Šta je novo?

Cordless desktop

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Hocu da uzmem neki cordless desktop, ubi me cimanje tastature i misha non stop jer imam neki nezgodan kompjuterski sto. Mislio sam prvenstveno na Logitech a ono sto se meni svidja je mx 3200, 3000 i lx710 ako nisam pomesao oznake. Jel probao neko nesto od ovoga, interesuje me prevashodno dometi bez vizuelnog kontakta i kakve su mishonje. Do sad sam imao mx300 par godina i super me je sluzio.

ne razumem?
Lm uzeh mx5000, mish i tast su super, mis odlicno lezi u ruci, precizan je. Onaj mali displej na tast je super, odmah vidi datum, vreme, temperaturu 🙂, samo mi se cini da kad je ne koristis "zaspi" pa kad krenes odjednom da kucas treba mu par sekundi da uspostavi vezu sto ume malo da iritira. Inace wirless je bombona🙂

A reci mi koliko vremena prodje dok tastatura ne "zaspi" posto i ja nameravam da kupim dotican
komplet, a to mi ne deluje kao prednost :d

strpi se jos malo sa kupovinom da istestiram ovo i procitam jos malo po forumima, ukratko nisam zadovoljan, makar za sad ne radi kako treba.
tast bas brzo zaspi, kad se budi treba joj 5 sec sigurno, a neretko i izgubi kontakt skroz. Zamisli igram cod2 i odjednom prestane da reaguje a na displeju na tast pise no connection. i onda mu treba 15-20 sec da ponovo uspostavi konekciju.
mish takodje brzo zaspi ali njega samo malo cimnes i probudi se sto je banja u odnosu na tastaturu, ali opet nervira.
ne znam aj to sto zaspi i svario bi nekako jer su kvalitet, dizajn i funckionalnost odlichni, ali to sto tast gubi konakt ne mogu da oprostim. Zato i kazem da procitam malo po netu, pisao sam i logitechu da vidim sta kazu pa da vidim dal je do mene samo da reklamiram ili model uopste ima tih problema.
Takodje touch sensitive keys sa leve strane su me razocarali. Prvo ako oces da pojacas/stisas zvuk jako sporu reakciju imaju. Prevuchem skroz prstom i on samo malo stisha. Znaci treba dosta da prevuces da bi vise smanjio zvuk.
Takodje ne prikazuje na osd na monitoru koji je nivo jachine zvuk kad smanjujes dok je npr logitech media elite to prikazivala.
Takodje kad surfujem iako uopste to nepipam nekako se font preko zoom-a koji je pored volume-a smanji i onda moram da idem na view pa font size i da ga sa smallest stavim na medium. To jako iritira pa sam zato i iskljucio iz setpointa touch sensitive kontrole.

Eto to bi ukratko bilo to ako neko ima mx5000 bilo bi dobro da napise svoje utiske da vidim dal jos neko ima problema.
U principu sve zamerke se odnose na tastaturu zasita imam problema sa njom.

Drugar u londonu sa mx5000 ima slichne probleme...sve mu stane na 10 sekundi i onda proradi. Medjutim njemu se isto deshava i sa wi-fi netom...tako da su mu u radnji rekli da mu je soba ukleta 🙂 ipak je to BT.

Mozda je onda ipak bolja opcija MX3100 sta mislite, mis je isti, tastatura malo "losija", a i dosta je jeftinije. Mada mi se MX5000 strasno svidja, i bio sam na domak od kupovine, ali ako je takva
situacija to se ne isplati uzimati.

100% je bolje samo trenutno u bg niko nema mx3100. A i on ima mx610 a be mx 1000 makar koliko sam ja video ali to nije ni mana jer je i mx610 odlichan mish.
Ma samo kad bi neko imao mx3100 u bg odma bi uzeo pa bi ovo prodao cak i za 100 evra, iako je placeno pre 3 dana u imtelu 150 sa 5 god. garancije.
ako slucajno saznate gde ima u bg (ali 100% da ima, cesto im stoji u cenovniku a zapravo nema).

Kontaktirao sam logitechov support i dadose mi da sa njihovog ftp-a skinem neki beta setpoint za bluetooth i - radi!!! Jupi, evo cini mi se vec 2h bez gubljenja signala, cak mi se cini da vise nema ni onog fall asleap kod tast i misha sve je brzo, precizno, divota.
Samo da ga nisam urekao, testiracu jos par dana pa dati konachne utiske.

Ja sam imao takvih problema sa mojim mx5000 kompletom jer sam imao instaliran stari setpoint, medjutim od kada sam skinuo novu verziju 2.6.601 sve radi savrseno i evo vec tri meseca bez ijednog jedinog problema i ispadanja.

nope, mada radi sve kad ugasim setpoint, ali nisam probao bez instaliranja njega. mada sta ce ti klot, onda ne mozes nijedno setovanje da promenis.

Nisam ni ja probao bez setpointa , ali ako mozes da udjes u bios ploce prilikom dizanja sistema i da prckas po funkcijama(sto ja sa mx5000 mogu) verovatno moze i bez setpoint-a u windowsu.

Ma interesuje me da li se javlja taj cudan problem bez set pointa, jer jedan vindovs bez ikakvih dodatnih drajvera, sem onih neophodnih koristim samo za igrice, pa me interesuje kako bi se u tom slucaju ponasala tastatura, da li bi se uspavljivala, da li bi bilo nekog primetnog laga i to

Zaista nemam pojma, idi na forums.logitech.com pa pokusaj da isceprkas nesto cini mi se da sam video da nekim ljudima radi tako stim sto tad radio kao rf a ne bluetooth sto mozda i nije tako lose.

Jedini problem koji ces imati sa igrama jeste da F.E.A.R. ima veliki problem sa performansama kada koristis neki od bluetooth logitech proizvoda(framerate extra opadne).Sasvim slucajno sam to pronasao na netu,i stvarno posle islkjucivanja bluetooth-a sve je poletelo.Doduse,mozda ova nova beta verzija setpointa ispravlja taj problem.

ne znam, to je samo sa Fear-om problem, meni se deshava sa setpointom 3.15. Dobijam u ingame testu average 53 dok npr. bymax sa gotovo istim sistemom 89.

Evo resih problem sa Fear-om.

Na: E6600 (333mhz x 9=3000mhz), 2x1Gb ddr2 800 mhz memory, Gainward [email protected]

Sve na max, Soft shadows off, 4xaa,16xaf ingame, 1280x960

1. Sa Setpoint 3.15 i Widcomm bluetooth software

min fps 40

avg fps 64

max fps 97

0% < 25fps

2% 25 - 40fps

98% > 40fps

2. Isto kao i 1, samo sam u device manager -> hid_compliant_ devices iskljucio zadnje 4 hid_compliant_devices (videcete u hardvare properties imaju dodatni power management tab da ih razlikujete od ostalih)

min fps 40

avg fps 81

max fps 181

0% < 25fps

2% 25 - 40fps

98% > 40fps

3. Sa setpointom i widcommom deinstaliranim preko add/remove programs

min fps 42

avg fps 84

max fps 201

0% < 25fps

0% 25 - 40fps

100% > 40fps

Ja sam se odluchio da sve drzim kao opcija 3.
Tada vam nece raditi dodatni dugmici na tastaturi i bluetooth receiver ce se ponashati kao rf receiver. Dakle sve najnormalnije radi.

do jaja dao si 150 e za tastaturu da ne bi koristio nishta shto si dobio za 150e, komotno si mogao da uzmesh labtec komplet u TEMPU za 1200din 🙂

ma dobro, i dok sam imao setpoint nisam koristio dodatne dugmice na tastaturi tako da mi dodje na isto. ovo je sa konkretnom igrom problem ostalo radi ok sa setpointom i widcommom

Ma ,meni ako se igra fear , samo iskljucim bluetooth receiver ,ubodem stari usb mis i tast , izigram se malo pa kad zavrsim samo receiver vratim nazad, to mi je nekako najbrze resenje.Stvarno ne razumem u cemu je fora sa fear-om , ama sve ostalo ide savrsen😵cekivao sam da mozda ovaj novi setpoint 3.15 ispravlja situaciju ali koliko vidim nista od toga.

Samo da napomenem onima koji nemaju da odvoje 100 Eu i vise za wir. komplet da od skoro (par meseci) imam Logitech cordless desktop deluxe 650 koji kosta tek oko 30Eu , i radi sasvim ok . Doduse slabo se igram a i tada koristim gamepad .

Nazad
Vrh Dno