Šta je novo?

Corsair problem

Dexxi

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2008
Poena
304
Imam problem sa Crosair dominator CM2X1024-8500C5D , sistem je jednostavno ne prihvata.U prvo vreme kada je stavim sa nekom drugom memorijom sistem se digne ali je nevidi , kada stavim dve Crosair onda ostaje crn ekran.Trenutno koristim Kingston Hiperx ali mislim da mi ni one nerade punom brzinom.Sve stvari u vezi brzine procesora,memorije itd. stavljene su na auto.Probao sam neka stelovanja u biosu ali bez uspeha. Da li problem u podesavanju biosa ili mozda u ploci i procesoru ?

Asrock ALiveXfire-eSata2 (bios poslednji V3.30)
AMD Athlon64 X2 5000+ ( core speed 2600Mhz )
Busspeed 200 Mhz (cpu-z)
HT Link 800 Mhz (cpu-z)

Poslednja izmena:
Za početak - piši Corsair, a ne Crosair. U početku sam mislio da je typo, sad sam skapirao da tako pišeš svuda.

Nije isključena mogućnost da se jednostavno ploča ne slaže sa tim RAM-om. Kao što postoje slučajevi da se OCZ memorije ne slažu sa pojedinim pločama (čini mi se neki od Biostarovih 790GX modela), Geil sa Gigabyteom i slično. Bio sam na sajtu ASRocka i pronašao tvoju ploču, ali ne i QVL. Doduše, postoji upozorenje koje kaže da memorije na 1066MHz rade samo u kombinaciji sa AM2+ procesorom, a ti taj uslov ispunjavaš...

Što se tiče Kingston memorije, proveri na koliko radi preko, recimo, CPU-Z programa, pa ako nije downclockovana, nemaš nikakav razlog da je menjaš. Eventualno možeš da dodaš još koji štap ako ti je malo, ali nisi naveo koliko imaš Kingstona...

Sto se tice Corsair to stamparska greska. Upozorenje i ja sam pronasao ali memorija ,gore navedena, ima mogucnost rada i na 800 Mhz . Imam dve Kingston memorije ( 2 x 1024MB dual) .CPU-Z pokazuje da su PC5300(333 Mhz) a nisu i napon 1.8V.

Poslednja izmena:
Покушај ставити најновији BIOS на матичну.

Sto se tice Corsair to stamparska greska. Upozorenje i ja sam pronasao ali memorija ,gore navedena, ima mogucnost rada i na 800 Mhz . Imam dve Kingston memorije ( 2 x 1024MB dual) .CPU-Z pokazuje da su PC5300(333 Mhz) a nisu i napon 1.8V.

To za Kingston je normalna pojava(pod predpostavkom da imas HyperX 6400).Stavljaju SPD koji prijavljuje memoriju kao sporiju,verovatno zbog kompatibilnosti sa starijim plocama.Slobodno je cepni na 800+ mhz.

Poslednja izmena:
Doduše, postoji upozorenje koje kaže da memorije na 1066MHz rade samo u kombinaciji sa AM2+ procesorom, a ti taj uslov ispunjavaš...

Под АМ2+ архитектуром се подразумева Phenom архитектура и деривати (7750 нпр.), и они имају фабричку подршку (меморијски делилац) да ту меморију фабрички потерају на 1066MHz.
Код регуларног АМ2 процесора та брзина меморије се може достићи само оверклоком.

@Dexxi
Погледај у упутству за меморију при ком напону је та меморија декларисана да ради на 1066. Врло вероватно је у питању 2.1V.
Пробаћеш следеће: учитај фабричке поставке BIOS-a (load setup defaults) док је Кингстон у машини, па одмах потом пребаци напон меморијских модула на онај који пише у упутству за Корсер. Сними измене, угаси комп и замени модуле. Уколико се машина укључи након тога, остаје да се играш множиоцем процесора и меморије, тако да приђеш брзини од 1066 за меморију. Уколик осе не укључи, не воле се плоча и меморија. Или је меморија неисправна?

Предлажем процесорски множилац на 10х, меморијску брзину на 800 (тј делилац на 5), ХТ линк множилац на 4х и потом оверклок ХТ линка на 260. Тиме добијаш 2600MHz на процесору (фабричка брзина), ХТ линк на 1040 (4% оверклок) и меморију на 1040 (јако близу оних 1066)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno