Šta je novo?

Core2duo e6600 ....

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Imam jedno pitanje za vas ako neko moze da mi objasni posto se ne razumem bas najboljU programima Everest i CPU-z mi pokazuje da procesor radi na 1600mhz . Kada krenem nesto da radim da podizem neki program ili igru digne ga na 2400mhz na koliko i treba da radi. Pitanje je dali mogu da ga namestim da mi uvek radi na 2400mhz a da se ne spusta automatski. Probao sam da ga namestim da radi na 2400 u biosu al on opet automatski dize na 3600mhz . Moze li se namestiti da mu je uvek na 2400mhz.

Poslednja izmena:
Glupo mi je sto moram da kazem ovo memberu koji je ovde od '04.
Iskoristi search!
btw, iskljuci c1 opciju u biosu i zakljucaj mnozilac na 9.

Glupo mi je sto moram da kazem ovo memberu koji je ovde od '04.
Iskoristi search!
btw, iskljuci c1 opciju u biosu i zakljucaj mnozilac na 9.

off: Od 2004. da, ali pogledaj broj postova. Mislim da je member malo zarđao nakon svih ovih godina.:d
Kao što reče mastercula, zaključaj množilac u bios-u i to je to.

Poslednja izmena:
Ok, glavno pitanje, zasto da gasi c1 u biosu, proc manje trosi struje, manje se greje, kad god zatreba radi na full kloku?

Znam al stvarno pojma nemam kako to da uradim jesam dugo na bencu al na serch nisam bas nasao nesto puno o tome. Pojma nemam kako da zakljucam mnozilac .

Bilo bi najbolje da ti se javi neko sa dotičnom pločom, pošto je bios za svaku ploču (čitaj: proizvođača) specifičan.
Npr. kod moje ploče se opcija nalazi pod stavkom OC (možeš da ostaviš množilac na auto ili da staviš cifru od ponuđenog raspona, koji zavisi od procesora, kod mene 6-9).

Mislim da je glupost gasiti EIST i Enhanced HALT State (C1E) :trust: Jedino ako je u pitanju manijacki O/C, onda naravno :)

Negde u biosu imas CPU Futures ili nesto slicno. Disejbluj sve opcije tu i nema da brines imaces uvek full klok :) U principu EIST i C1 i to je to. Malo proceprkaj. Kod Gigabytea imas onu foru Ctrl+F1 za dodatna podesavanja, posto na DEL nisu vidljiva sva. E sad ne znam jel se to menjalo kod doticnog proizvodjaca :wave:

EDIT:
*ah fuj ovo mi 666 post :-devil-:

Poslednja izmena:
Hvala Ljudi nasao sam i podesio hvala svima na pomoci sad radi kao zmaj :banana:

U loadu ti radi isto :) OK tvoja zelja, ali ako ti CPU ne radi nista zasto mu clock mora biti 2400 MHz?

Ne znam sta da ti kazem dal sam ja umislio ili sta ali mi se cini da sad bolje radi breze otvara aplikacie jednostavno mi se cini da ima brzi rad .

Ne znam sta da ti kazem dal sam ja umislio ili sta ali mi se cini da sad bolje radi breze otvara aplikacie jednostavno mi se cini da ima brzi rad .
cini ti se. oni prethodni komentari (zasto je eist i c1 dobra stvar i ne treba ga gasiti_ stoje, tako da necu da ponavljam.

Poslednja izmena:
Meni je ukljucen i SpeedStep i C1. Stedimo struju, a i kada zatreba CPU radi na pravom taktu.

A jel moze taj downclock pri idle da se ukljuchi na E 4300 i Biostar TForce 965 PT ?

Trebalo bi da moze tj. 99,9% sam siguran da moze.

Pablo... sto si spustao voltazu??? Nevezano samo za tebe... stvarno ne kapiram sto ljudi smanjuju vrednosti.. pogotovu sto je e4300 stvoren za klokovanje.... vidim imas i dobro hladjenje tako da ne kapiram....

Evo zashto sam spustio voltazu:

Samim undervoltom sam skinuo nekih 7-8 C i imam CPU @ 2.4 GHz
Slika je slikana u pola cetiri ( kao shto mozesh da vidish ) i taj dan temperatura u sobi mi je bila nekih 25-26 C pa ti sad vidi....
Komp mi radi 24/7 ( skida torrente :D ) i ukljuchen je samo utorrent ( i oko 15 programa u sys trayu )... Shta mislish koliko procenata CPU koriste svi ovi programi zajedno ? 2-3 % max... Jedno 3 sata raspalim COD2 online i to je najteze shta CPU radi.... Upravo zato sam pitao da li moze na mojoj plochi da se ukljuchi ta opcija downclockinga...... Onda cu ga lepo clocknuti na 3.0 GHz i kad se ukljuci ta opcija on ce da radi na 2.0 GHz shto mi je za ove stvari sasvim dovoljno.... Ako cu raditi video kompresiju onda nek radi na 3.0 GHz shto se mene tiche....

Poslednja izmena:
Evo zashto sam spustio voltazu:

Samim undervoltom sam skinuo nekih 7-8 C i imam CPU @ 2.4 GHz
Slika je slikana u pola cetiri ( kao shto mozesh da vidish ) i taj dan temperatura u sobi mi je bila nekih 25-26 C pa ti sad vidi....
Komp mi radi 24/7 ( skida torrente :D ) i ukljuchen je samo utorrent ( i oko 15 programa u sys trayu )... Shta mislish koliko procenata CPU koriste svi ovi programi zajedno ? 2-3 % max... Jedno 3 sata raspalim COD2 online i to je najteze shta CPU radi.... Upravo zato sam pitao da li moze na mojoj plochi da se ukljuchi ta opcija downclockinga...... Onda cu ga lepo clocknuti na 3.0 GHz i kad se ukljuci ta opcija on ce da radi na 2.0 GHz shto mi je za ove stvari sasvim dovoljno.... Ako cu raditi video kompresiju onda nek radi na 3.0 GHz shto se mene tiche....

hmmmm....:p nisam o tome razmisljao... u pravu si... za takve potrebe koje ti imas ta opcija ispada extra :type:
Pozz

Nego.... PABLO....... kako to da kazem..... jel bi mogao to bre da postujes tu sliku za background-a??? :D

[OFF]auuu al' ste preoptereceni :D...pricam s njom svaki put kad je u bg-u (e blago meni :))...[/OFF]

Poslednja izmena:
A sta mu dodje to C1E Support sto ste rekli da treba da se iskljuci meni radi i sa ukljucenim tim a mnozilac zakljucan na devet. Zasto gasiti to kad sasvim lepo radi i ovako.

A sta mu dodje to C1E Support sto ste rekli da treba da se iskljuci meni radi i sa ukljucenim tim a mnozilac zakljucan na devet. Zasto gasiti to kad sasvim lepo radi i ovako.

Pa ako ti lepo radi onda nemoj da ga iskljucujes. Meni je ukljucena ta opcija i menja se mnozilac i napon tako da se CPU manje greje i manje trosi.

Jos mi nisu jasne ove dve opcije:
CPU RATION CONTROL
C1E SUPPORT

Dakle kada stavimo CPU RATION CONTROL [Auto] i C1E SUPPORT [Enable] onda se procesor ponasa stedljivo.

A kada stavimo CPU RATION CONTROL [Manual] i mnozilac na 9 a C1E SUPPORT [Disable] onda procesor radi na konstantnoj frekveciji od 2.4GHz sto mu je po difoltu.

E sad kada stavimo sledece CPU RATION CONTROL [Manual] i mnozilac na 9 a C1E SUPPORT [Enable] onda se procesor ponasa isto stedljivo.

I na kraju kada stavimo CPU RATION CONTROL [Auto] a C1E SUPPORT [Disable] onda opet radi na konstantnih 2.40GHz.

Pa me interesuje kako je pravilno da se to podesi.

Hvala

Kako to sve???
Znaci kako god da podesis ono ce da radi ili stedljivo ili ne.
Nemoze da dodje do nekih ostecenja hardvera ili bagovanja sa nekom od ovih opcija tj. setovanja.

Nazad
Vrh Dno