Šta je novo?

Core - uvek ista temperatura?!

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Imam ASUS 6800GT.

Core mi stoji normalno na 350 MHz. Koristim ove nove 71.50 drivere.

E problem je u tome sto Asus Smart Doctor (najnovija verzija (probao sam i starije)) i ''idle'' rezimu prikazuje 58-60 stepeni, a na ''full load'' 61-63 stepena!

Dobijam utisak da je kartica stalno pod nekim opterecenjem.

Da napomenem, temperatura se ne menja bilo da stavim 235 MHz, bilo 435 MHz. Temperatura ostaje oko 60 u ''idle'' modu.

Temperatura memorije je oko 50.

Ima li ko savet???

Poslednja izmena:
Da li cooler drzis u AutoFan modu? Ne znam kakvo ti je hladjenje u kucistu jer od toga zavisi. Da li je slot ispod AGP slota prazan i ne zaklonjen...U AutoFan modu (2500 rpm) temperatura mi je bila od 50-52ºC. Inace sve ispod 60Cº je ladno za silicijum.

Preporuka je da probas merenje temperature graficke sa nekim drugim programom npr. RivaTuner.Verujem da se situacija nece ponoviti,tj.da ces imati priliku da iscitas realne temperature..

@Rale45:
Gde nadje driver 71.50?
Jel neko zna kada ce uopste da izadju oficijelni driver-i iz 7x.xx?

POZ :wave:

Jel se tih 10% dobija prelaskom sa 6x.xx verzije driver-a ili kada si presao sa nekih 71.xx na te 71.50 driver-e? Ja sada koristim 71.40 i dobio sam skok sa 4400 na 4800 poena kada sam presao sa 6x.xx.
Sada ne znam da li je to tih 10% ili da skidam i ove 71.50?

Gidra85 je napisao(la):
Jel se tih 10% dobija prelaskom sa 6x.xx verzije driver-a ili kada si presao sa nekih 71.xx na te 71.50 driver-e? Ja sada koristim 71.40 i dobio sam skok sa 4400 na 4800 poena kada sam presao sa 6x.xx.
Sada ne znam da li je to tih 10% ili da skidam i ove 71.50?

To sam zaboravio da napomenem... prelazak sa 6x.xx na 71.xx daje oko 10-tak posto vise.

Elem, malo smo skrenuli sa teme.

Optimus Prime je napisao(la):
Preporuka je da probas merenje temperature graficke sa nekim drugim programom npr. RivaTuner.Verujem da se situacija nece ponoviti,tj.da ces imati priliku da iscitas realne temperature..

Kako da vidim temperaturu u Riva Tuneru.
U Hardvare Monitoring (RT ver 15.3) vidim samo frekvencije.

Stavio sam kuler osmicu da duva direktno u graficku, ali, avaj, ne pomaze. :D

Smart Doctor i dalje pokazuje 60 stepeni.

Dajte, predlozite mi neki drugi program za pracenje temperature.

Proverio sam, problem je u driverima.

Kad stavim 69.93, core se drzi oko 53, a kad stavim 71.50, odmah pri ulasku u Windows on odmah meri oko 60.

Hmmmm...

Rale45 je napisao(la):
Proverio sam, problem je u driverima.

Kad stavim 69.93, core se drzi oko 53, a kad stavim 71.50, odmah pri ulasku u Windows on odmah meri oko 60.

Hmmmm...
Ne bi trebalo da 71.50 vise opterecuju kartu vec je to problem sofverske prirode i ako ti 71.50 rade stvarno bolje instaliraj ih ponovo i zaboravi sta ti kaze Doctor...

i ja mislim da je softverske prirode problem, ali posto mi je ukljucen Smart Cooling, on broj obrtaja ventilatora povecava u skladu sa temperaturom.
A ne volim previse buku...

Evo koliko vidim ti driveri su jos u beta razvoju tako da je sigurno do njih.

71.50 koje sam imao prilike da vidim je izbacio Leadtek, pa sam odustao iz patriotskih razloga od njihove instalacije.

Probaj 71.24! Meni sa tim drajverima daje najbolje rezultate(imam istu kartu) a sve radi najnormalnije!
P.S. Znam da nije tema ali moram da cestitam paradigmi za izuzetan klok memorije na ovoj karti(1255) i sada sam skoro siguran da je to GDDR3 1.6ns!Bravo!

A gde mogu da pogledam na koliko ns radi moja memorija na grafickoj karti? Jel na samim memorijskim chipovima?

Poslednja izmena:
Ne... ne vise. Nekad bilo.

ivan76 je napisao(la):
Probaj 71.24! Meni sa tim drajverima daje najbolje rezultate(imam istu kartu) a sve radi najnormalnije!

Upravo skidam 71.24, ali sad na NVPlanet, osim 71.50 i 71.24, postoje još i verzije : 71.22, 71.25(NEW) i 71.40.

Bezveze! :)

71.24 su resili problem!

Ne samo da je core u idle modu sad na 50 stepeni, nego sam i dobio nesto manje od 100 markova u 3DMark2005.

Hvala svima.

Rale45 je napisao(la):
71.24 su resili problem!

Ne samo da je core u idle modu sad na 50 stepeni, nego sam i dobio nesto manje od 100 markova u 3DMark2005.

Hvala svima.

Znaci kada si presao sa 71.50 na 71.24 dobio si nesto manje od 100 poena u 3DMark05?

LOL

PS. kad je kartica u 2d modu broj obrtaja ventilatora se drasticno umanji pa onda imas recimo 50C, kad udjes u 3D mod, vent. se ubrza pa dobijes recimo 53C al se vent vrti duplo brze pa i bolje hladi. Ocu reci kad se ventilator ne bi ubrzao u 3d modu temp bi ti bila (lupam) 70C.

Gidra85 je napisao(la):
A gde mogu da pogledam na koliko ns radi moja memorija na grafickoj karti? Jel na samim memorijskim chipovima?

Da,na samim cipovima..Ako se ne varam na tvojoj kartici su GDDR3 2.0ns..

Nazad
Vrh Dno