Šta je novo?

COOLPAD F1

Instalirao i Maucat, jer mi je vrlo brzo vrisnuo onaj budjavi Hellas sto mi gasio telefon svaku noc, i jos x problema napravio, i onda odjednom krenu "android.media.process had stopped" i na po 2s iskakao da nisam mogao da ga koristim (ne radi nista dok ne kliknes potvrdi)...
I sad na Maucatu imam naravno problem, ne sa malo tamnijim ekranom kad vas zovu kao sto ste pisali, nego UGASEN ekran, ja samo vidim slusalicu koja skakuce, wtf!?
Guglao sam malo i negde je Dakok pomenuo "onaj Gravitybox tweak" ali ne i koji tj sta uraditi, em me nervira i sto ovo cudo los dialer ima, siromasne opcije imenika, i jos kojecega, ako se ni ovo ne moze popraviti da se vratim ja lepo na Jonzalvo i uzivam...

Meni nekad zna biti crn ekran kad me neko zove, a što se tiče dilera i imenika imas ih brdo na playu pa probaj, to je bar lahko riješit

Sinoć sam sređivao f1 za gospođu i uradim vraćanje na fabrička podešavanja i više nisam imao mrežu.Rešenje:skinuti prvu verziju roma i poslednju.U twrp odraditi wipe cache, devilk, system,data pa reboot to recovery i tako jedno 3 puta.Instal rom,wipe cache i restartuješ,kada podigne ideš na update i odradiš po upustvu koje je napisao na zadnji rom,wipe cache i devilk i restartuješ.Sve radi extra..Grkov miui7 sa needroma.
Manite se od tog maucata i ja sam ga dosta koristio ali taj ekran pri pozivu zeza,delimično se sređuje tako što se Instal gravity box i tamo se čekira fuul screen caller,koliko se sećam

[emoji4]

Poslednja izmena:
Po meni najbolji Micromax ili Dakokova verzija, mislim da su isti, oba original romovi za F1.

Ja sam s maucatom prezadovoljan. Ponekad se zna desiti da bude crn ekran, al to mi manje smeta od problema sa notifikacijama koje sam imao na miui romu.

ona aplikacija sigurnost tu namestiš da za koje hoćeš notifikacije da se podižu sa sistemom a posle ideš u podešenja sistema pa gde je baterija i perfomanse /upravljanje korišćenje baterija aplikacija/prvo odozgo:saving power in the background/odaberite aplikaciju/izabereš aplikaciju/postavke-prilagođeno,mreža u pozadini-drži povezanim.Ne koristi čišćenje rama i za koje hoćeš notifikacije Ne radis beckup iz titanijuma već Novi Instal.Radi sigurno.
slično i na x600

Poslednja izmena:
Prilicno je resio taj tweak problem, ekran sad ima recimo 2/3 one vidljivosti koje ima obican ekran kad se gledaju aplikacije, ali i dalje me muci jako los signal, u stanu na 3. etazi gde sam na Jonzalvu imao 5 crta sad imam 2-3, po gradu malo bolje (iako nize) 3-4, ali ne pamtim nesto da drzao 5 crta!?

Ne možeš tako da upoređuješ jer možda je i do grafičkog prikaza.Trebao bi da ideš u opcije i na istom mestu da vidiš jačinu signala sa jednim romom a posle sa drugim

Ma i razgovor mi nije najcistiji, pricam sa ortacima koji su napolju i glas im se izoblicava, a i koliko to razlika moze biti kad na ovom najcesce 2 crtice imam, a na onom sam svih 5, to je preko 100% razlika...

Ma zesce me iznervirao, estetski je sve minijaturno i nekako klinackog dizajna, i sa dodavanjem odredjenih launcher-a i aplikacija se ne popravlja mnogo stvar, a povecanje fonta pravi probleme u citkosti aplikacija...
Onda sam pri svakom paljenju upali i data connection i wi-fi, a sto sme da bude "bolno" jer po nekoliko puta mesecno idem van zemlje, a ni upozorenje da sam jos/vec u romingu pre pozivanja nema (jer je oznaka za roming takodje minijaturna, 2x2 piksela), ili bar bezveze satire bateriju a ja na putu...
Onda nema rut pa sam nocu gasi telefon i pocinje update koji pukne verovatno zbog tog ruta, pise nesto tipa "this update is for Xiaomi Note 2 and this is Coolpad 8297", jer je rut prvo nasao koji je telefon pa odradio, a onda tako zaglavi na roboticu i ne zvoni mi ujutru alarm, itd...

druže sve si pobrkao i zato ti nije radeo,prvo ne updejtuje se tako,root ima, nikada ne pali data bez dozvole. tvrdim da je najkompletniji rom.Javi se i odradićemo kako treba.pozzz

Poslednja izmena:
Ne znam sta sam pobrkao, ocistio i formatirao sve sto je trebalo, instalirao, kad hocu da radim iz update dela on samo skine paket i ne radi nista tad nego usred noci, a da ima rut ne bi mi trazili Ad Away i sta sam jos instalirao da prvo odradim rutovanje jer bez njega ne mogu da funkcionisu...
A data connection i wi-fi UVEK pali sam cim se telefon upali, to ne verujem da je do loseg formatiranja pre instalacije, niti sam imao neku aplikaciju koja sama to radi zbog sebe, isto pri pozivu odmah krece da zove iako sam u romingu vec/jos, Jonzalvo i Maucat bar obaveste prvo da zovem iz rominga i da potvrdim... Nije da sam neka velika cicija ali 150 dinara minut, +7 za uspostavu poziva, +100kb/72 dinara sto je oko 750 dindzi/MB je ipak skupo kad si preko 3-7 dana i...

1. recovery twrp 2.8.1.0 obavezno
2. skinuti prvu verziju roma(xiaomi-miui-hellas-4.4.2_coolpad-f1_GTV-5.8.27) i poslednju(zadnja dole) i oba staviti na SD.U twrp odraditi wipe cache, devilk, system,data pa reboot to recovery i tako jedno 3 puta.Instal rom,wipe cache i restartuješ,kada podigne ideš na update i odradiš(ides na opciju update pa tu gore ima tri tackice i tu pretisnes ,druga odozgo opcija je izaberi paket azuriranja e tu i onda izaberes SD i pretisnes na zadnju verziju i potvrdis i on odradi update)ako se podigne sistem odmah odes opet u recovery i wipe cache i devilk i restartuješ.
3.ovo je OS za xiaomi telefone i naravno da ne mozes direktno da updejtujes preko OTA ,on vidi da ima update i ponudi ali to ne MOZE
4.ako si ostavio ukljucen wifi ili 3g i ugasis telefon ,naravno da ce telefon da to upali kada opet upalis telefon.Opcija :podesavanje sim kartice/medjunarodni roming/tu sve iskljucis i nema 3g u inostranstvu.Podesavanje sim kartice/mobilne mreze/iskljuci automatski i onda nikada se nece povezati na drugu mrezu bez pitanja nego samo npr na mts ili koju koristis.
5.Telefon ima root ali funkcionise na sledeci nacin.Instaliras neku apk i pokrenes i ona kaze da nema root/izadjes iz aplikacije i ides u aplikaciju sigurnost /dopustenja/root pristup i tu sikliras tu aplikaciju i to je to,isto i za bilo koju drugu koja trazi root pristup.Kada jednom obelezis vise te nece pitati.
Za notifikacije sam napisao par postova iznad :type:

jel imam neko osim mene problem sa zvukom recimo kad su u pitanju skype,viber jedva te ljude cujem,dok u normalnim pozivima sve ok,pa i kad upalim interfon malo je bolje dok neki jeftiniji tel se jace cuju nego moj.imam zvanicni rom 4.42

Sa ruskog foruma je i na slikama izgleda dobro a i oni kažu da je ok.F1 mi je sada kod žene i ona ne daje da više experimentišem sa telefonom [emoji13]
Ja sam sada na letv x600

Probao ja. Lijep rom, fluidan, jedini problem koji sam imao i zbog čega sam ga maknuo je sto nekad telefon zaledi i ne mozes ga otkljucat. Sačekam desetak sekundi i ponovo probam sve ok. Mene je to strasno nerviralo.

Koji je trenutno najstabilniji ROM, sa najmanje problema. Trenutno sam na MIUI v6, međutim u poslednje vreme zna da učitava stvari značajno sporije pa bih ga zamenio nečim svežijim.

Idi u recovery i u advanced wipe odradi wipe cache i devilk cache pa restart.
Po meni miui od grka i aosp a310 by dakok, su za svakodnevno korišćenje.

Sent from my x600 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hvala!
Za sad sam rešio problem, ali ću imati u planu ove dve opcije.

Cao svima ... Ja sam korisnik i zavisnik Coolpad f1 8297w vec dvije godine,ali skoro mi se desio neki problem i nikako ne mogu sam da ga resim<kao ni lokalni serviseri> .. Naime skoro sam uradio factory reset i telefon od tad jednostavno nece da se ukljuci ,samo mu stoji prvobitna slika ona kineska slova i F1 .. Kad pokusam sam da uradim recovery i udjem u VOLUME UP + POWER BUTTON ukljuci se kineski meni i dalje ne znam sta da radim ... Poskusao sam na nekim kineskim sajtovima da skinem softwer al mi ne dozvoljava ni da se registrujem ... Interesuje me da li ima neko da mi da FULL INSTRUCTIONS ? Hvala !!!

Ne bih da budem pesimista ali pročitaj šta je s mojim bilo. Izgleda da je bakara bio u pravu.
Iako sam imao custom recovery nisam uspeo ništa da uradim.
Kada sam (posle silnih problema) napokon instalirao drajvere nisam uspeo da ga povratim ni flash toolom. Prođe celo flešovanje ali stanje isto.
Na kraju odnet u bg elektroniks (kao zvanični za coolpad) i oni javili da se uređaj ne može popraviti.
A tebi držim palčeve. Sasvim dobar telefon.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno