Laza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.09.2001
- Poena
- 765
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
- Matična ploča
- AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
- RAM
- DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
- GPU
- MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
- Storage
- M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
- PSU
- Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
- Kućište
- Fractal Design Define R4 Black Pearl
- Monitor
- IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
- Miš & tastatura
- LOGITECH MK470
- Pristup internetu
- Optički internet
Znam da ovo i nije bas za ovu sobu ali stvarno nisam znao gde da stavim a ipak ima neke posredne veze.
Interesuju me autorska prava na pisce, kompozitore i slikare koji su odavno umrli. Hteo bih da napravim neku igru po jednoj knjizi, pa me interesuju zakoni Evropske Unije i SAD po tom pitanju. Cuo sam da su prava na Serlok Holmsa skoro istekla u EU, pa me interesuje koji je to rok u godinama (kako se to racuna, od smrti pisca, da li zavisi od naslednika...) i sta ja sve smem, a sta ne smem da koristim iz lliterarnog dela.
A u vezi sa kompozicijama (npr Betovena). Da li ja smem da koristim tudje izvodjenje njegovih dela ili sam osudjen da ja sam moram da izvodim njegova dela ili naravno platim izvodjacu?
Interesuju me autorska prava na pisce, kompozitore i slikare koji su odavno umrli. Hteo bih da napravim neku igru po jednoj knjizi, pa me interesuju zakoni Evropske Unije i SAD po tom pitanju. Cuo sam da su prava na Serlok Holmsa skoro istekla u EU, pa me interesuje koji je to rok u godinama (kako se to racuna, od smrti pisca, da li zavisi od naslednika...) i sta ja sve smem, a sta ne smem da koristim iz lliterarnog dela.
A u vezi sa kompozicijama (npr Betovena). Da li ja smem da koristim tudje izvodjenje njegovih dela ili sam osudjen da ja sam moram da izvodim njegova dela ili naravno platim izvodjacu?