Šta je novo?

core i3 530

geniusnet

Cenjen
Učlanjen(a)
11.03.2010
Poena
151
Planiram uzeti ovaj procesor,znam da je odlican overclocker ima gomila testova na netu gde bez problema dostize 4ghz sa box kulerom a sa boljim hladjenjem dostizali su i 5ghz:D. Sad me zanima jedna stvar, radi li ovaj proc. na p55 bez problema ili samo sa h55-57 chipsetovima? Sve testove koje sam nasao na netu radjeni su sa h55-57 plocama zato me ovo zanima. Znam da ove ploce imaju mogucnost koriscenja grafike integrisane u core i3 ali to me nezanima jer ga planiram upariti sa gtx 260. Izvinjavam se ako sam promasio temu ali sam u nedoumici oko izbora ploce da bih mogao sto vise kloknuti ovog malisu,tako da svaka preporuka je dobrodosla. Hvala unapred

@geniusnet
"grafika integrisana u i3"...mislim da si nesto debelo pobrkao:)

Svi dosadasnji 32nm i3 i i5 imaju integrisan GPU, ne znam sto "zezate" coveka? :)

POZ

@DjoX
Sry moja greška, nisam video da si mislio na 32nm.

Sad moj izbor je pao konkretno na Asus P7P55D Pro, sad sam gledao na asusovom sajtu on podrzava core i3 ali tek od revizije biosa 1207, sta sad ako meni zapadne ploca sa starijom verzijom biosa hocu moci uopste upaliti komp da bih flesovao bios i da li postoji neka mogucnost videti koja je verzija biosa mislim ko ce mi u radnji stavljati delove i gledati koji je bios na mojoj ploci, sad mozda ce se neko smejati mom pitanju ali ,)

Sad moj izbor je pao konkretno na Asus P7P55D Pro, sad sam gledao na asusovom sajtu on podrzava core i3 ali tek od revizije biosa 1207, sta sad ako meni zapadne ploca sa starijom verzijom biosa hocu moci uopste upaliti komp da bih flesovao bios i da li postoji neka mogucnost videti koja je verzija biosa mislim ko ce mi u radnji stavljati delove i gledati koji je bios na mojoj ploci, sad mozda ce se neko smejati mom pitanju ali ,)

malo mi je cudno sto je uopste potreban update biosa na p55 za i3 =S
ja se secam np na matoroj a7n8x-x da nisam mogao poterati semprona 2800+, koji je tek kasnije izasao ,dok nisam fleshovao bios. naraavno, nije se ni palio,pa sam vracao stari proc,i s njim odradio flesh.Dakle,ako ides na tu kombinaciju i3 i sigurno znas da ti nece raditi dok ne fleshujes bios,uzajmi od nekoga neki i5 ili g6950 pa odradi flesh =D

Hmmm,kad niko u kraju nema nove core i procesore moracu da vidim da li su spremni u radnji odraditi mi flesh biosa da nekupim pa da jurim nekog za procesor ako nece da se upali, u svakom slucaju hvala na odgovorima!!

Sta uradi? "_"

E kad ste vec pominjali intefrisanu grafiku, ja sam nesto citao da to ima veze gledanjem filmova, jel' da?

Nazad
Vrh Dno