Šta je novo?

Core i7 sa 2x1gb ddr3

@Rossi sta je za vas normalan komentar ispade da ja pricam gluposti a vi pametne stvari.
Tako samo ogranicavate pravo misljenja.

Poslednja izmena:
@Rossi sta je za vas normalan komentar ispade da ja pricam gluposti a vi pametne stvari.
Tako samo ogranicavate pravo misljenja.

Nemam nameru da offtopic-ujem (mada vec to radim) - pogledaj samo tvoje postove u vezi OC-a, pre 10 dana si pitao kako i shta da overklokujesh, a sad odjednom delish neke savete, nije dovoljno samo procitati na netu, treba i praxe malo. No svako moze da radi shta mu je volja... dok moderatori to ne sankcionishu (hint: Kutija:D ) :)

:wave:

Kao prvo ja nisam u toj temi pito kako se overklokuje nego se nisam mogao snaci u DFI biosu a drugo ja vec 4 godine se bavim overklokom dali ti stvarno mislis da sam laik zato sto nisam mogao da se snadjem u DFI biosu.

PS: samo u zadnja 3 meseca sam promenio 3 ploce.

Kao prvo ja nisam u toj temi pito kako se overklokuje nego se nisam mogao snaci u DFI biosu a drugo ja vec 4 godine se bavim overklokom dali ti stvarno mislis da sam laik zato sto nisam mogao da se snadjem u DFI biosu.

PS: samo u zadnja 3 meseca sam promenio 3 ploce.

ja sam totalni noob za OC pa sam digao sam i7 920 sa 2.67 na 3.8 MHz uz 5 minuta research-a (citaj google)? ocajan overkloker bas :)

xaxaaxaaxa, ne verujem... nisam video da postoji i druga stranica u ovoj temi koja je otisla prilicno daleko od onoga sto sam ja pitao i sto mi i dalje nije jasno. ponavljam, nisam strucnjak za hardver i ne interesuje me bas puno - samo onoliko koliko mi treba da sebi sam sklopim solidnu masinu.
ovde se izgleda polemika vodi samo oko toga kako jeste i kako bi logicno (matematicki) trebalo biti.
ono sto sam napisao gore je neshvatljivo najverovatnije sto ne umeme adekvatno da se izrazim, ali nema veze bar` sam dobio vrlo `jasan` odgovor.
sto se tice memorije, i dalje mi nije jasno (a bogami pomalo mi i smesno, mada se ne smejem) to da 3 modula rade bolje od 2 za samo 3,33&, a kostaju 33,3% vise (bas mi je sada laknulo, ne treba da da kupujem jos 1gb ddra, koji ce mi k), pa sam zato naveo KAO BANALAN PRIMER moju plocu koja ima razmak izmedju proc. i ddra oko 2cm, a stara ploca oko 4cm, a cini mi se da sam i negde to procitao ili sam to pomesao sa textom o otporou struje koji je manji na ovoj ploci za 50% pa se LOGICNO za 50% manje greje i 50% manje struje trosi, ali izgleda da su cifre jedno, a praksa drugo.
u svakom slucaju, hvala momci, sacuvali ste mi pare za memoriju.

...nego, mene sada zanima zasto mi je riknuo jedan modul ddr-a. znam da mi je napajanje Spire Jewel 750W (sertifikovano) - najverovatnije, prodato sa fabrickom greskom - u to sam siguran iz vise razloga, jer mu fali nekih `-5V` - tako su mi rekli u servisu, ali posto ga nisu detaljno proverili, nisu bas 100% sigurni. Ono sto mene zanima jeste kako se nije nesto desilo ploci, ako jeste u pitanju psu ili je mozda u pitanju ploca (kompatibilnost)?
memorija je Corsair xms 1333, 1gb, 8-8-8-24, dhx - ista ona o kojoj smo pricali u ovoj temi.
dakle, ovako se to desilo: na kompu nisam nista ozbiljnije radio u tom trenutku, bio sam na netu i u pozadini je radio winamp - komp, odjednom poce da se `koci` dok se nije totalno `ukocio`, kada sam restartovao komp (manuelno), prilikom podizanja sistema zvucnik neprekidno pisti dok se ponovo (sam) ne restartuje. Sve se to tako desava dok je pokvareni modul na `nultom`, a drugi (koji radi), na 1. dimm-u. u slucaju da im zamenim mesta, komp podigne sistem ali ne vidi pokvarenu mem, a kada stavim samo pokvarenu na nulsti dimm, dodje do pred podizanje bios-a (bez pistanja) i tu stoji. buni me i to, zasto su latencije (po defaultu) u bios-u bile podesene na 8-8-8-20, da li to ima neke veze?

ja sam totalni noob za OC pa sam digao sam i7 920 sa 2.67 na 3.8 MHz uz 5 minuta research-a (citaj google)? ocajan overkloker bas :)

Kuku mene kolki klok, jos malo pa ce najsavremenija tehnologija planete Zemlje dostici prastaru Amigu 500 :D

Kakav tread. Vi se ovde prepucavate a choveku rikljava i ovo shto ima. Ostao mu samo kanal 1 Druge su mu dabrovi zabranili ;) Toliko o protoku.

@ petar K:

Sto se tiche meomrije malo ti je to po defaultu zateglo memoriju na 8-8-8-20. Mislim da bi to trebao da izdrzi taj Corsair XMS ali ko ce ga znati mozda i nije. Probaj da ubodesh ispravnu i setujesh na 8-8-8-24 pa ugasi pa probaj onu neispravnu. Ako i tada ne prolazi riknula je def.

Još nešto. Uradi Clear CMOS za svaki slučaj pre testiranja.

To napajanje ako je felerično menjaj. Mislim to ti je kao kad u Ferari sipash meshavinu i onda mora da ti ide ko fica sa rotacijom (pip-pip-pip). Kako može da mu fali nešto, mislim kako sme. Može to i bez štopa da se vozi i onda se neko uštopuje tebi na zadnje sedište.

Poslednja izmena:
Ma, brate, resio sam ja to OCZ-om 3x1 (1333, 7-7-7-20) platinum, samo sto sam morao manuelno da setujem ove vrednosti u zagradi, ali radi super - moja preporuka svima + napajanje OCZ game extreme 700W i radi ko podmazano (barem za sada:)

Nazad
Vrh Dno