci komp, sve mi smrdi na preslab procesor.
Takodje, ako si klokovao procesor, probaj da skines klok, pa vidi ima li razlike.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

U redu, skinucu kasnije taj program i slikacu procese... svhost je na 100k bajta, znam da zbog njega moze da koci, ali kada sam zavrsio windows updates onda sam preko servisa ja disable windows update...
Chrome zauzme par procesa i do 300k ali ikada ugasim chome me pomaze mi.. uradicu kasnije screenshots...
Da, racunari mi je pod garancijom jos dve godine zato ne smem da ga otvaram...

To preko BIOSa ako znas onalp otprilike gde bih prebacio na integrisanu graficku - napisi mi, ili cu potraziti ma netu, jer to nisam nikad radio...

Ne znam do kakvih drajvera? Imam zadnje drajvere, kako za graficku tako i za zvucnu ovu (jer i ti drajveri znaji da prave problem) realtek drajvere sam zadnje install i jos poneke stvarcice sam podesavao zbog kojih sam smatrao da mi prave problem ali uzalud.

Bojan86 tad je ovaj racunar kostao 36k RSD

Poslednja izmena:
U redu, skinucu kasnije taj program i slikacu procese... svhost je na 100k bajta, znam da zbog njega moze da koci, ali kada sam zavrsio windows updates onda sam preko servisa ja disable windows update...
Chrome zauzme par procesa i do 300k ali ikada ugasim chome me pomaze mi.. uradicu kasnije screenshots...
Da, racunari mi je pod garancijom jos dve godine zato ne smem da ga otvaram...

To preko BIOSa ako znas onalp otprilike gde bih prebacio na integrisanu graficku - napisi mi, ili cu potraziti ma netu, jer to nisam nikad radio...

Ne znam do kakvih drajvera? Imam zadnje drajvere, kako za graficku tako i za zvucnu ovu (jer i ti drajveri znaji da prave problem) realtek drajvere sam zadnje install i jos poneke stvarcice sam podesavao zbog kojih sam smatrao da mi prave problem ali uzalud.

Bojan86 tad je ovaj racunar kostao 36k RSD
Nemora da znaci da su zadnji driveri i najbolji za igre.Za te pare si mogao kupiti krsten pentium sa ram i hdd i napajanje koji bi sa integrisanom sljakao sve to ok,cak bi radio i cs go na medium low podesavanja.

Ne znam za asrock, tako je bilo na asusu. Prodji kroz bios pa pogledaj. Nema potrebe nista da otvaras. Samo da znas, kada promenis aktivnu grafiku, moras i kabl da povezes na plocu, jer posle save-a u biosu i restarta, amd vise nece biti aktivan.

Evo screenshot od task manager i ovog MSI Afterburner... samo ne znam da li ja u ovaj Afterburner treba nesto da radim ili sta? Ja sam samo pokrenuo kao sto mozes videti na slici...

Untitled.png

Namesti u afterburner-u da ti OSD pokazuje sve sto ti treba u igri, osnovno zauzece cpu i gpu, udji u cs, mapa sa dosta igracha i vidi da li u situacijama gde fps pada, cpu ili gpu idu na 100%. Mozes i temperature da vidis dok igras..

Evo ga dole u ovoj traci, nisam se snasao bas oko podesavanja da mi on screen display pokazuje, mislim da je ovo dovoljno dole?
Evo igrao sam malo duze, namerno sam posle ugasio chrome, na prvoj slici ce se videti GPU usage, dok na drugoj temperatura od GPU.. na trecoj slici ce se videti CPU usage.. takodje je i na CPU skocila malo temperatura (ali to moze biti zbog sobne temperature, jer je kod mene soba malo toplija, to jest malo vise :) ) ovo sto je na nekim delovima skocio CPU usage to je zato sto sam u tom trenutku otvorio chrome pa dok se malo vrati u normalu :)
1.png 2.png 3.png

Poslednja izmena:
Desni klik na ikonicu i compatibility, pa stavi windows xp, a takodje stikliraj run as administrator.
Ako ti to ne pomogne, jednostavno je komp preslab, jer je i 1.6 prosao kroz mnoge updateove a iskreno mi na to lici, cim ti usporava kada ima vise modela da renderuje.

Ako i dalje imas problema, probaj ovo sa ove strane:http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2962114

Ako ni to nista ne pomogne, uzmi jaci komp, sve mi smrdi na preslab procesor.
Takodje, ako si klokovao procesor, probaj da skines klok, pa vidi ima li razlike.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Nista... od muke sam probao i da pokrenem sa 640x480 rezolucijom ali nikakvog pomaka nema.. ja sam to sve probao i ranije pre nego sto sam uradio sistem skoro ali eto sada pokusavam opet jer sta znam... ovo sa ovog linka u vecini je sve tako i bilo kod mene.
Pa ne znam ako pogledas ove slike videces da mi na kanter GPU usage ide KONSTANTNO 97%... zato sam i rekao jos u prvom postu, sve sto sam mogao da nadjem o internetu povodm softwerskog resenja ja sam nasao.. jedino mi jos ostaje reklamaciju da uradim.. ali ne znam kako ja to njima da objasnim i da li ce uopste uvazeti reklamaciju - to je pitanje :D jer komponente rade...

Poslednja izmena:
Ajde probaj da promenis grafiku, to ti je par klikova i kabl na plochu da ustekas. U biosu ti je to primary graphic adapter pod tabom advanced. Tebi sada stoji pci express. Promeni to, nakachi dvi na plocu pa da vidimo kako intel sam radi.

Nista... od muke sam probao i da pokrenem sa 640x480 rezolucijom ali nikakvog pomaka nema.. ja sam to sve probao i ranije pre nego sto sam uradio sistem skoro ali eto sada pokusavam opet jer sta znam... ovo sa ovog linka u vecini je sve tako i bilo kod mene.
Pa ne znam ako pogledas ove slike videces da mi na kanter GPU usage ide KONSTANTNO 97%... zato sam i rekao jos u prvom postu, sve sto sam mogao da nadjem o internetu povodm softwerskog resenja ja sam nasao.. jedino mi jos ostaje reklamaciju da uradim.. ali ne znam kako ja to njima da objasnim i da li ce uopste uvazeti reklamaciju - to je pitanje :D jer komponente rade...

Nonsense pitanje i još besmisleniji odgovori. A jeste probali kolko ima FPS na fiskalnim kasama? (fiskalne kase i bankomati imaju bolje komponente i više memorije od ove "mašine").

jedino mi jos ostaje reklamaciju da uradim.. ali ne znam kako ja to njima da objasnim i da li ce uopste uvazeti reklamaciju - to je pitanje :D jer komponente rade...

Zamisli dete koje je kupilo trotinet kako ide u prodavnicu i žali se da ga obilaze "sve ostale" honde i jamahe. Sledeće zamisli zaprepašćene prodavce... i oni su u problemu, treba saopštiti istinu detetu a ne povrediti ga.

Nonsense pitanje i još besmisleniji odgovori. A jeste probali kolko ima FPS na fiskalnim kasama? (fiskalne kase i bankomati imaju bolje komponente i više memorije od ove "mašine").

Zamisli dete koje je kupilo trotinet kako ide u prodavnicu i žali se da ga obilaze "sve ostale" honde i jamahe. Sledeće zamisli zaprepašćene prodavce... i oni su u problemu, treba saopštiti istinu detetu a ne povrediti ga.
Grubo receno ali istinito.Jednostavno ljudi neznaju sta znaci quad core na nekom low power proc i npr phenom 2 x4 i ocekuju iste performanse.

Nista od toga nije bitno - cs 1.6 je radio i na pentiumu 3...

Kako ti rade ostale igre? Mozda je neki virus/miner u pitanju pa je zato toliko GPU zauzece? Si probao neki antivirus?

Radio jeste od pentiuma 3 do.... evo igrao bas tu steam verziju na pentium g630 sa integrisanom grafikom pa radi kako treba.kod njega ima problem sa softwerom+ nov hardver ili kao sto si rekao neki miner koji dere gpu.

Ajde probaj da promenis grafiku, to ti je par klikova i kabl na plochu da ustekas. U biosu ti je to primary graphic adapter pod tabom advanced. Tebi sada stoji pci express. Promeni to, nakachi dvi na plocu pa da vidimo kako intel sam radi.

Jos nisam ovo uradio, cekam da li ce jos neko nesto predloziti pore dovoga pa cu ovo ostaviti za kraj. Zvuci mi lako kako si opisao ali pricekacu jos malo...

Nazalost evo i bez upaljenog kantera gledam GPU usage, isti je kao kada upalim kanter i temperatura je prkeo 45c sto ne bi smelo u ovakovm radu (kada ne igram igre), shvatam ja sta radi i virus i miner od graficke i racunara ali sam ubedjen da nemam ni jedno ni drugo :)

Na prvoj slici se vidi taj GPU koji je u punom radu kao juce sto sam isto postavio sliku sa upaljenim kanterom...
Na drugoj slici se vidi kada sam uradio sistem..
Na trecoj se vide procesi

Untitled.png Untitled1.png 1.png

hm ono sto se desilo u medjuvremenu je da sam uradio kill proces steam.exe i gpu je spao na ravnu 0??

I sada varira zavisno od toga ta i kako koristim...
2.png

Poslednja izmena:
Evo vec druze vreme mi je sve OK sa GPU usage, verovanto nesto ubaguje graficku jer sam stavio steam da mi je u 'startup'... ali FPS je i dalje uzas :)
Untitled.png

Ma ovo sto sam ja predlozio ti je 10ak min posla, sve sa ulaskom u igru i vracanjem na staro. Za kraj jedino sto treba da ostavis je gazenje sistema i frishki windows. Ako kazes da si probao i non steam i bas sve ostalo..

Nazad
Vrh Dno