Šta je novo?

Coppermine 933@1260(7X180)

Misa®

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Pre je bilo reči o klokovanju P3 933, neko je rekao da je 150+ fsb naučna fantastika, jedino je Voćko postigao 170 MHz FSB. Uspeo sam za nijansu brže...

Vrlo impresivan rezultat.
Ploca mora da je Asus CUSL2-C ili Black Pearl varijanta.

Pazi kad ja imam istu kombinaciju PIII@933 i Asus CUSL2-C Black Pearl. Ajde i mene naucite kako se to radi! :D

Blizu ste, u pitanju je TUSL2-C. Normalna voltaža, samo fsb 180.

Misa® je napisao(la):
Blizu ste, u pitanju je TUSL2-C. Normalna voltaža, samo fsb 180.

Onda si ubo bas dobar izlivak procesora.
Takav P3 kod nas jos nisam video, a da nije Tualatin.

Amon_Ra je napisao(la):
Pazi kad ja imam istu kombinaciju PIII@933 i Asus CUSL2-C Black Pearl. Ajde i mene naucite kako se to radi! :D

Ti imas bolju plocu od mise, ali on ima mozda najbolji primerak kod nas.
Bilo bi zanimljivo probati taj procesor na tvojoj ploci, da vidimo sta ce da se desi.
Samo je frka sto tvoj BIOS nema asinhrona memorijska setovanja, dok on na TUSL2-C moze da stavi 133FSB/100MEM.

Kada bi imao Tonicam PC-166 memoriju, sa tom plocom to bi sou bio :)

Da, pa nije za dzabe jedan od moderatora hteo da menja Tusl2-c za ovu moju Cusl2-c, nego ne bi bilo loshe probati taj overclock, jer a nikad nisam radio...

Amon_Ra je napisao(la):
Da, pa nije za dzabe jedan od moderatora hteo da menja Tusl2-c za ovu moju Cusl2-c, nego ne bi bilo loshe probati taj overclock, jer a nikad nisam radio...

E nemoj da o/c ako nema nekog u blizini ko je to vec radio, jer ako preteras mozes da ostetis fat na hdd-u, pa ces posle da pizdis...

Vocko je napisao(la):
E nemoj da o/c ako nema nekog u blizini ko je to vec radio, jer ako preteras mozes da ostetis fat na hdd-u, pa ces posle da pizdis...

Thankz ;) , ma zezam se ja ne bih prvi put sam overclockovao procesor, i kad budem to hteo da radim dobro cu se raspitati...

Nego ne reche koja je memorija u pitanju

Mozda pochetnichko pitanje, ali nisam trenutno u toku. Sta mu dodje ono MMX+, SSE+, i SSE2+

gladiac je napisao(la):
Mozda pochetnichko pitanje, ali nisam trenutno u toku. Sta mu dodje ono MMX+, SSE+, i SSE2+

Set instrukcija i algoritama koji donose (multimedijalno) ubrzanje.
Sve u svemu matematicki trikovi za ubrzanje procesa.

laxduke je napisao(la):
Set instrukcija i algoritama koji donose (multimedijalno) ubrzanje.
Sve u svemu matematicki trikovi za ubrzanje procesa.
Ahhhh, kako je to znalachki objashnjeno ;)

Nego gde ti je onaj "guide" za otkljuchavanje XP-a licnama i tecnim silikonom ?

drfedja je napisao(la):
Ahhhh, kako je to znalachki objashnjeno ;)

Nego gde ti je onaj "guide" za otkljuchavanje XP-a licnama i tecnim silikonom ?

Slaba vajda od toga, mnogo pipavo. Bolje uzmi konduktivnu olovku, pa resi problem. :)

Aca je napisao(la):
Slaba vajda od toga, mnogo pipavo. Bolje uzmi konduktivnu olovku, pa resi problem. :)

U pravu je Aca skroz, mnogo cimanja.
Prvi put je upalilo za ~10 minuta, i onda sam se iztripova da ce svaki put tako.
Drugi put smo omanuli i posle ~1 sat.
Odustao sam od te varijatne, a i gadno je za garanciju.

Konduktivna olovka je ipak elegantno resenje, i vredi svaku paru.

Misa® je napisao(la):
Pre je bilo reči o klokovanju P3 933, neko je rekao da je 150+ fsb naučna fantastika, jedino je Voćko postigao 170 MHz FSB. Uspeo sam za nijansu brže...
Bilo je likova koji su sa modifikacijom ploce i nekonvencijalnim hladjenjem terali PIII do 1.5-1.6 Ghz na 200 i kusur magistralu, kada je to bila misaona imenica.

laxduke je napisao(la):
U pravu je Aca skroz, mnogo cimanja.
Prvi put je upalilo za ~10 minuta, i onda sam se iztripova da ce svaki put tako.
Drugi put smo omanuli i posle ~1 sat.
Odustao sam od te varijatne, a i gadno je za garanciju.

Konduktivna olovka je ipak elegantno resenje, i vredi svaku paru.
Reci mi samo gde da nadjem tu konduktivnu olovku ?
Ako imas, mogao bi da pozajmis ?

Re: Re: Coppermine 933@1260(7X180)

drfedja je napisao(la):
Bilo je likova koji su sa modifikacijom ploce i nekonvencijalnim hladjenjem terali PIII do 1.5-1.6 Ghz na 200 i kusur magistralu, kada je to bila misaona imenica.

Jeste, ali ja sam to uradio u "kućnim" uslovima.:p A što je tiče 200+ MHz, to sam postigao jedino sa Tualatinom.:wave;

Re: Re: Re: Coppermine 933@1260(7X180)

Misa® je napisao(la):
Jeste, ali ja sam to uradio u "kućnim" uslovima.:p A što je tiče 200+ MHz, to sam postigao jedino sa Tualatinom.:wave;

A ne prijavljujes :D

Nazad
Vrh Dno