Šta je novo?

Copyright free photos?

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Znam za sajt:

http://www.bigfoto.com/

Da li postoji još neki sličan sajt koji nudi copyright-free fotografije koje se mogu staviti na neki sajt i sl?

Unapred se izvinjavam ako je već bilo reči o tome, ova tema je vrlo nezgodna za search. Nisam pronašao.

Hvala, pogledaću detaljno.

Našao sam u međuvremenu URL-ove za puno sajtova koji kažu da daju free slike, ali svaki ima neku zvrčku. Sxc.hu em kaže da ne može da garantuje da je upotreba baš slobodna, em za neke slike postoji obaveza da se piše autoru i traži odobrenje, em se za najbolje fotke ipak traže pare ("partnerski sajt" itd). Slično je i sa većinom ostalih, kažu free a onda ipak treba lova.

Sad ću pogledati ovo što je Crash preporučio.

A to "royalty free", šta to tačno znači? Piše i na Corbisu "royalty free" pa traže neke stotine dolara za jednu fotku, "royalty free" očito ne znači "public domain".

Sad sam pogledao... Inmagine.com je najbolji, ali slike tamo nisu free. :)

Poslednja izmena:
sad sam i ja video
worldpay_secure.gif

Pogledao sam i šta znači "royalty free". Znači otprilike da kad jednom platite više ništa ne morate da plaćate. Ako nije "royalty free" onda za svaku novu upotrebu morate ponovo da platite.

Imas i na flickr-u gomiletinu fotki pod raznim varijantama cretive commons licence i search za istu,pa odaberes sta ti odgovara.Moze jako dobrih stvari da se nadje,a dovoljno je samo da ispostujes autora i navedes izvor(moze i u kodu).

sxc.hu je OK i sve je free ako ne pise drugacije ,a ti to onda ignorises.

covece 5 dolara za jednu sliku :)

nalazio sam neke sajtove gde je 100% besplatno skidanje slika ...ali su male 640 x 480 :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno