Šta je novo?

Core 2 Duo E6400 ili P Dual-Core 950

J__

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
sta je po vama bolje pazariti stim da su otprilike u istom cenovnom rangu. u nedoumici sam pa pomagajte ;)

J__ je napisao(la):
sta je po vama bolje pazariti stim da su otprilike u istom cenovnom rangu. u nedoumici sam pa pomagajte ;)

Uh pa nema dileme ama bas nikakve(ako si resio intela).Da ne idem u to koliko je brzi od PentiumD-a i zasto,uzmi C2D.

koliko se greju ti novi c2d procesori? i kakav kuler stize u box pakovanju? ako je jako glasan da odma gledam nesto tise... silent and deadly :p

Poslednja izmena:
c2d 6300 je dosta brzi od X2 4200, koliko sam video uglavnom je uporediv sa 4600, negde malo brzi, negde sporiji. 6400 je dakle sigurno brzi i od 4600, a u ovom trenutku i jeftiniji.
Jedino ako vec imas plocu, ili ne mozes da nadjes c2d i/ili adekvatnu plocu ima smisla uzimati te brze modele x2 (3600/3800 su druga prica posto su dosta jeftiniji)

Poslednja izmena:
pa nemam nista jos. dakle kada budem uzimao uzecu cpu/mobo/ram. ali treba poceti od neceg. ;) ipak kontam da je malo bacanje para za sada na c2d :S

jeste mnogo kesa....

ja sam nesto kombinovao i za upgrade mi treba oko 700 evra... (proc,ploca,memara i graf)

e sada...mozda bi bilo bolje da kupim dobru plocu sada (posto mozes da zabodes posle bilo koji procesor (vezano za Amd)) i neki sempron, a kada budem imao kinte da uzmem nesto bolje.... to mi je bar 100-150 evrica manje.

J, a zasto si onda pitao c2d i to 6400 ili 950 :)
Ja samo kazem da ako stavljas na vagu X2 procesore jace od 3800 c2d je bolji izbor. (3800 je prica za sebe, jer nema konkurenciu i rekao bih da je trenutno best buy, za nekog ko nema stvarne potrebe za necim jacim, visak para ili alergiju na AMD). 4200 moze da trazi sansu u razliku u ceni koja nastaje zbog skupljih ploca, ali mislim da c2d vredi tu razliku.

Ako ides postepeno, sigurno je jeftinije i bezbolnije ici na AMD (posto je Sempron varijanta sigurno bolja od Celerona)... Ako mozes da se ispruzus za neku 965+PD805, pa posle da uzmes c2d... Ali za te pare vec imas neku jeftiniju AM2 plocu i X2 3800...

nikad nisam imao amd based masinu, imam trip da programe koje jedino koristim [ps/ai/indesing] bolje rade na intelovim masinama. Ali ako je u ovom momentu bolje uzeti amd i ako su performanse ok, sto da ne :) znaci treba mi brz procesor i sto vise rama. oc me ne interesuje, sam sto veca stabilnost/brzina na defaultu. Gledao sam cene i vedo sam da su jaci presleri i najslabiji c2d procesori otprilike isto kostaju :S

GOXY83 je napisao(la):
J, a zasto si onda pitao c2d i to 6400 ili 950 :)
Ja samo kazem da ako stavljas na vagu X2 procesore jace od 3800 c2d je bolji izbor. (3800 je prica za sebe, jer nema konkurenciu i rekao bih da je trenutno best buy, za nekog ko nema stvarne potrebe za necim jacim, visak para ili alergiju na AMD). 4200 moze da trazi sansu u razliku u ceni koja nastaje zbog skupljih ploca, ali mislim da c2d vredi tu razliku.

Ako ides postepeno, sigurno je jeftinije i bezbolnije ici na AMD (posto je Sempron varijanta sigurno bolja od Celerona)... Ako mozes da se ispruzus za neku 965+PD805, pa posle da uzmes c2d... Ali za te pare vec imas neku jeftiniju AM2 plocu i X2 3800...

pa i nisam ja pitao za c2d...

MR. J je taj....ne pratis post....;)

Proday je napisao(la):
Hm da malo; kod yotia na bad axe je bogami do 90 islo koliko se secam po onim screenshotovima :S:
Proday aj pogledaj pri kom O/C-u je ta remperatura i od cega je temperatura ( CPU je O/C-nut 63 %) i to su temperature samih jezgara a ne CPU-a, T CPU-a mi pri tim klokovima ide do 77 i oduzmi 10-15 C, jer Bad Axe pokazuje vecu T dobices T CPU-a ~60-65 C, temperatura u sobi je bila preko 30 C. Sa slabasnim kulerom i poteranim dual primeom to je OK, kome je puno neka kupi AMD. Dozvoljena temperatura jezgara je 100 C i to radi perfektno!

Poslednja izmena:
stoske je napisao(la):
pa i nisam ja pitao za c2d...

MR. J je taj....ne pratis post....;)

Inace ovo ne radim, posto tema gubi smisao, ali... pogledaj prvo slovo u postu koji si citirao ;)

Ma da je samo procesor po usima da covek proguta, ali i ploce su prilicno skupe...

GOXY83 je napisao(la):
Inace ovo ne radim, posto tema gubi smisao, ali... pogledaj prvo slovo u postu koji si citirao ;)

Ma da je samo procesor po usima da covek proguta, ali i ploce su prilicno skupe...

vidi stvarno.....

zar nema ni jedna ploca da nije papreno skupa za c2d?

cene su od 150 evra pa navise....

http://www.pcberza.co.yu/asp/price/qsearch.asp

GA-8I965P-S3 (gigabyte)

ova je oko 135 evrica, ali nigde ne mogu da nadjem review, a na sajtu gigabyte-a je haos..... ko da se snadje sa svim onim modelima....

Vrh Dno