Šta je novo?

CoolerMaster

• Začetnik teme Začetnik teme idavik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Misljenja u vezi K8 CPU cooler-a, CoolerMaster UltraVortex Dream, 92mm fan ili Hyper 6, 2*80mm fans?

Overclock rezim, Sempron 2500+/2800+, cirka 2500MHz, pro futuro, S939.

U principu i praksi, koji od navedena dva cooler-a ima bolji odnos cena😛erformanse prema vasim iskustvima? Hyper 6 iznosi u Imtel-u 32.9 EUR, UltraVortex Dream 16.45 EUR.

Licno imam Ultra vortex na venice 3000+ OC na 2.6Ghz i odrzava ga bez problema do 45 C u full load-u na najslabijem, a smanji temperaturu za nekih 3-4 C na max obrtajima.
Hyper 6 je definitivno bolji cooler i mislim da sam video na net-u poredjenje ova dva modela i da je hyper 6 uspevao da smanji temp. za nekih 3 stepeni nize od vortex-a ako ne i vise (ne secam se). Vortex se ne cuje do 2000 obrtaja a preko toga pocne da urla. Semproni se inace slabije greju i mislim da ti u sustini nece trebati hyper 6.

Imam ja Ultra Vortex, jako je dobar kuler, na totalno minimalnim obrtajima nema shuma uopste, ali znaci ne cuje se, bukvalno, a moze da hladi ovog 3200+ s939 jako dobro, nekih 54 u S&M Load-u... 😉

Vule je napisao(la):
Imam ja Ultra Vortex, jako je dobar kuler, na totalno minimalnim obrtajima nema shuma uopste, ali znaci ne cuje se, bukvalno, a moze da hladi ovog 3200+ s939 jako dobro, nekih 54 u S&M Load-u... 😉

Samo da dodam da je prasina nocna mora svih vortex-a. Zbog specificnog tela hladnjaka prasina se tako lako nakupi izmedju radijalnih listova da je to uzas. Dakle, il ciscenje il neki filteri na ventilatorima.

P.S. Da samo dodam da na Votrex Dream-u (Socket A) tako sugavo uradjeno kacenje ventilatora da je izuzetno lako otkinuti parce plastike u koje se usrafljuju srafovi koji drze ventilator (drugar uspeo da otikine jedan kad je pritezao srafove). Ako je isti slucaj i sa Ultra Vortex-om......

Poslednja izmena:
teletabis je napisao(la):
Samo da dodam da je prasina nocna mora svih vortex-a. Zbog specificnog tela hladnjaka prasina se tako lako nakupi izmedju radijalnih listova da je to uzas. Dakle, il ciscenje il neki filteri na ventilatorima.

P.S. Da samo dodam da na Votrex Dream-u (Socket A) tako sugavo uradjeno kacenje ventilatora da je izuzetno lako otkinuti parce plastike u koje se usrafljuju srafovi koji drze ventilator (drugar uspeo da otikine jedan kad je pritezao srafove). Ako je isti slucaj i sa Ultra Vortex-om......

Imam i ja Ultra Vortex pa da iznesem neke moje zakljucke. Meni on hladi Winchester na 2550Mhz@1,5V, drzim ga na min. obrtaja i ne cuje se, bukvalno. Temperatura mi posle 20min S&M FPU testa nikada nije presla 54C. Ceo cooler je u stvari cista kopija Zalmana 7000Cu. E, sada mane. Izuzetno odvratan sistem montaze. Sa originalnim delovima ne moze da se montira na DFI Ultra-D Lan Party plocu. Morao sam da prepravaljam onaj drzac sa zadnje strane maticne ploce da bih mogao da ga montiram. Jako se lako napuni prasinom, listici su veoma gusti i lako se zapuse. Ne gine ti ciscenje na svake dve-tri nedelje. Nisam imao problema sa ventilatorom.
Uglavnom, moja ocena od 1 od 10 = 8.

Upravo testiram CoolerMaster UltraVortex Dream S754/939/478. Koriscen je neke 3 sedmice, prasina je vise nego prisutna.

Filteri za fanove, gde u Beogradu? Zar isti nece spustiti protok vazduha?

Na max rpm, nije neprijatan zvuk, na min, uopste se ne cuje. Rebra se lako deformisu, ali se mogu i ispraviti. Plus je naravno, full cooper, i kvalitetan 92mm fan.

Odluka je pala...

Za drugu i daleko jacu konfiguraciju, mislim da se ipak isplati isto cooling solution, odnos cena😛erformanse.

Da ne otvaram novi thread, sta preporucujete od RAM cooler-a, aktivna ili pasivna varijanta? Tu sam apsolutni duduk, ne znam nijedan proizvod...

Sto se tice prasine, meni u kucistu napred uvlaci jedan 12cm fan, a nazad izduvavaju 2x8cm, a napred ispred ovog 12cm na samom kucistu stoji neka rupicasta plastika, nesto kao filter, pa se tu svaki drugi dan skupi malo prasine, uzmem krpu i predjem jednim potezom, znaci ono dok ukljucis komp taman i ocistis to, traje 3 sekunde, a od prasine ni traga unutra...

idavik je napisao(la):
Filteri za fanove, gde u Beogradu? Zar isti nece spustiti protok vazduha?

Nigde 🙁. Trenutno jurim da nadjem platno za zvucnike, pa da probam kako ce to da funkcionise.

Inace.... Chieftec BA kuciste sa dve 12-ce na poledjini koje izduvavaju vazduh i nakon 10-15 dana na otvorima bocne strane (dva nad plocom i onaj duzi nad HD sekcijom) crna boja ostaje siva od nakupljene prasine.

Ni ja nisam uspeo nigde da nadjem nikakve filtere pa ca ni nista sto bi moglo da posluzi.
Trenutno sam uspeo da nabudzim nake filtere od aspiratora ali to nije trajno resenje (pri svakoj zameni isto zezanje...)

Nazad
Vrh Dno