Šta je novo?

Corel 13?

Primetno je brza od Corela 12.

Ja sam povukao trial verziju sa Corel sajta, ima oko 250MB. Nisam isprobao jer trošim PhotoShop a žena troši Corel, podelili smo... :d

Evo ja sam ga upravo svukao... sta je novo... pa vizuelno to je isto kao i pre 🙂 Ispod haube, onako letimicno sam primetio neke nove alate poput smart fill-a, crop-a i sotalog. Veceras, kada bude vremena cu pogledati malo detaljnije.

Kakav problem?
Pa.. nije los. U principu radi osetno brze od v12 ali mi na nerve ide onaj smotani zoom skrolom koji prati strelicu misa. Nisam navikao na takvo tvrdo zumiranje. A ostatak price je manje-vise, ako izuzmemo par novih i korisnih alata, isti.

krambambuli je napisao(la):
Jesu li rješili problem ćirilice i latinice?

ti je reseno (ako mislimo na isto) jos u 11-ci cini mi se?
(u 12-ci definitivno)

Meni je x3 na prvi pogled isti, ima par novih opcija i to je to.

Drugar se zali da je sporiji/zahtevniji.
Inace ima ACER notebook, sa [email protected] i 512MB DDR.

okmijun je napisao(la):
ti je reseno (ako mislimo na isto) jos u 11-ci cini mi se?
(u 12-ci definitivno)
Pravo kažeš. Taj problem je rešen davno.

Za one koji nešto i rade u Corel Draw! Import/Export filteri su poprilično poboljšani. Naglasak je na filtere za EPS, Illustrator i PDF. Čak se i transparencije prenose kako treba. Drop shadow konačno radi kako treba (overlay).

Samo ova činjenica je dovoljna za najtopliju preporuku. I ne treba da se vidi na prvi pogled da su nešto radili, a ispod haube sve izglancano i prede 😉

Nadam se da su sredili PDF export.

Odusevio sam se za Overprints Preview, i ako su sredili josh probleme sa orjentacijama...bice fino....

To za overlay je keva, da li je neko probao da importuje visestranicni nefletovani pdf interesuje me da li fletuje lejere pri exportu istog kao sto radi indesign ?!

Moram pod hitno da skinem probnu verziju, pun sam nade 🙂

Nazad
Vrh Dno