Šta je novo?

Corsair Vengeance K70

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Došao je red i na tastaturu da se promeni.

Dosta je bilo membranskog smeća na koje su nas navikle ne samo skromne prilike u našoj zemlji nego na žalost globalni trend koji je vladao proteklih 20 godina.

Većina vas se ne seća (iz razumljivih razloga) da je PC startovao sa mehaničkim tastaturama. Prvi PC računar koji sam kupio je bio PC AT 286 i dolazio je sa odličnom mehaničkom klik tastaturom. Došlo vreme da se prave vrednosti vrate...sa osvetom :)

Prilozi

• Corsair Vengeance K70 #1.jpg
    Corsair Vengeance K70 #1.jpg
    183.7 KB · Pregleda: 241
  • Corsair Vengeance K70 #2.jpg
    Corsair Vengeance K70 #2.jpg
    207.7 KB · Pregleda: 241
  • Corsair Vengeance K70 #3.jpg
    Corsair Vengeance K70 #3.jpg
    245.7 KB · Pregleda: 244
  • Corsair Vengeance K70 #4.jpg
    Corsair Vengeance K70 #4.jpg
    114 KB · Pregleda: 237
  • Corsair Vengeance K70 #5.jpg
    Corsair Vengeance K70 #5.jpg
    213 KB · Pregleda: 279
Poslednja izmena:
Evo malo i umetničkih fotki da istaknemo fotogeničnost ;)

Prilozi

• Corsair Vengeance K70 #6.jpg
    Corsair Vengeance K70 #6.jpg
    230.6 KB · Pregleda: 159
  • Corsair Vengeance K70 #7.jpg
    Corsair Vengeance K70 #7.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 179
  • Corsair Vengeance K70 #8.jpg
    Corsair Vengeance K70 #8.jpg
    104.8 KB · Pregleda: 170
  • Corsair Vengeance K70 #9.jpg
    Corsair Vengeance K70 #9.jpg
    151.6 KB · Pregleda: 165
  • Corsair Vengeance K70 #10.jpg
    Corsair Vengeance K70 #10.jpg
    201.1 KB · Pregleda: 155
Poslednja izmena:
Ne mogu da im oprostim malo mali enter taster. :d

Samo se pazi da tim " pravim " ne rikne backlight posle 7 dana :p pupu da ne ureknemo. Opet slazem se da su mehanicke prava stvar.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
corsair pravi odlicnu opremu steta sto kod nas je jako tesko kupiti , i to sto moze da se kupi je skuplje 30 % . tastatura je bruka.

Došao je red i na tastaturu da se promeni.

Dosta je bilo membranskog smeća na koje su nas navikle ne samo skromne prilike u našoj zemlji nego na žalost globalni trend koji je vladao proteklih 20 godina.

Većina vas se ne seća (iz razumljivih razloga) da je PC startovao sa mehaničkim tastaturama. Prvi PC računar koji sam kupio je bio PC AT 286 i dolazio je sa odličnom mehaničkom klik tastaturom. Došlo vreme da se prave vrednosti vrate.

Slozicu se, normalno, da su mehanicke tastature daleko kvalitetnije i dugotrajnije od membranskih. Sigurno je da oni koji racunar koriste u profesionalne svrhe i dnevno provode sate i sate kucajuci na tastaturi ovu razliku itekako uocavaju i cene prednosti mehanicke tastature. Verovatno je slicno i sa onima koji se dugo igraju i do iznemoglosti meltretiraju taster prilikom raznih pucacina i slicno.
No, mislim da i membranske tastature imaju svoje mesto na trzistu i to kod one grupe korisnika (prilicno brojne) koji racunar koriste za surfovanje po netu, gledanje filmova, drustvene mreze i pomalo gaminga. Ove tastature i cenom i kvalitetom zadovoljavaju potrebe ovih korisnika i mislim da opravdavaju svoju cenu koja je znatno niza od cene mehanickih tastatura. Nikako ih ne bih nazivao "membranskim smecem" s obzirom da cenom i kvalitetom u potpunosti odgovaraju svojoj nameni.

Slažem se sa tobom, u suštini mislim isto što i ti. Što se tiče sintagme “membransko smeće” sve zavisi iz kog ugla posmatraš. Ako posmatraš u apsolutnom smislu to i nije prejako upotrebljeno ali ako posmatraš iz ugla običnog korisnika koji za računar ne želi da izdvoji previše novca i generalno računar ne stavlja u centar pažnje kao ja, onda mehanička tastatura ne postoji na horizontu. Dakle sve se može relativizovati i zaista zavisi od perspektive posmatrača. Pošto je moja perspektiva jasna za mene ne postoji dilema niti bih ublažio stav po tom pitanju.

Mislim da smo se dobro razumeli.......svako ima svoje potrebe i zahteve, pa u skladu sa tim na trzistu imamo izbor robe u sirokom rasponu cene i kvaliteta.....ne samo kada su tastature u pitanju, vec i ostale komponente.

Šta kažu dva ugledna hardveraška sajta na ovu temu:

Anandtech

If you simply enjoy simplicity and do not care about having programmable keys or macros, the Vengeance K70 is one of the highest quality products that money can buy, albeit for a hefty price tag

Techreport

Simply put, I think the K70 is the best keyboard around.

Evo Paradigma da ti i ja malo pohvalim tastaturu ( posto je i sam imam :) ). Posle 2 meseca koriscenja odgovorno tvrdim da je to najbolja stvar koju sam kupio ( zapravo dobio na poklon ) za komp. Bolja i od SSD-a, najbolje graficke, velikog IPS monitora, ... Ne da je najlepsa, nego su i oni Cherry MX Blue tasteri bezobrazni koliko prijaju pri kucanju. Nikoga nije ostavila ravnodusnim ( pozitivni utisci, naravno ), cak su se i zakleti chiclet / scissor laptop korisnici odusevili.

Paradigma,

Mozes li da napises kakvi su utisci posle koriscenja tastature 3+ meseca?

Da li backlight i dalje fercera?

Hvala :)

Mislim da bi mišljenja po pitanju estetike bila nepodeljena, za ostalo ne mogu da garantujem jer je izbor tastera individualna stvar. Meni je trebala tastatura za gaming i za programiranje (kucanje) pa sam se odlučio za MX Red tastere. Boja tastera mi se odlično uklapa sa kućištem koje takođe ima crvenu iluminaciju. Backlight fercera i ne baksuzirajte više :)

Koristim K70 RGB Cherry MX brown vec otprilike 8 meseci. Nemam nikakvih problema sa pozadinskim osvetljenjem a pre neklo vreme su i izbacili novi firmware pa sada ima jos vise nivoa ostvetljenja pri svakoj boji. Nisam siguran da ima svih 16.7 M nijansi ali ima i vise nego sto moze da se detektuje u realnom podesavanju. Sto se tice izrade, nema greske. Tasteri rade odlicno i nijedan nije promenio karakteristiku klika do sada. Software za setip je malo trapav i dalje ali je odlunca solucija sto moze da se preuzmu setovanjka sa neta kojih ima stvarno dosta a svakim danom izlaze nova, mada sam ja nasao dobar setup u jednom profilu i ne menjam. Cena i dalje ostaje najveca mana.

Nazad
Vrh Dno