Šta je novo?

Counter Strike 1.6 (naravno problem :) )

Shedoks

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
E ovako ....

nedavno sam kupio novu masinu i rekoh najzad mogu malo da se igram opet naravno dobrog starog untera ali kod kuce pri tom izbegavajuci zagusljive i zadimljene igraonice u koje samo s vremena na vreme odem ali...

cs mi sece tj fps se ne dize preko 60.

Poenta price je da je komp laptop toshiba p4 org 3.06 512kb HT sa 256DDR i naravno integrisanom intelovom grafickom.

Ortak mi rece da moram da namestim vertikalnu sinh ali ja ne verujem da lsd monitor to upste ima a i ako ima moj nema ili ja ne mogu da nadjem opciju.

Da li mi cs seve samo zbog toga (ja mislim da je zbog malo rama i integrisane grafike) ili ima neki drugi problem i da li to moze da se resi.

Hvala :)

sanel_nbg22 je napisao(la):

L O L
:cigar:

A sto se tice pomoci - jeste do vertikalne sinhronizacije koju moras da iskljucis u opcijama graficke karte ako ima. Takodje u counteru postavi fps_max na 100. Mada je moguce da je graficka preslaba i da ce tako da ti radi kako radi... Stvarno nisam upoznat sa grafickim mocima intelove integrisane kartice u laptopu...

Pa izgleda da si laik za ostalo! :d Shalim se! ;)

cs mi sece tj. fps se ne dize preko 60

To nema blage veze sa vsync-om, jer on sluzi za izbegavanje tearing efekta, tj. "cepanja" slike kada je framerate graficke veci od refresh rate-a.

Spora graficka.

Laptopovi bas i nisu pravljeni za igre, jer igre zahtevaju jaku graficku koja vuce puno struje. Primera radi, prosecna graficka kartica trosi koliko i ceo Laptop.

Delija je napisao(la):
Pa izgleda da si laik za ostalo! :d Shalim se! ;)

To nema blage veze sa vsync-om, jer on sluzi za izbegavanje tearing efekta, tj. "cepanja" slike kada je framerate graficke veci od refresh rate-a.

Ne bih se slozio jer ako je vsync ukljucen onda frame rate nece nikad ici iznad refresh rate-a monitora koji je u slucaj lcd monitora 60. Zbog toga mi se ucinilo da bi mogao da bude kriv vsync. Doduse slazem se da je verovatnije graficka kriva...

Mislim da nije rekao da mu se fps "zakucao" na 60fps!

p.s. Ako je to, onda se izvinjavam, mada mi nije jasno kako bilo koja igra moze da se "sece" na 60fps??? :d

Au ljudi :))
Idite malo vise u igraonice :)
ftp://ftp.thecpl.com
Tu imas rarovan fajl "reforce"
Skini ga,pokreni ga ukljuci CS i igraj
Ovaj problemje do toga sto win NT bazirani OS i dalje pod openGL-om imaju problem sa frekvencijom osvezavanja.(tj ne daju preko 60Hz)

Delija je napisao(la):
p.s. Ako je to, onda se izvinjavam, mada mi nije jasno kako bilo koja igra moze da se "sece" na 60fps??? :d

probaj malo igraj na 60 pa na 100 pa ces videti (fps_max je komanda za ogranichnje).
Ako ne primetis razliku, onda je do tebe.

Kod mene sam odmah stavio na 100, po preporuci okorelih "Kanterasa" :), tako da nisam ni probao na manje.

Evo sad sam probao tebi za ljubav :d i nisam primetio neku razliku vrednu pomena.

naravno da nisi, a buduci da mnogima 60fps smeta (ti si jedan od redjih koji ne primecuje razliku), a i konkretno choveku koji je izneo problem, nisi ni malo merodavan da se javljas sa 'savetima'.

'Ebi ga, pazi duboko se klanjam i izvinjavam CounterStrike profesionalcima! :d

p.s. Mislio sam da su svi mladji od 15 godina, ali eto, debelo sam se zaje**o! :d

Delija je napisao(la):
Evo sad sam probao tebi za ljubav :d i nisam primetio neku razliku vrednu pomena.

Najocigledniji primer malog fps-a (osim sto ume da zesce da zasece) je kad uzmes kalas i opalis metak brojis sekunde dok se dynamiccrossair ne vrati na pocetnu vrednost ;) kad je dobar fps vraca se skoro momentalno :) tako da u slucaju malog fps udeliti nekom "hedzu" je cista sreca

P.S. pitanje za ovaj program, jel to vazi i za lcd monitore ?

OK za mali framerate, ali 60 nije malo (ne bi kreatori Doom3-jke ogranicili maksimalni framerate na 60fps, danas ima kartica koje mogu i brze da ga teraju) i ne vidim kako ista moze da se sece na tih famoznih 60fps, ako ih drzi konstantno. BTW zvucace kao da podj***vam, ali stvarno ne koristim dynamiccrossair. :)

Znaci u glupom cs-u zbog engine-a
U normalim igrama ne znaci:)

To je bre zbog LCD-a na Laptopu, ako mu je namesteno na 60 herca refresh rate, onda igrice ne mogu da imaju vise od 60 frejmova u sekundi....

ne, to je do vSync-a, a postoje dve opcije za iskljuchivanje toga:
1. iz drajvera za graficku
2. iz igrice

posto ne moze iz drajvera niti iz igre, ne moze bez vSync-a...bez third-party programa za to (ako ih i ima uopste).

imati vise od 60fps na lcd monitoru u cs je NEMOGUCE!!!! zasto? zato sto je osvezavanje monitora 60hz i tu je kraj cele price!!!!! primer ste imali na wcg u sava centru kada su se mecevi igrali na lcd monitorima, i kako je bilo pitajte one koje su igrali!!!! graficka moze da utice na fps ali u ovom slucaju mislim da nije to problem!!!

E bas to....

E Igore, jel imas ti pojma (a i svi ostali) kako se u kanteru namesta da radar bude stalno ukljucen ? Ja udjem u igru i nema radara, ukucam drawradar i on se pojavi... Izadjem, vratim se i njega opet nema... Nervira me, zapalicu ga :)

noblica je napisao(la):
imati vise od 60fps na lcd monitoru u cs je NEMOGUCE!!!! zasto? zato sto je osvezavanje monitora 60hz i tu je kraj cele price!!!!! primer ste imali na wcg u sava centru kada su se mecevi igrali na lcd monitorima, i kako je bilo pitajte one koje su igrali!!!! graficka moze da utice na fps ali u ovom slucaju mislim da nije to problem!!!

Evo ja imam 17" lcd monitor sa 60hz refresh rate-om i imam konstantno 99fps sa fx5900. U nvidia driverima se stavi vertycal sync na off i fps_max na 100 i vidi chuda radi... Kako je za intelovu karticu koju ima ovaj covek na svom laptopu neznam ali verovatno je neka slicna fora u drajverima. Nemojte da mesate pojmove molim vas. refresh rate i frames per second u igri mogu ali ne moraju da budu vezani jedni za drugo!!! Uostalom to bi znacilo da na obicnim CRT monitorima koji su slabijeg kvaliteta u 1024 ne bi mogli da imate vise od 75(eventualno 85) fps jer klasicni 17" crt ima refresh 75 tj. 85 u ovoj rezoluciji...

Sto se tice drawradar - dodaj u shortcut-t za counter "-drawradar 1" ili u autoexec.cfg u cstrike folderu.

E fala na odgovoru, nasam sam to sinoc, opusteno je bilo u autoexec.cfg dole na dnu komanda "hideradar", samo sam to izbrisao i sada opet imam radar uvek...

U svakom slucaju hvala.

Nazad
Vrh Dno