Šta je novo?

Core2Duo e8500 problem

• Začetnik teme Začetnik teme chavo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Imam problem sa ovim procesorom vec neko vreme,tacnije,s njim i ram memorijom.

Windows Expirience mi pokazuje nisku ocenu za te dve komponente,sa razlogom,jer mi je i fps u igricama katastrofa.

Ostale komponente rade odlicno.

Brat ima isti procesor kao i ja,i isto ram memorije.

Njegova ocena je 6.8 za procesor,6.2 za ram memoriju

I meni je bilo tako jedno vreme,i odjednom opalo.

Post je totalno nejasan,ali ako me neko razume,nek mi pomogne.

Masina je iz opisa.
Untitled.jpg

Pokreni neki stress test, pa prati temp cpu-a i ploče (ploču možeš proveriti ''prst metodom'')

Pipni čipset prstom, vidi koliko se greje. Na to je Bombaš mislio 🙂
Jel' ti provetreno kućište, čisti hladnjaci?

Racunar mi nije u kucistu,stoji mi na improvizovanom postolju. Hladnjaci apsolutno cisti,temperature niske i u full loadu. Jednostavno ne znam sta bi moglo da mi stvara ovo "gusenje". Sumnjao sam na napajanje jer je 5v grana gurala 4.5v i 3.3v grana 2.90. Kupio sam Raidmax Cobra 500w danas,ubacio i nista se bitno nije desilo,osim sto ne dolazi do restarta kompa.
Ne verujem da je u pitanju bottleneck,jer mi se desilo pre par dana posle cackanja necega da mi se odjednom sve popravilo,ali nije dugo trajalo jer se racunar ugasio zbog loseg napajanja i tada se sve vratilo na staro.

Ok. Pa šta si čačkao pre tog gašenja? Možda je problem sa memorijom, koliko imaš modula?

Možda da probaš sa drugačijim rasporedom, ili još bolje probaj sa jednim modulom, pa vidi da li ima razlike.

Šta bi, jesi uspeo nešto da rešiš?

Hej,izvinjavam se sto nisam odgovorio. Nisam uspeo nazalost... Pokusavao sam sa ram modulima,nije urodilo plodom,sve kombinacije sam probao,menjao im mesta,probao jednu pa drugu,nista...
Nerviram se jer znam da postoji neko softwersko resenje za ovo,a ne ulaze mi se u ddr2 konfu,do februara,tada cu preci na ddr3

Nema frke, mislio sam da si rešio.
Nemaš neki drugi proc za probu? Da nije neko setovnje u bios-u pogrešno?
Baš me kopka.

Nazad
Vrh Dno