Šta je novo?

core/memory clock za 6600GT overclock

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Ova graficka ima po defaultu core/memory clcok 900/500, a mene interesuje da li neko moze da me savetuje koje su najvece vrednosti sa kojima mogu da je overclockujem a da u isto vreme bude stabilno...Ja trenutno sam podesio na 1000/540 i radi bez problema, stim sto temperatura u toku igranja recimo NFS Most Wanted ide i do 95 celzijusa pa me interesuje da li bezbedno da pojacam jos malo recimo na 1050/580....???

1. Core 500
2. Memory 900 - Default
3. 540 / 1000 Je Ok ali moze jos koji Mhz vishe da izvuces za mem. Probaj za 50-100 Mhz

Poz

[/offtopic] moram nesto da vas pitam - jel vam znaci tih 5-10% ubrzanja koje postizete sa tim malim OC-om?

razumeo bih da je u pitanju neka kartica extra sposbna za OC - kao npr. 6200 ili 9550.

postizes verovatno malo vise temperature koje negativno uticu na hardver (znam da 95C nije van granica normale za nove graficke), dok je dobitak koji ostvarujes mozda i nevidljiv sem u testiranjima... [/offtopic]

[ontopic] mnogi ljudi su ovde na forumu postizali i brzine za memoriju oko 1100Mhz, pa se mozda mozes nadati i tome, ako ti je kartica neke "zvucnije" marke i ima brzu memoriju... core je na mozda 10-20-ak Mhz do stabilnog maximuma [/ontopic]

mikelebg26 je napisao(la):
Ova graficka ima po defaultu core/memory clcok 900/500, a mene interesuje da li neko moze da me savetuje koje su najvece vrednosti sa kojima mogu da je overclockujem a da u isto vreme bude stabilno...Ja trenutno sam podesio na 1000/540 i radi bez problema, stim sto temperatura u toku igranja recimo NFS Most Wanted ide i do 95 celzijusa pa me interesuje da li bezbedno da pojacam jos malo recimo na 1050/580....???

Mozes samo probe radi da vidis gde je maximum, ali nije preporucljivo za stalno drzati HW na samoj granici "izdrzljivosti", jer rizikujes stabilnost, a mozda i sam HW. U tvom konkretnom slucaku, razliku ces primetiti samo ako ti je sama kartica usko grlo (npr ako imas jako brz procesor i/ili igras se u visokim rezolucijama sa ukljucenim AA i AF).

Probao sam GA 6600GT, to je ona kartica sa pasivnim hladjenjem 450/1000. Nisam bio odusevnjen. Mem je isla do 1080 i na tom taktu je bilo problema. GPU je isao do 480. Ako ti je primarak bas dobar mozda postignes 15%.

MSI 6600GT mi ide 580/1150, mozda bi mogao i vise, nisam probao...

Moj leadtek se ne mrda sa defaulta ni mrvu...
no nije mi ni bitno...

Ma povecaj mada mi je tih 95 C mnogo kod mena na MSI 6600@6600GT na 540/1200 neprelazi 75,tako da bih ti preporuchi da nabijesh neki hladnjak da duva u grafichku,verovatno ti hladnjak ne naleze dobro na GPU pa promeni pastu,ja imam AS5 na mojoj,dok god nemash nikakve anomalije u 3D prikazu samo rokaj shto vishe moze stabilno i nebrini :),inache NV43 je jako izdrzlji na temperaturu radio bi on i na 120 C bez problema ali bolje je da je shto hladniji naravno.....

Nazad
Vrh Dno