Šta je novo?

core i7 950 clock

deks007

Cenjen
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poena
170
Molim za malu pomoc malo bih mu ga dao ali ...... ima on neki turboV (konfiguracija u potpisu ) dali preko njega ili ? Pozdrav !

Zbog cega bi mu ga dao malo,nemas apsolutno nikakve potrebe sto se tice gaminga i uopsteno svega....

overklok ti je veoma koristan narocito na tako jakoj konfi,bilo da renderujes ili si gejmer zasigurno se ti pomoci, e sad, posto imas h50 hladjenje koliko imas iskustva sa overklokom? ako si nov u tim vodama preporuka ti je turboV ja sam ga testitao, nije losh, cekas malo duze ali dobijes stabilan klok bez puno muke i gubljenja zivaca.

overklok ti je veoma koristan narocito na tako jakoj konfi,bilo da renderujes ili si gejmer zasigurno se ti pomoci, e sad, posto imas h50 hladjenje koliko imas iskustva sa overklokom? ako si nov u tim vodama preporuka ti je turboV ja sam ga testitao, nije losh, cekas malo duze ali dobijes stabilan klok bez puno muke i gubljenja zivaca.

ovo boldovano je jedna od vecih gluposti koje sam procitao na ovom forumu u zadnjih par meseci.

Sta ce mu OC na toj masini? sto jel mu ne radi firefox ili nesto slicno ? ako se bavi ozbiljnim radom onda ce ili da da gomilu para za odlicne komponente (ala tipa i7 950) i nista da ne dira jer ne zna, ili ce da ustedi pare i kupi i7 920 sedne par dana procita po forumima i krene sa OCom.

U svakom slucaju ... sedi .. citaj ... uci pa kreni polako nije to molekularna biologija pa da je bas komplikovano .... ako ti ne ide ili nista ne diraj ili zovi nekog ko zna.

Poslednja izmena:
ovo boldovano je jedna od vecih gluposti koje sam procitao na ovom forumu u zadnjih par meseci.

Sta ce mu OC na toj masini? sto jel mu ne radi firefox ili nesto slicno ? ako se bavi ozbiljnim radom onda ce ili da da gomilu para za odlicne komponente (ala tipa i7 950) i nista da ne dira jer ne zna, ili ce da ustedi pare i kupi i7 920 sedne par dana procita po forumima i krene sa OCom.

U svakom slucaju ... sedi .. citaj ... uci pa kreni polako nije to molekularna biologija pa da je bas komplikovano .... ako ti ne ide ili nista ne diraj ili zovi nekog ko zna.

pa sta bi ti onda overklokovao? pII? ja taj procesor ne bi spustao sa 4GHz, u igrama je to manje-vise isto, ali u renderu je zaista osetno ubrzanje, razni ljudi koji se bave renderom oc i7-980x na 4 i jace zbog dodatnih preformansi. ako covek hoce da overklokuje ko smo mi da ga u tome sprecimo?

Kako sa Turbo V da to odradim , sta da dizem (ako tako mogu da se izrazim) , a ovu masinu sam inace sam sastavio (mislim na fizicki deo posla) a komponente kupovao pojedinacno (po savetu) tako da znam da nista nije problem ali za ovo bih ipak poslusao neki savet . Pozdrav !

Ja bi OCovao i7 920 tj za pare koje kosta i7 950 kupio bih 920 + custom vodeno hladjenje .... ili bar veci deo vodenog.

Deks ... procitaj malo na ovom forumu i na netu .... realno nekome ko pojma nema o OCu tesko je preko par postova u topicu objasniti .... ako ti ne treba veci clock .... onda nista ne diraj ta masina je dovoljno jaka za sve normalne potrebe, osim ako ne projektujes avione ili trazis vanzemaljce.

pa to ti pricam:D
arhitektura i7-920/i7-950 je ista samo su veci klokovi(i to je skuplje 200e?)
@deks007 probaj sa turboV, oc sa njim je lagan, on ce ti postepeno povecavati klok(3245,3400...npr) ti samo treba da mu kazes da hoces taj klok (u suprotnom ces da cekas minut da se oc nastavi).pozz

Kako sa Turbo V da to odradim , sta da dizem (ako tako mogu da se izrazim) , a ovu masinu sam inace sam sastavio (mislim na fizicki deo posla) a komponente kupovao pojedinacno (po savetu) tako da znam da nista nije problem ali za ovo bih ipak poslusao neki savet . Pozdrav !

Ko te tako lepo savetovao da kupis i7 950? Da mu nisi nesto zgresio?
Sto ne pitas savetodavca da li zna nesto o tome sto ti treba? Kad te vec lepo savetovao..:d
btw.sve podesavas u biosu, prouci malo o overkloku na netu, ima tutorijala o overkloku na i7 platformi i na srpskom, da se ne mucis, uzmi manual od ploce pa redom proucavaj stavku po stavku, pisi na neki papir da znas o cemu se radi kad odes u bios jer onda nemas net da uporedjujes i trazis

Deks .... ocito ne znas ... i nemoj da diras dao si ogromne pare za komp ... a neko te je savetovao ili lose ....... da ti uzme pare ili dobro ... da ti da jaku masinu da nista sam ne bi cackao....
Ako se ne bavis neim ozbiljnim poslom ...... (verovatno ne jer ne znas kakva ti masina treba) onda ti je ovo sto imas sad i previse, ako hoecs neko ubrzanje bolje se isprsi za 2 SSDa i stavi ih u raid ... tad ces videti ubrzanje.

Ovako i da OCujes komp neces nista primetiti dok gledas filmove ... blejos na benchmarku .... facebooku i slicno.

Kakvi filmovi i facebook ! Video uglavnom , fotosop i sve vezano za tu pricu . Cisto sam hteo da probam zbog rendera ali ako neuspem sam ostavicu ovako . Pozdrav !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno