Šta je novo?

CoreAVC 2.0 ->2.5 ->2.6-> 3.0

1080p je preveliki zalogaj za to Sempronche. :)

Kod mene je malko drugacija situacija. Kada ukljucim internal decoder dxva u MP HC procesor je oko 2% zauzet kod 720p videa. Ide 0, 2, 4%, stalno varira ali nikako preko 4%. Kada iskljucim internal dxva decoder, i radi CoreAVC 2.0 zauzece procesora je oko 15-20%. U KM Playeru oko 40% sa ukljucenim CoreAVC 2.0.

Podesio si u KM-u da koristi Haali Media Splitter?
Mada KM jeste malo bloat, ali ipak ako je sve namesteno kako treba, ne bi trebalo da bude tolika razlika.

Podesi da koristi i Haali Spliter, pa onda vidi koliko je CPU zauzece.

Isto je. Ako sam dobro podesio. Ne kapiram bas ovaj KM-ov sistem za eksternal filtere.

Jel imas Haalijevu ikonicu u tray za vreme reprodukcije?
Ako nemas, idi u Preferences>filter control>source filter i tu cekiraj Haali za Matroska (to je u sekciji The Rest).

Sada imam Haali ikonicu ali isto zauzece procesora. Oko 40%. Ma nije ni btino, pustacu iz MPC-a, samo me nervira.

Spliter nema veze sa dodatnim opterećenjem procesora. Jedan od razloga može biti uključen postprocesing u KM plejeru.

кад блокирам CoreAVC зашто се аутоматски не врати као подразумевани интерни MPC декодер (DXVA наравно).
Зна ли неко одговор на мој проблем :)

Koji dekoder ti koristi umesto internog DXVA dekodera?
Nemoj da koristiš dodatne filtere tipa VobSub već koristi interni subtite render. DXVA ne podržava nikakve dodatne filtere izmedju DXVA dekodera i rendera.
Za Win XP koristi VMR9 Renderless a na Visti/7 koristi EVR kao render.

Koji dekoder ti koristi umesto internog DXVA dekodera?
Nemoj da koristiš dodatne filtere tipa VobSub već koristi interni subtite render. DXVA ne podržava nikakve dodatne filtere izmedju DXVA dekodera i rendera.
Ма знам све то већ напамет :D
Није проблем у томе већ како да бирам да ли да користи интерни декодер или CoreAVC.
Терао би' ја све ripове преко интерног DXVA декодера, али пошто имам ATi графичку тако не могу да терам L5.1 ripове, а процесор ми је сувише слаб да их терам без CoreAVCа. Кад инсталирам CoreAVC онда се све декодира преко њега, а мени он није потребан за све. кад га блокирам у external filters онда неће да ради ни један видео у MPC. Као да MPC заборави да има интерни декодер док је CoreAVC инсталиран.

A da li ti je cekiran dxva decoder pod Internal decoders?

Da, ali onda ne moze da ima full screen na TV-u. Ne bez overlay mixera.

Poslednja izmena:
Ustanovio sam da CoreAVC nije krivac za pogrešan prikaz anamorfnog aspect ratia. Nešto drugo je kod mene problem, a to je DivXG400 filter koji oduvek koristim za titlove u overlay-u (na TV-u). Kada je on aktivan, anamorfni video je horizontalno spljošten, a kada nije, sve je ok, samo onda nemam titlove :wall: a G400 mi je nezamenljiv jer mi vobsub ne radi uz BS a ffdshow titlovi mi menjaju font zavisno od rezolucije videa :wall:.
Nego, ja sam isprva mislio da je CoreAVC problem jer je uz ffdshow anamorfni AR bio ok, ali sad sam izvalio da je to zato što pri podizanju, ili ffdshow ili haali ubiju divxg400 (i ja opet ostanem bez titlova :D). A zanimljivo da ne puca kada nije u pitanju h264 materijal. Inače mogu to da sprečim čekiranjem "allow intermediate filters" opcije u plejeru, ali je AR opet i sa ffdshow neispravan. Zna li neko možda u čemu je problem, zašto taj filter smeta dekoderima kod anamorfnog AR-a?

Poslednja izmena:
Taj G400 je star kao biblija, čudi me da uopšte radi još uvek.
Zašto ne koristiš titlove u samom plejeru? Nisam nikada koristio BS plejer, ali valjda ima neku svoju podršku za titlove?

Ma titlovi se ne vide u overlay-u, osim ako se čekira "draw subtitles to overlay surface" ali onda užas, kao i ffdshow, podesim font pustim xvid ok, posle pustim 720p a titlovi ko buve :wall:. Ne mogu svaki put da štelujem. DivXG400 me dobro služi već četiri godine, titl uvek na istom mestu i isti font. Nego od kada skidam m-HD ripove (uglavnom anamorfne), od onda problemi.

A zašto koristiš overlay?
Ne koristim ffdshow titlove odavno, ali mi je teško da poverujem da on ne ume skalira titlove u zavisnosti od rezolucije.

Ma titlovi se ne vide u overlay-u, osim ako se čekira "draw subtitles to overlay surface" ali onda užas, kao i ffdshow, podesim font pustim xvid ok, posle pustim 720p a titlovi ko buve :wall:. Ne mogu svaki put da štelujem. DivXG400 me dobro služi već četiri godine, titl uvek na istom mestu i isti font. Nego od kada skidam m-HD ripove (uglavnom anamorfne), od onda problemi.

Uhhhh, sto napljuva najmocniji prologer danasnjice, bolje da si pitao ovako, izvinjavam se ali ne znam kako ovo da namestim, da li neko zna, a onda bi se vrhunski majstori javili i rekli ti kako da zavrsis posao.

U tvom slucaju imas par opcija kako da zavrsis stvar:

1. Ukljuci resize-er u ffdsow-u, ako imas malo mocniji procesor, da ti resize-uje sliku na native rezoluciju tvog panela "screen resolution" i to u lanczos modu, to je naravno najbolje resenje jer u sustini to si svakako trebao da uradis.

2. Druga opcija je koriscenje veoma mocnog autoload-preset-a odnosno napravices 4-5 preset-a sa razlicitim velicinama fontova onda ces vezati triger paljenje svakog od presenta recimo na "on movie dimension" ili na "on screen resolution" match da se startuje preset sa tacnom velicinom fonta.

Naravno koristices overlay mixer posto daje barem 2 puta kvalitetniju sliku od d39 outputa.

U slucaju da hoces da ukrstas snagu ffdshow-a i simplicity core-avc-a, moraces da ukljucis raw support u ffdshow codecs, a ako koristis bsplayer moraces u njegovom filter managmentu da dozvolis ffdshow raw video filter.

I to je to.

Huh, ček, aj ovako :):
Prvo hvala za ovo oko ffdshow, sad si me zainteresovao, nije me mrzelo pola dana da se zezam s tim
ali na žalost za sada nisam uspeo ono što hoću, prvo rešenje mi ne odgovara a sa drugim se nisam snašao.
Inače nemam ništa protiv ffdshow, samo sam napomenuo da sam bezuspešno probao i njega i vobsub za titlove, nisam rekao tj bar nisam mislio reći da je u njemu problem i da ne može da se namesti.
Nisam hteo detaljnije da širim priču jer je off, samo da demantujem ono za CoreAVC i anamorphic AR pa sam se nadovezao sa krivcem za to. Moglo bi ovo da se odvoji i u zasebnu temu, ali nije problem za titlove, snalazim se ja sa g400 samo me zanimalo ako neko zna za aspect zašto zabrlja. Ostalo nije problem, za avi ffdshow radi lepo uz divxg400, a za mkv svakako sad koristim CoreAVC koji takođe lepo sarađuje sa g400.

Najavljen je krupan dodatak za CoreAVC 2 - DXVA.

Na ovaj način, CoreAVC će hardverski moći da dekodira H.264 video i na ATI karticama koje podržavaju DXVA. Da li će ovo omogućiti i parcijalno hardversko dekodiranje na starijim nVidia karticama sa VP 1 čipom (serije 6xxx i 7xxx) za sada nije poznato.
U toku je izbor beta testera koji bi uskoro trebalo da dobiju prve verzije dekodera na testiranje. Kako je sve implementirano, saznaćemo uskoro.

Možda zato što nije apdejtovan 10 godina :S:

Prirodno je da se ffdshow kao all-in-one rešenje kolje sa drugim filterima koji rade slične poslove...

Najavljen je krupan dodatak za CoreAVC 2 - DXVA.

Na ovaj način, CoreAVC će hardverski moći da dekodira H.264 video i na ATI karticama koje podržavaju DXVA. Da li će ovo omogućiti i parcijalno hardversko dekodiranje na starijim nVidia karticama sa VP 1 čipom (serije 6xxx i 7xxx) za sada nije poznato.
U toku je izbor beta testera koji bi uskoro trebalo da dobiju prve verzije dekodera na testiranje. Kako je sve implementirano, saznaćemo uskoro.

\o/

CoreAvc 2.5

http://corecodec.com/products/coreavc

Supports Windows 7
32/64 bit Support
DXVA 1/2 Compatible
NVIDIA CUDA GPU support
ATI GPU support (DXVA)
Multicore ready (16 CPU Cores)
8100x8100 Resolution Support
Full Interlaced support
Uses Directshow for MKV
Haali Media Splitter Included

CoreAVC v2.5: What's new in this release
======================================================
CoreAVC H.264 Video Codec - Version 2.5.0.0 (20110326)
- ADD: DXVA1 support (with red tray icon)
- ADD: DXVA2 support (with red tray icon)
- ADD: new x64 blit asm code (unified with x86)
- FIX: SPS memory leaks
- FIX: Properly support SPS resolution changes (soft/cuda decoding)
- FIX: Bug in YUV->YUV blit code
- CHG: Unify x86 and x64 CUDA asm code
- CHG: Unify x86 and x64 AVC asm code, enabling SSE2/SSE3/SSSE3/SSE4 for x64
- CHG: Increase max supported resolution (approx 8100x8100)
- CHG: Refactor directshow frontend code
- CHG: Modify CUDA locking method
- CHG: Rearrange/enlarge settings dialog
- OEM: YASM padding bug for OSX target
- OEM: Android support added to SDK

Haali Media Splitter (20110303)
- ADD: AC3 in MP4 support
- ADD: WebM support
- ADD: More H264 aspect ratio options
- FIX: Show error code in GDSMux when muxing is aborted
- FIX: Accept more AAC media types in the muxer
- FIX: Use correct timescales when processing MP4 edit lists
- FIX: Scan the folder for more segments only if the file references external segments
- FIX: Fixed a lot of issues with the mp4 muxer
- FIX: Better support for VC1 in MPEG Transport Streams
- FIX: Aspect ratio processing in certain Matroska files
- FIX: Bug in uninstaller that prevented it from properly unregistering all filters
- FIX: Unrecognized video track in some transport streams
- FIX: Occasional excessive disk I/O when paused

Poslednja izmena:
2.5.1 je vec na putu, 2.5.0 krashuje dosta aplikacija i ima problema sa seekovanjem.

CoreAVC 2.6.0

Kod:
- ADD: DXVA fallback to software
 - ADD: Improved DXVA handling for interlaced streams
 - ADD: DXVA 2 Long slice support
 - CHG: Use container AR when there is no stream AR
 - FIX: Improved Frame order handling
 - FIX: Hardware deinterlacing field order

Haali Media Splitter - Version 1.11.233.7 (20110830)
 - FIX: Various DTS Audio bugs
 - ADD: Improved DTS suppor
 - ADD: Support for MVC 3D videos

Uskoro treba da izađe i verzija 3.0 koja će doneti mnogo novih stvari, ko prati Doom9 forum zna da se već neko vreme testiraju build-ovi verzije 3.0. Treba da reši gomilu problema.

CoreAVC v3.0.0

======================================================
http://corecodec.com/products/coreavc

CoreAVC H.264 Video Codec - Version 3.0.0.0 (20110906)

- ADD: 9 bit support

- ADD: 10 bit support

- ADD: DXVA fallback to software

- ADD: Intel Media SDK Support (DXVA2)

- ADD: Intel GMA Support (DXVA2)

- ADD: 10 bit output format (P010)

- ADD: 16 bit output format (P016)

- ADD: Directshow dithering when filter output is downsampled

- ADD: Improved DXVA handling for interlaced streams

- ADD: Colorspace conversion from 10 bit formats to 8 bit formats

- ADD: DXVA 2 Long slice support

- ADD: Initial 4:4:4 integration (No decode support yet)

- ADD: New assembly engine

- ADD: New assembly IDCT

- ADD: New assembly motion compensation

- ADD: New assembly inter-prediction

- ADD: New assembly weighted prediction

- ADD: New assembly 9-bit

- ADD: New assembly 10-bit

- ADD: Improved assembly 8 bit performance

- CHG: Use container AR when there is no stream AR

- FIX: Improved Frame order handling

- FIX: Hardware deinterlacing field order

- CHG: DXVA increase max buffers

- CHG: Sanitize sample stop times for buggy splitters, for hardware deinterlacing compatibility

- FIX: Better recovery point handling, reduces artifacts for poorly cut streams

- SDK: Updated xcode support for iOS and OS X

- SDK: Improved APIs

- SDK: Fix: Missing APIs

- SDK: Initial support for MVC (CoreMVC) integration

Haali Media Splitter - Version 1.11.233.7 (20110830)

- FIX: Various DTS Audio bugs

- ADD: Improved DTS support

- ADD: Support for MVC 3D videos

Skinuo sam danas verziju 3.0

Poslednja izmena od urednika:
MPC nece da renderuje sa 3.0 verizjom, ne znam zasto.
Kao i uvek, samo sam odradio uninstall stare verije i instalirao ovu novu.

Da li je bolji CoreAVC ili interni MPC decoder za DXVA?

Vrh Dno