Šta je novo?

Core i7 platforma reseti u igrama....

• Začetnik teme Začetnik teme mhz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mhz

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
619
Pozdrav bench drugari,treba mi pomoc oko ove sveze platforme.
Konfiguracija je sledeca :
asus p6t-deluxe
core i920
3 x 2gb ocz gold 1600 8-8-8-1.65v
xfx gtx 285
wd640gb
chieftec aps-850c

Desavaju se restarti cim se pokrene neka igra,znaci ne stignem ni da upalim igru vec u meniju se desi restar,memorija je rucno podesena na 1600 8-8-8-24 1.66v,proc je na fabrickim vrednostima,c1 state i cpu thermal fanc su disable,nista nije o/c,radjen prime 95 vise od 6 sati,mem test,sve je na izgled stabilno,ali cim se pokrene nesto sto povuce malo vise resursa zabada,pomagajte 🙂
Hvala unapred

ostatak informacija:
vista ultimate x64
182.06 drajver
chipset drajver sa intel sajta za x58

Poslednja izmena:
reko bi drajveri za grafu.
da li si radio svez OS install?

Nisam radio svez install to ce mi biti zadnja opcija..

182.08 March 3😉
A ako nece ni tada probaj drugu graficku

Poslednja izmena:
Skinuti drajveri,javljam kad budem probao 😉

Zasto mislis da je do graficke ? Mozda ti je napajanje...

A sto bi bilo napajanje ?
Pa nije chif krs pa da nece da radi, ovo napajanje ima 850w i 4*12v 100A ukupno....

Poslednja izmena:
Mozes i da probas da instaliras Win 7 64 na drugu particiju.

Isti problem i sa 182.08,na primer farcry 2 dodje do menija i resetuje,probano gta iv i pes09.
Graficku nemam istu da probam, ali mogu sutra da ubodem moju 4830 pa da proverim.

A sto bi bilo napajanje ?
Pa nije chif krs pa da nece da radi, ovo napajanje ima 850w i 4*12v 100A ukupno....

pa nista od tih komponenti sto si nabrojao nije krs , ali ocigledno ima feler negdje , ja bi isto probao sa drugim napajanjem , posto si driver-e kazes vec probao.

Sutra cu da probam CFT-620W i 4830,memorija i proc su istestirani!

Poslednja izmena:
Kao sto pise gore memorija je istestirana i proc,a izgleda da sam resio problem,naime stavio sam asus-ov chipset driver koji je inace stariji od ovogo intelovog,i sad normalno radi farcry 2 tj.ulazi u igru sam omi preostaje da probam josh koju igru 🙂

E sad hahaha,opet problemi na GTA IV,udjem u igru odigam jedno 5min nema pravila kad zakuca i bam reset 😀

Ne znam sutra treba sve to da probam,ali ja tipujem da je grafa felericna 😀

Nekazem da je krs, to je jako dobro napajanje, samo ti je mozda upao falerican komad...

Moja kartica radi na ovoj masini,a GTX radi na mojoj masini 😀
Pocinjem da sumnjam na napajanje,posto jelte GTX vuce dosta vise od 4830.

Smanji klokove na grafickoj za memoriju i GPU i radice ti sve ok (za po 50 MHz).

Kombinacije:
Prvo sam probao moju 4830 pali igre i radi normalno.
Onda sam probao GTX na mojoj masini rade igre najnormalnije.
Onda sam probao moje napajanje na i7 sa GTX radi normalno.
Onda sam probao njegovo napajanje i GTX kod mene i RADI NORMALNO,cvrc restart posle 5min farcry-a 😀
hahhah

Poslednja izmena:
Napajanje je definitivno,kzs12 je bio upravu, ovaj komad je felerican izlgeda.

Napajanje je definitivno,kzs12 je bio upravu, ovaj komad je felerican izlgeda.

Odnesi fino komp tamo gdje si kupio i pokazi im sta se desava i reci im do kakvog si zakljucka ti dosao , vjerovatno si pravu , ali da se ne zaletis pa da nebacis jos 100e bezze

Ovo je masina sa posla,sklapana jendoj musteriji,dakle nije moj komp 🙂

Pa jel si procitao gore sta sam napisao,probao sam moj chif od 620w na toj masini i radi normalno,dakle APS-850C zreo za reklamaciju 😉

sry nisam skonto , drago mi je da si rijesio problem 😀

Hehe ma nema veze,bitno da sam nasao krivca,pravo da ti kzem nisam ni jednog sec posumnjao na PSU,ali eto sve je moguce 🙂

poz

Nazad
Vrh Dno