Brat mi je dao plocu msi 760gm p23fx koja podržava core unlock. Posle odredjenog vremena mi je dao i procesor sa te ploce athlon 170u koji je kod njega radio kao athlon x2 270u na 2.7ghz. Medjutim kada sam sve sklopio kod sebe sve normalno radi bez core unlocka. Kada otkljucam procesor dodje do ocitavanja windowsa posle cega se restartuje racunar i tako infinite loop. Znači jezgro nije falično jer kao što kažem kod njega je radilo na istoj toj ploči. Jedina razlika je što ja imam drugu memoriju patriot na 1333 i koristim integrisanu grafičku on je koristio slot grafiku. Bios sam update-ovao pa kontam da nije do toga. Pokušao sam da dignem napon na cpu medjutim opet isto. Probao sam i windows 7 i 32 bit i 64 bit i isto se dešava. Zanima me da li je moguće da recimo ako integrisana grafička vuče memoriju sa memorijskog modula da se pri otkljucavanju jezgra nesto poremeti tipa frekvencija memorija pa da onda dodje do neke nekompatibilnosti sa grafikom. Nažalost nemam druge komponente da probam jer je on resto prodao bio. Pa me interesuje da li je neko imao sličan problem ili ima neki savet.