Šta je novo?

Coppermine 933, MB FIC

Jako malo jer je fsb vec 133 a i memorija ti je verovatno pc133 tako da.....srecno🙂

Kako malo ?? Damjan i ja smo terali njegovu 800/133 do oko 170MHz FSB.

Cekaj, bre, omladinac, ne ide sve tako podmazano "po defaultu"; previse je tu "ako" faktora:

- ako mu ploca to sve dozvoljava (toliko setovanje FSBa)
- ako mu je upao takav primerak CPUa
- ako ima dobro hladjenje (ne pise koje)
- ako ima kvalitetnu memoriju
- ako ima kvalitetne komponente, pogotovo IDE sekciju i SB (ukoliko ploca ne dozvoljava flexibilne delioce za AGP & PCI)
- ....

Jeste kolega tako je. Sa Samsung memorijom nismo mogli preko 160, a sa Infineonom smo presli 170

Tacno tako, Srebrni. Hteo sam da udjem u detalje ali necu jer je poenta price-hellraiser-one nemoj da silujes masinu(komponente)!! Mozes da probas onako informativno ali nemoj da ti tako radi masina jer nema razloga. Obzirom da fic nije bas oc-dream i da verujem da imas (kao i mi ostali smrtnici) neku ncp/hyundai/hynix/mtec/green memoriju sto da ti brljavi windows bez potrebe. Hteo sam da te postedim muka, jer nisi ti(kao ni mi ostali) anand da dobijes 20 cpu-a pa odaberes jedan pa izadjes sa pricom woooooow radi na 180fsb kakva sreca....
Osim toga Vocko, vas je bio na 800 sto mu daje veci manevarski prostor jer kao sto znas Intel je zacabrirao preko 1100 sto se tice koper jezgra...
Sto da coveku nesto skikne bez veze...

pozdrav

Ja sam dptichnog Coppa plafon isterao na FSB 155 i to je to. U pitanju je BX Master i Samsung PC133 memorija

Coopermine 700 je stabilno radio na 1166MHz na 1.90V i sa dobrim hlađenjem. To ti je 166MHz FSB pa ti vidi. Naravno TUSL2-C i Kingmax PC150 memorija setovana na 3-3-3. Da nije zdravo nije, ali je to po meni oc rekord. 66% to je nešto! 😀

Sram te bilo toliko smo propatili zbog tvog microstara a nisi se pohvalio da si je zamenio, mnogo si me razocarao😉

Broz je napisao(la):
Sram te bilo toliko smo propatili zbog tvog microstara a nisi se pohvalio da si je zamenio, mnogo si me razocarao😉

Idi bre druze, covek je to prijavio odavno, samo si ti zaboravio... Godine cine svoje 😀

Vocko je napisao(la):
Godine cine svoje 😀

Jao jao...al ste se okomili na nas matore stvarno nema smisla🙂 Nikola je bas fin momak uopste ne znam kako moze da se druzi sa tobom😀
Ozbiljno, pamtim patoloski, nisam video kad je magicni to obelodanio..

:wave;

Velike su šanse da potera barem 145 MHz FSB-a (uz malo sreće i bez dizanja napona )

150+ Mhz-a je naucna fantastika, za 933, zato sto je on vec, zbog procesa izrade na maximalnom clocku, da imas neki 600-800 bila bi vec druga prica, oni svi idu na 150+ Mhz-a. Znaci po mom misljenju 150 je za njega plafon, i to strava plocom i strava memorijom.

Broz je napisao(la):
Nikola je bas fin momak uopste ne znam kako moze da se druzi sa tobom😀

Ne znam ni ja 😀 Mora da je zbog necega u vazduhu 😀 😀

Nazad
Vrh Dno