Šta je novo?

CorelDraw 11 i "seckanje" :(

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
LM... CorelDraw 11 mi pravi cudne probleme, jednostavno pomeranje objekata po ekranu ide sporo, narocito kad su zumirani, jednostavno kasne za kursorom, kao low frame rate!!! Seckanje!!!
meniji se takodje dosta sporo otvaraju. Probao sam sve u opcijama... normal i enhanced view, drafr ma sve zivo.. i nista... samo kad izskljucim preview onda radi aki to mi ne odgovara bash. masina je sasvim odgovarajuca, Tbird 1133mhz, ATI radeon 7500 bba sa poslednjim drajverima (probao vise razlicitih drajvera.. uvek isto), 7200 disk, 256 memorije... Photoshop 7 radi sjajno kao i gomila drugog, nista manje zahtevnog softvera. Da li neko zna o cemu se radi i da li je imao slican problem?

Jednostavno losa optimizacija softvera, (znao sam ja da to nece ispasti na dobro cim nisam video baloncic 🙂 ). I kod mene (XP 1800+, gf4 Ti4200, 256 MB RAM) se, pri pomeranju vise objekata po ekranu sve vuce kao spori film.

Koristim CorelDraw od verzije 5 i uvek mi se javljao problem seckanja i neprikazivanja objekata prilikom pomeranja sa klizacima. Pritisnem F9 x2 i tek onda imam sve na ekranu. Uvek isto na razlicitim konfiguracijama.

PozdraV

takodje radim od verzije 5 i ovo mi je prvi put da sam video ovako nesto.... pa objekat najobicniji, kvadrat sa jednom bojom, 10x10cm, primetno kasni za kursorom!?!?!?!? bruka... nego da se ja vracam izgleda na dugu devetku 🙂

Ja imam corel od verzije 2 i nikada ni sa jednom nisam imao nepodnoslijiv rad, a u vek sam imao ispodprosecnu konfiguraciju. Sam imam duron700, 256MB rama, winxp, corel 11 i radi fino. Moguce je da je u pitanju lose optimizovan program ali probaj sledece:
Idi Tools->Options->Memory->Workspace->Memory i povecaj memory usage (kod mene je na 90%).

Da bi to tako ostalo i sledeci put kad startujes Corel idi na Tools->Options->Document i checkiraj Save options as defaults for new documents.

Od znacaja moze biti i Tools->Options->Memory->Workspace->Toolbox->Pick Tool->Redraw complex objects pa mozes da povecas delay (kod mene stoji 0.5sec).

Ni sam ne znam zasto su stavili da Corel po defaultu koristi samo 25% memorije, to mi deluje kao velika glupost. To nije samo u ovoj 11 verziji vec mi se cini da je to od 8.

I Photoshop ima slicnu caku, naime on koristi samo 30% memorije.

Ajd, pa javi da li je pomoglo.

Ljudi hvala vam na trudu.. sve sam probao sto ste savetovali... i nista.. ista stvar. Stvarno vise nemam pojma o cemu se radi. P i najgori CorelDraw koji je postojao CD7 mi nije radio ovakve stvari. Vidim da se vracam na CD9 sa svim SP kojim imam... on mi je bio mek ko' dusha!
Prevrteh neke strane forume, ne nadjoh nista, pominju ljudi tu i tamo slican problem ali izgleda da ce losa optimizacija programa biti uzrok. Steta!🙁

Ama bre ljudi sta je sad opet????? Prvo ste se zalili na Corel 10 koji je imao mnogo mana, ali je vecina ispravljena u 11tici...
Eto ja imam 256 ddra, gf 4mx EAGLE i xp1700+ i NEMA SECKANJA uopste! A sta sve ne radim u njemu.....

Re: e...

IGGSy je napisao(la):
Zato sam ja odlucio da kupim knjigu i naucim ilustrator posle 5 godina koriscenja corela.
Pozdrav !
Ako mislis da je Illustrator savrsen i nije ima neke svoje mane..ja sam pokusao da radim u njemu ali jednostavno ne mogu navikao sam na Corel pa to ti je....

Crack? :beat: Kakvu ti to verziju imas? 🙁 Koliko znam ove piratske verzije dolaze sa serijskim brojem, bar kod mene je tako. 😀😛

Imam Trial verziju kao i Illustrator 10 za koji takodje nemogu da nadjem crack:rocket:

Nazad
Vrh Dno