Šta je novo?

Corsair HX 520 jako bucan?!

brankoX

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2002
Poena
630
Danas sam kupio ovo napajanje i kada sam ga montirao zgranuo sam se koliko je bucno?! Ventilator se cuje zvukom nalik na turbinu, i to cim zatvorim kuciste..tj. cim pocne da se okrece ventilator. Prethodno je tu bio neki bezvezni Codegen, koji se prema ovome skoro nije ni cuo..I to sve dok racunar uopste nije opterecen, samo podignut windows.

Zar Corsair nije skoro necujan? Zbog toga sam ga izmedju ostalog i kupio jer mi je komp blizu kreveta.

Sta savetujete, da reklamiram ovo odmah?

:trust:

HX520 može da bude bučan samo u dva slučaja:
1) da je neispravan
2) da ga opteretiš sa više od 450W
Presudi sam.

Kod mene, ne čuje se uopšte, a kada pogledam njegov ventilator imam utisak da se jedva vrti. Opterećenje odokativno oko 250W.

corsair

Imam doticno napajanje, nema buke, masina iz potpisa.

PozZ

Nisam ga uopste opteretio. CPU Intel D820, grafika NVidia 7600 GS, 1HDD (drugi sam iskljucio), TV tuner, FW kartica, DVD rezac. Znaci mali potrosaci, nije SLI, nije o/c....Opterecenje sigurno manje od 300W, verovatno oko 250W.

Ovo ide na reklamaciju odmah sutra.

Buka je prilicno jaka, cujem ga u pretsoblju i to veoma neprijatna, kao da radi turbina. Sigurno je otisao lezaj od ventilatora.

Inace odmah sam mu izmerio napone. Na 12V grani iznosi 12,00 V kao zakovan, svejedno da li je u toku post, ili je u idlu ili load (igrica COD4 i video audio rendering). Na grani 5V je 5,00 i tacka. Mereno unimerom, naravno.

Samo da nije tog prokletog brujanja.

Nego, negde sam procitao da se jos neko zali na buku. Da to nije feler u celoj seriji?

:S:

.

daje feler u celoj seriji napajanja valjda bi i kod mene brujalo u citavoj sobi sto naravno nije slucaj

Reklamiraj ga. I ja isto sa masinom iz potpisa ne cujem ama bas nikakvo brujanje doticnog. Brojevi obrtaja su mu vrlo niski kod mene, sto M M reche jedva da imam utisak da se vrti. Jes da u kucistu imam 5x120mm i 1x200mm fan ali su prakticno necujni (svi su na low obrtajima).

Moze li ovo napajanje da izgura 2x3870 karte u Crossfire rezimu ?

Moze li ovo napajanje da izgura 2x3870 karte u Crossfire rezimu ?

Trebalo bi da moze.
Inace,napajanje je gotovo necujno cak i pri maksimalnom opterecenju(koliko uopste moze da ga optereti ova moja konfa).
HX 520W se mozda malo vishe greje tako da bih trampio malo tisine zarad brzeg strujanja vazduha kroz samo napajanje ali shta je tu je...

Poslednja izmena:
Ne samo prosechnu nego i jache od toga. ;)

Storm ti si bas neki baxuz :)
Ja imam HX-620 i samo prede (tj. ne cujem ga uopste).

Ko je jos osim tebe imao problema? :d
Masa ljudi na forumu ima doticni Corsair i nemaju problema, *** ti si dobio neki falican primerak. :p
Kupio, instalirao :banana:
Doduse sto se buke tice, pored box-a na ocovanom procu i venta na grafici tesko da moze bilo sta da se cuje.

Kao sto ostali rekose, serija je odlicna, ti nisi imao srece. Zato ne treba generalizovati stvari, neko te mogao ozbiljno shvatiti ;)

Pa sad...nije prvi put da cujem i ovde i po stranim forumima da se ljudi zale bas na to napajanje i probleme sa istim. Ali ajde, ako vi kazete da je super mocno. :D

Ajde procitaj kakvu sam ja komediju imao sa istim.

To da si ti imao problema sa doticnim napajanjem ne poricem, citao sam temu gde si opisivao probleme, ali to nije odmah razlog da se za Corsair generalno kaze da ne valja, da huci, zuji i sl. Meni je zao sto si ti dao te pare i razocarao se ali masa ljudi ima to napajanje i nema problema s njim. Zaboravi to lose iskustvo i ne dozvoli da kad god cujes "Corsair" da ti se digne kosa na glavi i da se iznerviras.

Pozdrav i ziv bio.

EPILOG: Odmah sutradan sam odneo napajanje na reklamaciju i dobio sam novo.
A onda shok. Opet ista stvar, napajanje radi kao da je preoptereceno i cuje se ista buka!

Posto sam radio apgrejd montirao sam novu maticnu, onda sam skinuo ventilator sa procesora i ocistio kuler. Stavio sam termalnu pastu CoolerMasterov Nanofusion i usput ocistio filter na kucistu. Rezultat: fan na kuleru je usporio sa 3300 o/min na oko 1500, temperatura procesora opala za 7-8C. Sada je u idlu oko 34-35C a ploce oko 38.

Corsairovo napajanje se BUKVALNO NE CUJE. Cak i kada ga opteretim, nema brujanja ventilatora, kao sto i svi vlasnici njegovi tvrde.

Zezao je verovatno fan na kuleru cpu-a. I sada kada ukljucujem racunar kao da ceka sa startovanjem par sekundi, malo zakrene krilca pa stane i onda se ukljuci. Mozda i njega treba menjati. Maticna ploca mislim da nije imala udela u tome.

Najbolje je sto sam reklamirao potpuno ispravno napajanje. :smoke:

Pozdrav

E da, stormwatch ti si stvarno trebao da reklamiras (za razliku od mene)..

@BrankoX

Ubuduce kad budes hteo da otkrijes odakle dolazi buka, sa kog fan-a, jednostavno jedan po jedan zaustavljas nekim predmetom, recimo olovkom, i tako ces sa sigurnoscu utvrditi odakle je buka.

Bolje prstom. :d

Znaci bio je ispravan, onda dosad znamo samo za 1 falican (stormwatch153). :smash:

@BrankoX

Ubuduce kad budes hteo da otkrijes odakle dolazi buka, sa kog fan-a, jednostavno jedan po jedan zaustavljas nekim predmetom, recimo olovkom, i tako ces sa sigurnoscu utvrditi odakle je buka.

Pa ja sam odmah utvrdio da buka dolazi i od ventilatora napajanja i od kulera, to nije bilo tesko. Problem je bio zasto rade na maximumu kad komp nije opterecen? Tek kad sam preduzeo one radnje koje opisah broj obrtaja i kod jednog i kod drugog je pao i naravno buka je nestala. Naravno da ce se svako napajanje na ful opterecenju kada divljacki okrece ventilator da glasno cuje, cak i Corsair.

Nazad
Vrh Dno