Šta je novo?

Corsair HX 520 jako bucan?!

Najbolje je sto sam reklamirao potpuno ispravno napajanje. :smoke:

izvini, a gde si ti reklamirao to napajanje? cisto da svratim do te prodavnice, da ih pitam da nemaju slucajno da mi daju neko pokvareno napajanje... :-devil-:
hehe sala mala, pozdrav! :wave:

stormwatch153

veoma zanimljiv tvoj slucaj kod mene amd x5600 stoji na 3080Mhz moze i vise ali nestabilno(valjda corsair cuva nas cpu od nas samih :)))) ) mada, ja bih kod sebe okrivio BIOSTAR maticnu plocu koja vidi procesor(naziv) samo pri prvom paljenju racunara a posle svakog restarta windowsa vidi procesor kao CPU0 i tad se javi problem ako je masina OC(mada ne redovno)...

Ja jos uvek mislim da je sumnjivo napajanje, sa mojim E4300 nije htelo da pisne preko 3060 mhz a sa CM iste snage sam ga poterao bez problema danas na 3330Mhz i to radi stabilno.

Imam masinu iz potpisa, e6750 @ 3.2Ghz trenutno, OC 8800GT, OC memorija + 5x120mm i 1x200mm ventilatore. Corsair ni da pisne ;)

P.S. OC CPU-a sam tek zapoceo jer mi stigao novi cooler.

@solajam: Flashuj Maticnu pl.

Poslednja izmena:
Imam masinu iz potpisa, e6750 @ 3.2Ghz trenutno, OC 8800GT, OC memorija + 5x120mm i 1x200mm ventilatore. Corsair ni da pisne ;)

P.S. OC CPU-a sam tek zapoceo jer mi stigao novi cooler.

@solajam: Flashuj Maticnu pl.

Zanimljivo....ovo je izuzetno zanimljivo....jedan od usera ovde isto iz Subotice ima Antec-a i istu masinu kao i ti, samo sto oni drzi taj procesor na 3.6ghz svaki dan i dobro klokovan Palit 8800GT, Corsair stuca kada se izvlaci maximum iz masine..bar taj od 520w

Sto jest jest, clockovanje tog procesora ispod 3.6 nije vredno pomena.
No, sta da vam kazem, sve to je i kod mene na Chieftecu 450 islo isto tako pa i vise, bez problema. Time se nista ne dokazuje.

Poslednja izmena:
!

Jedan od 5 na benchu...znaci 20% neispravnih na svetskom nivou.

stvarno smaras sa tvojim nebuloznim postovima :zgran:.
kakvih crnih 5 ???:zgran:

to sto si ti imao felerican primerak nista ne znaci,
zasto izvlacis generalni zakljucak iz svog slucaja
i jos siris dezinformacije.
E stvarno svasta :smash:

Posto sam vlasnik pomenutog napajanja od pre 2 dana mogu da potvrdim ono sto su drugi vec rekli, napajanje je apsolutno necujno.

stvarno smaras sa tvojim nebuloznim postovima :zgran:.
kakvih crnih 5 ???:zgran:

to sto si ti imao felerican primerak nista ne znaci,
zasto izvlacis generalni zakljucak iz svog slucaja
i jos siris dezinformacije.
E stvarno svasta :smash:

Ma storm ima nebulozne probleme koje iznosi u svojim nebuloznim postovima, nije mu zameriti :)
Naravno da je HX necujan i naravno da je izuzetno kvalitetan (porediti neki CM sa njim i nije bas zdravorazumski) i naravno da vredi svakog evra datog za njega :)

Poslednja izmena:
Reklamiraj ga.
Ja imam HX520 i totalno je necujan.

!

Ma storm ima nebulozne probleme koje iznosi u svojim nebuloznim postovima, nije mu zameriti :)
Naravno da je HX necujan i naravno da je izuzetno kvalitetan (porediti neki CM sa njim i nije bas zdravorazumski) i naravno da vredi svakog evra datog za njega :)

WORD!:wave:

Zanimljivo....ovo je izuzetno zanimljivo....jedan od usera ovde isto iz Subotice ima Antec-a i istu masinu kao i ti, samo sto oni drzi taj procesor na 3.6ghz svaki dan i dobro klokovan Palit 8800GT, Corsair stuca kada se izvlaci maximum iz masine..bar taj od 520w

Cisto sumnjam da je problem do napajanja. Pri tako visokom kloku postoji ogroman broj faktora koji moze da pravi problem. Uostalom taj isti corsair moze ladnjaka da potera 2x8800GT u SLI

OC procesor (pogotovo c2d) i OC 8800GT definitivno nisu preveliki zalogaj za HX520

Nebulozan si ti :D, Corsair se meni nije dobro pokazao i dovidjenja.

Pa ****ga storm :D ti si jedina osoba na ovom forumu kojoj C2D ne radi kako valja i kojoj je Corsair problematican :D

Imam broj jednog tipa sto radi sa viskom i trazi izvore negativne energije po kuci, jedino ti on moze pomoci :D :D :d

HX520 može da bude bučan samo u dva slučaja:
1) da je neispravan
2) da ga opteretiš sa više od 450W
Presudi sam.

Kod mene, ne čuje se uopšte, a kada pogledam njegov ventilator imam utisak da se jedva vrti. Opterećenje odokativno oko 250W.

Dali je vec neko primetio da corsair hx520 proizvodi neki `elctrical noise`? Napajanje je star 2 godine imam jos 3 godine garanciju, i primetio sam kada iskljucim hard diskove i tako ukljucim konf, iz napajanje cuje se zvizdajuci vuk-bez prekida, ne glasno ali moze da se primeti. Rekao bi, i hardovi kada rade /iz potpisa/ cujem taj visoki ton i to stalno, bez prekida (mislim da je to normalno za 320aaks), dosta me iznervira, a kada iskljucim diskove onda pored ventilatora u napajanje cuje se i ovaj zvuk kazem jos jednom NE TAKO GLASNO, ali cuje se.

Dali je to normalno? Pitam ovo jer nisam iz BG(garancija u Gigatronu) i sada da posaljem u servisu pa da platim jos troskove itd pa ako se ne ustanovi nikakav kvar...:trust:

Sva Corsair napajanja koja sam ja do sada probao imaju neki electrical noise (tacnije cuje se neko blago sustanje cak i kada je fan zaustavljen).
Dovoljno je tiho da se u kucistu ne cuje, ali kada se nabije uvo na njih cuje se.

Sva Corsair napajanja koja sam ja do sada probao imaju neki electrical noise (tacnije cuje se neko blago sustanje cak i kada je fan zaustavljen).
Dovoljno je tiho da se u kucistu ne cuje, ali kada se nabije uvo na njih cuje se.

A jel si probao i HX-750:), posto treba da ga uzmem verovatno sutra?

Pozdrav

znachi dzabe poslati na reklamaciju....:trust:

Sto su efikasnija veca je sansa za zujanjem, to nije nikakva greska ili kvar vec sasvim normalna pojava. Moje npr. skuplja sum kroz instalaciju od potenciometra podne halogene lampe i veoma lepo zuji dok je lampa upaljena negde oko pola snage (u zgradi moze pokupiti i sumove od komsija; stari TV, frizideri, klime pogotovo..)... Iskljucivo je vezano za dizajn, posto budjava kineska bez APFC-a skoro nikad ne zuje osim ako je bas izrazen sum "ripple" u mrezi. I samo nam govori da ulazni filteri dobro rade svoj posao i eliminisu sumove pre konverzije. Bolje se brinuti kad nema zijanja a znamo da ima sumova, jer tada stizu do nasih komponenti sto prvo HDD osete i ripple jeste AC ripple ako sam dobro skontao citajuci na netu.
A zujanje moze i u obrnutom smeru od komponenti da dodje pogotovo od grafickih sa digitalnim VRM-om i sl. ima na corsair forumu, badcaps, jonnyGURU... dosta informacija.
Pozz'

Poslednja izmena:
Dobio sam 8800gtx karticu, i kada pkrenem neku igricu napajanje bruji kao transformator, nenormalno nervira me...dali je to od kartica ili od corsaira?

Probaj graf u drugom kompu tj sa drugim napajanjem mada je moje misljenje da je do Corsair-a.

Probaj graf u drugom kompu tj sa drugim napajanjem mada je moje misljenje da je do Corsair-a.

Probao sam 3DMark test da vidim kako se ponasa onda..medjutim, kada prvo testira GPU ja sam otisao od kompjutera 2metara jer sam mislio da ce explodirati napajanje :d
E sad, red je bio na CPU, medjutim, situaija je ista...Takodje sam cuo taj zvizdajuci zvuk, onaj "electrical noise"...

Kada otvorim Internet Explorer, i radim "drag and drop" isto se cuje neki zvuk...:wall:

http://www.mediafire.com/?iwy2kgjfmdk evo ovo sam snimio sa telefonom kada sam pokrenuo 3DMark. :trust:

Poslednja izmena:
koliko ti je staro to napajanje? Može biti da je prošnjavo. U svakom skučaju ako je pod garancijom reklamiraj.

koliko ti je staro to napajanje? Može biti da je prošnjavo. U svakom skučaju ako je pod garancijom reklamiraj.

oka 2,5god, tako da imam jos garanciju. Ja mislim da ovo ipak nije ispravan, kada gledam filmove i onda se cuje taj zvuk dobro ne tako jako i ne kod svakog filme ali se primecuje...
Danas cu odneti kod jednog prijatelja on ima gigabajt plocu i moj OCZ napajanje, pa da vidim...Ako ce biti isti slucaj i kod njega, onda mislim da saljem na reklamaciju...

ps: sta to znachi prosnjavo?

najapanje uvlači vazduh, samim tim i prašinu. Možda se zaprljao kuler, ali ako ti je u garaciji nemoj da ga otvaraš nego reklamaraj

najapanje uvlači vazduh, samim tim i prašinu. Možda se zaprljao kuler, ali ako ti je u garaciji nemoj da ga otvaraš nego reklamaraj

uopste nema unutra prljastine, malo se vidi prasina na ventilatorima ali to je normalno...ali ako si poslusao snimak onda znas o cemu govorim i da ovej zvuk nije od ventilatora..

Nazad
Vrh Dno