Šta je novo?

Corsair Flash Voyager GT

• Začetnik teme Začetnik teme ebe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ebe

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Zna li neko gde kod nas gore navedeni flashic moze da se kupi?

Za sada ga nema nigde, ipak se on i u svetu nedavno pojavio u prodaji.

Trebalo bi da u Eurolink stigne danas po njihovim najavama:

Corsair noviteti

Corsair na lageru 15. marta. Od noviteta najinteresantnije ce svakako biti:
Corsair CMPSU-520HXEU i CMPSU-620HXEU napajanja, za koja mozemo slobodno da kazemo da ce biti ponudjena po najboljoj ceni u celom regionu kao i novi Corsair Flash Voyager GT kapaciteta 2 i 4GB.

Ja sam bas pre nedelju-dve kupio obican Voyager 2GB, i izgleda da je sa istim SLC cipovima kao sto ce biti i GT. Transfer, kada kopiram sa i na njega mi oko 26MB read i 19MB write (iz total commander-a)!!! Sigurno je ustvari i nesto brzi od toga buduci da je testirano na laptopu sa 5400rpm diskom koji nije bas neki sampion brzine...

Poslednja izmena:
Za GT su naveli brzinu citanja 38MB/s!

Za GT su naveli brzinu citanja 38MB/s!
Nije 38, vec 34 MB/s... i BTW, citat iz vesti o ovom flash-u:

"Proizvođač je najavio brzinu čitanja od 34 MB/s i brzinu upisa podataka od 28 MB/s. Ove figure su ipak teoretske, a i sam Corsair priznaje da će brzine transfera u praksi biti oko 20 MB/s (82 sekunde za kopiranje fajla od 1.63 GB)"

Videcemo sta je istina kad najzad dodje...

Meni je u proseku po Sandri izvlacio 32,89 Mbps za citanje dok je upisivao brzinom od 26,73 Mbps. Ovde imate o flesu. Mada sve zavisi od primerka do primerka mada ne bi trebalo da bude drsticnih odstupanja.

Poslednja izmena:
'Ajde proteraj to kroz HD Tach, makar read.

HD Tach mi je pokazivao "cudne" vrednosti pa sam zato uzeo Sandru za testiranje, read je bio jedanput 16Mbps, a drugi put 33 Mbps jeste da nemam nekog velikog iskustva, ali mi je to cudno. U realnom radu sa fajlovima velicinna koje sam spomenuo u testu sam merio vreme pocetka i kraja upisa/citanja i uporedjujuci sa Sandrom koje mi je konstantno pokazivala vrednosti od 31-33 za citanje dok je za upis prijavljivalja 25-28 sa dobio vrednosti od nesto manje od 33 Mbps za citanje odnosno 27 za upis. I HD Tach i Sandra su najnovije verzije.

HD Tach mi je pokazivao "cudne" vrednosti pa sam zato uzeo Sandru za testiranje, read je bio jedanput 16Mbps, a drugi put 33 Mbps jeste da nemam nekog velikog iskustva, ali mi je to cudno.
Meni je score u HD Tach-u uvek isti u promil.

U HD Tach-u je i meni sto se tice HDD-a, ali mi je ovo bilo cudno cak sam ga reinstalirao, ali nije pomoglo, varijaju tri brojke najcesce 16,18 i 33 mada sam ja pre za stvarno merenje kada cita/upisuje neki fajl koji mu ti odredis pa tako da izmeris. Postoji mogucnost da HDT nisu optimizovali za GT.

GT vredi ta 33 odnosno 59 eura, neces ga skoro naci za ispod 30eur kod nas jedino mozda kad se pojavi Survivor za oko 60eur odnosno 130e. Kad bi kod nas trebao da stigne Survivor?

WTF is Survivor???
Neki novi izdanak Corsair-ove serije flash-eva, I presume?

Poslednja izmena:
WTF is Survivor???
O Corsair Survivor-u sam pisao ovde.
Ocekuju povecanje, ovo je nezvanicna informacija, preformansi za 5-6% u odnosu na GT verziju za obican, dok ce Survivor GT biti oko 10% brzi od V GT-a.

U monitoru je gt od 2GB 2.565,00 dinara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno