Šta je novo?

Copy/paste dead??

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav.

Primetio sam da se ponekad clipboard 'iskljuci' tj. da copy/paste uopste ne radi, bilo da se radi o XPu, 2k ili 2k3 sistemu. Evo dok ovo kucam, cp ne radi uopste (i nece proraditi dok ne resetujem masinu). Sav hardver je 100% ispravan, a problem se javlja ponekad.

Ima li neko ideju u cemu moze biti problem??

I josh nesto, sto nema veze sa gore navedenim. Imam 2 sistema sada, 2k PRO i 2k3 Server. Ako bilo koji od ta dva bacim u hibernaciju, multiboot menu se nece pojaviti? Wtf? (mozda nisam obavesten ali sam se poprilicno zacudio kada sam to video).

za ovo drugo - mislim da to tako treba, tj. da je ideja da se notebook shto brzhe i uz shto manje potroshene struje upali i bude spreman za rad..

pa da, sustina hibernacije i jeste da ugasis masinu - a da nakon njenog paljenja ponovo dobijes sve one programe i aplikacije na kojima si radio neposredno pre nego hiberniras win.

Ne racunajuci ustede struje, hibernacija je sjajna zato sto ne moras ponovo da cekas na podizanje programa ( a ni na npr. multiboot meni), i sve je tu od trenutka kada si obnevideo nakon 14 sati rada na racunaru, uradio hibernaciju. Npr. radis neki dtp - imas otvoren corel, ps, acrobat, nekoliko image viewera, powerpoint, tekst u wordu, tabelu u excelu, neki sajt sa omiljenim browserom... - uradis hibernaciju, i sutradan ce ti otvoriti isto to, bez bitnog cekanja.

a vrljavi cut/paste mi se cini da je pre do neke od aplikacija i da mu treba neka zakrpa - razne verzije npr. ms office su umele da pate od ovog.

Poslednja izmena:
Nije pitanje bilo sta je hibernacija i cemu sluzi (to znam) vec je bilo pitanje zasto on n stane kod menu-a..recimo, mozda zelim oba sistema da bacim u hibernaciju i koristim ih po potrebi... Znaci, kako ga zaustaviti kod boot menu-a?

100% quiet, safe and clean kod mene... iliti nema virusa i ostalih gljuposti...

Nazad
Vrh Dno