Šta je novo?

Counter Strike 1.6 - problem FPS

Mitko

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Wireless provajder
Ne mogu da nadjem neku advekatnu temu preko search povodom FPS problema, naime imam problem sa FPS, racunar mi je novije generacije tako da sumnjam da bih trebao imao takav problem, problem je u vezi FPS-a ! Sa ovom masinom (psotavicu link ispod) bi FPS trebao da mi bude prikovan na 100 !

Sto sam mogao da nadjem na internetu oko softwerskog resenja ja sam nasao ali problem i dalje ostaje isti. Racunar mi je i dalje pod garancijom zato ga nisam otvarao, ali i nema prasine unutar kucista, jer kuciste drzim od poda na nekih 40cm tako da izgleda izvanredno cisto gledajuci sa nekom lampom kroz ove rupice sa strane gde mogu da dodam ventilatore...

Evo link moje masine: http://valid.x86.fr/q603ji
P.s. Dodao bih jos da je procesor na ovoj maticnoj integrisan ali opet to je prilicno jak procesor sto se tice ingre Counter Strike

Poslednja izmena:
Koliki pad fps-a imas?jel konstatno ili samo kada je guzva?meni je pomagalo u tim slucajevima da prebacim sa d3d na opengl.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Malo mi se čini smešno,al očekivat nešto sa tvojim pcjem koji vrh vrhova košta 300 evra u Hoferu....plati pa se klati

Varira, recimo da je cesto izmedju 50-75, ali varira, bude i 100 recimo kada sam na nekoj mapi i kada odu svi igraci, i ja se zakujem u neki zid, ali jesam li pomerio mis odma krene da opada (sto ne bi smelo sa ovom konfiguracijom?), nekada bude i neverovatnih 25, recimo ako igramo de_dust2 mapu, i ako se pucam sa nekim na drugo to je uzas...

@-bahamud- tvoj komentar bas i ne razumem najbolje, ja znam likove koji imaju PC star i preko 10 godina pa imaju savrsen FPS.

Poslednja izmena:
Ne bi trebao da imas problema sa tom masinom, cs 1.6 moze da radi na masinama starim 10+ god.
Jel mozes na tom syncmasteru da podesis 4:3 mod slike i u counter-u 800x600 ili 640x480? Preko ovih rezolucija ne bi trebao da igras cs, ako hoces da budes dobar ;)

Da, ja igram 4:3 i na rezoluciji 800x600, rezoluciju koju si video na linku je rezolucija na monitora, to jest ta rezolucija mi je na desktop... cekam da mi se zavrai 3d mark pa cu poslati rezultate... da, znam da mogu da guraju i racunari FPS i pre vise of 10god zato sam i napisao ono u prethodnom postu onom korisniku, molio bih da buden postedjen onakvih komentara....

evo rezultata 3d mark

link slike: https://i.imgur.com/gjHY9Gq.png

evo jos nekog texta: ne znam tacno za sta je ovaj test... - slika : https://i.imgur.com/lEGugXP.png

Poslednja izmena:
Nov hardver i stari softwer normalna boljka.Taj celeron je vrlo diskutabilan sto se tice perfomansi.probaj da prebacis na opengl ili obrnuto,a probaj preko googla da pronadjes neki fix za taj problem.

Meni cs 1.6 radi preko 100 fps na single core athlon 64 i x1950xt.

OpenGl i treba da ti bude izabran.

Vidi u pozadinskim procesima da ti nesto ne trosi resurse..

Poslednja izmena:
Nista sto bih ja smatrao da ce mi zbog toga biti umanjen FPS, cak i kada sam pre nepun mesec uradio nov sistem, onda sam zavrsio update i preko servisa ugasio Windows Update jer znam da do toga moze da bude umanjen FPS dok pretrazuje neke update's.

Prebaci na 16 bit-a, udji na mapu punu igraca i kazi mi sta se desava sa fps-om. Ovo je samo za probu, igranje na 16 bit-a nije fer, da ne kazem nije dozvoljeno, sto vrv znas i sam.

Prebaci na 16 bit-a, udji na mapu punu igraca i kazi mi sta se desava sa fps-om. Ovo je samo za probu, igranje na 16 bit-a nije fer, da ne kazem nije dozvoljeno, sto vrv znas i sam.

Igram STEAM i ne mogu da nadjem da stavim na 16bit-a... Jedino da probam u da cekiram ovu opciju Low video quality... ali brate ja imam graficku R7 to je graficka novije generacije :)

Edit: evo i to sam upravo pokusao opet isto samo textura i sve mi ostalo losije :D

Poslednja izmena:
Ovde sam uradio jos jedan text na Ice Storm 'Extreme' i cini mi se da i ja FPS tu OK skroz? slika: - https://i.imgur.com/tXITUNo.png

Kako mislis da prebacim na OpenGL? Da li mislis ovo u kanteru, evo screenshot: https://i.imgur.com/ujQHrPX.jpg
Ja igram tako na OpenGL...
Hmm cekiraj onu hd model opciju i ispod imas low quality cekiraj to pa probaj.koliko vidim ovo nije vanila cs 1.6 mozda to koci.Ta r7 graficka je rebrand.

E *** sad sam video da si vec ovo probao.

Ok, vrati na 32bita, video sam koju grafiku imas, ali reko da otpisemo to odmah.
Da li ti na toj masini od pocetka tako radi ili je samo najednom pocelo tako losije da radi?

Slikaj task manager dok igras(tj kad imas pad fps) da vidimo zauzece procesora.Mozda procesor trotluje pa smanjuje clock.

I meni proc sada prolazi kroz glavu, samo ne bi trebalo.. Uradi ovo sto ti kaze bojan. I da li si nesto od cl_ komandi menjao, rate ili interpolaciju, bilo sta da si menjao od difoltnog setovanja?

Edit: mozda se stvarno celeron nesto muchi..

Poslednja izmena:
Hmm cekiraj onu hd model opciju i ispod imas low quality cekiraj to pa probaj.koliko vidim ovo nije vanila cs 1.6 mozda to koci.Ta r7 graficka je rebrand.

Sve je onako kako stoji na slici gore, malo cas sam probao na ovo Low quality... Helps with lowers cards.. to je jedna opcija i tada je isto samo sto je textura mnogo losija kao i sto sama rec kaze za slabije graficke ali FPS i dalje isti... takdje sam gl_vsync 0, AMD Radeon Setting tu sam isto nasao i istkljucio poneke opcije sto sam smatrao da ce mi biti od pomoci...
Untitled.png

Ok, vrati na 32bita, video sam koju grafiku imas, ali reko da otpisemo to odmah.
Da li ti na toj masini od pocetka tako radi ili je samo najednom pocelo tako losije da radi?

Necu to znati, vec 2 godine imam racunar... kanter nisam igrao preko 6 godina, zadnja 3 meseca poceo opet i eto...

Edit: rates su mi ok, onako kako trebaju da budu, 101, 101, fps max 101 takodje, develrope sam stavio 1, shadows 0, water 0...

Poslednja izmena:
Koju graficku tebi cs koristi jer imas i integrisanu u procesoru.

A taj procesor ima pasivni hladnjak proveri temperature ako ti cs koristi integrisanu i cpu moze biti da trotluje.

Da li trebam ponovo da stavljam slike koje sam malo cas uradio test u 3DMark?

Vidi preko gpuz sta ti opterecuje igra.imas i msi afterburner da vidis sta zapucava tj dal imas 100% cpu ili gpu usage.

I da stavi affinity na jedno jezgro to je stari modigikovani quake engine pa bas i nije svestan ostalih jezgara.

Ok. Ja sam poslednji x pre 4 god igrao, a do tada od cs 1.3.
Uradi ovo sto ti bojan kaze, da vidimo gde je zagushenje.

Da, procesor je integrisan na ovoj ploci i ima pasivno hladjenje (Postoji sansa da se menja procesor ali to nije tema).
Ne igram preko integrisane graficke, moze se videti na kojoj grafickoj sam uradio one testove, i jos na prvom postu sam postavio link sa svim informacijama... temperatura u full radu mi je 33c na procesoru, na grafickoj je izguralo 44c...

Edit: i affinity sam stavio na hl.exe na 1jezgro.. cekirao sam0 i 1...

Ne znam ako odnesem racunar na reklamaciju kako ce ono shvatiti moj problem? i ne znam koliko ce mi se racunar zadrzati.. jer cini mi se da sam probao sve moguce i dosao do zakljicka da je problem u harweru ne u softweru...

Poslednja izmena:
Uzmi skini piratski cs i vidi koliko ti na njemu pokazuje fps-a.
Imao je drugar pre 6-7 godina takav problem dosta mu padao fps na original csu dok mu na piratskom radio odlicno.

^ secam se i ovakvih slucajeva, tj. sad sam se podsetio :) probaj i to obavezno!

Probao sam i non-steam. Na to bih postavio pitanje kako onda imaju igraci na steam fps 100 i ako su im racunari slabiji od mojeg? :)

Nazad
Vrh Dno