Šta je novo?

CoolerMaster

craba

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2005
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D, Arctic Freezer 34 eSports DUO Red
Matična ploča
ASUS Prime B450M-A
RAM
Kingston DDR4-3200 16GB (2x8)
GPU
PowerColor AMD Radeon RX 6900 XT Red Devil
Storage
SSD Kingston 480GB, SATA III, A400
Zvuk
Logitech 2.1
PSU
EVGA Supernova 1600 G+, 80+ Gold 1600W, Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define Mini C
Monitor
Samsung 27" IPS Full HD Led 75Hz
Miš & tastatura
A4Tech X7 XL-747H Laser mouse & Redragon K579 Mechanical keyboard
Da li neko ima isustva sa CoolerMaster napajanjem? U pitanju je deklarisanih "pravih" 430W! Posto treba da menjam napajanje, da li je ovo dobar izbor? Naravno 12+ grana mi daje na default setovanjima u BIOS-u za procesor 11.924, a posto bih ja malo radio i overkloking, cini mi se da sa postojecim 250W i to kineskih W, ne bih daleko stigao! Dakle, CoolerMaster DA ili NE, ili da vijam nesto drugo?

ja imam cooler master extreme power 430w i radi odlicno
svaka preporuka

pozdrav

LC Power 550W nema ti boljeg za overclock

Poslednja izmena:
dobro je to napajanje! ja imam LC 6550 G black atx 2.0 i extra radi u principu shta god da uzmesh necesh se zeznuti!

definitivo lc 6550 uzeo sam ga pre dve nedelje i sada mi sistem radi 10x stabilnije + sto 120mm ventilator od napajanja stoji pored procesora tako da mi se i temp na procesoru smanjila za 3-4C + skoro i da se necuje dok radi

animaN je napisao(la):
dobro je to napajanje! ja imam LC 6550 G black atx 2.0 i extra radi u principu shta god da uzmesh necesh se zeznuti!

Me too, hehe :d . Stvarno je najbolje za te pare, dva raila od 12V i ooooogrooman ventilator od 14cm koji se ne cuje, znaci kao da ne radi.

JA imam ovo napajanje iz potpisa i cera ovu dolje makinu bez problema ;)
Pozdrav!

Hvala svima na pomoci, mislim da cu se onda ipak odluciti za Cooler Master, iako je mozda LC 6550 bolje i jace za overklok. U svakom slucaju hvala!

Smesno HE,He,HE

kisa je napisao(la):
Pa verovato ga decko posedujem prelistaj malo forum naci ces slike moje masine jos pre menjanja nove ploce i tad sam ga imao i jos ga imam i imacu ga jos duze vreme,pa kako ti kazes pametnice prolistaj malo net upoterbi google,pa ce i tebi sine Mitre biti jasnije.

Poslednja izmena:
Pa verovato ga decko posedujem prelistaj malo forum naci ces slike moje masine jos pre menjanja nove ploce i tad sam ga imao i jos ga imam i imacu ga jos duze vreme,pa kako ti kazes pametnice prolistaj malo net upoterbi google,pa ce i tebi sine Mitre biti jasnije.
nemoj molim te!

LC Power nema boljeg za overclock :d :d :d
Mislim stvarno idi na xtremesystem (www.xtremesystems.org/forums) pa vidi sta je pravo napajanje za overclock.
Koliko to LCP chudo ima A(mpera) na +12V granama?

Bas me zanima dali bi taj LC uspeo da isporuci svu tu snagu za koju je deklarisan? Ima na Tom's hardware sajtu detaljan test napajanja od 300 do 850W pa pogledajte kako i mnogo bolje marke napajanja umeju da podbace.Link

Ne kazem da je taj LC los, pogotovo ne za ulozen novac, ali sam siguran da on nema tih 550W.
Drugar je imao jedno takvo napajanje i stvaralo mu je smetnje u telefonu preko modema, nekakav brum kojeg nije bilo kada je napajanje iskljuceno, a takodje ni sa Chieftec-om 360W. Naravno da ga je odmah vratio i posto nije bilo drugog primerka da mu ga zamene uzeo je CoolerMaster 430W. Moguce je da je njegov primerak bio falican, cak mozda i popravljan ali meni nije stvorio dobar utisak o LC power napajanjima.

vezmar je napisao(la):
LC Power 550W nema ti boljeg za overclock

Evo ti nesto za razmisljanje ;)

pcp&C Turbo-Cool 510 Deluxe

HIGH PERFORMANCE PSU: TURBO-COOL® 510 DELUXE
When it comes to power supplies, it’s performance and reliability that count, and nothing beats the heavy-duty Turbo-Cool® 510 power supply. Guaranteed to power any single CPU system with up to twelve drives, the Turbo-Cool® 510 is the industry’s undisputed heavyweight champ.

- 510W (650W peak) @ 50°C (industrial rated)
- 2X more actual power than
- Heavy-duty caps, inductors, heat sinks, etc.
- Premium sag and surge protection (.99 PFC)
- Powerful +12VDC output (34A, 38A peak)
- Ultra-tight voltage regulation (+VDC@ 1%)
- Super-clean output (+VDC ripple @ 0.5%)
- New, quieter fan speed control circuit
- Designed for ATX M/Bs with 20-pin connector

Prilozi

• specs.pdf
    204.2 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Sta je bolje:
CoolerMaster Extreme PMSP 430w, ATX12V V1.3 Passive PFC with EU Cable
ili
LC 6550 G black atx 2.0

A sto ne bi uzeo Tagan 380w. Ja ga imam i prezadovoljan sam njime, cena 70 evra. Jeste da je v1.3 ali je active PFC. Mashinu iz potpisa sam malo testirao pa sam je kloknuo na 4005MHz a napon je bio 11.93!

Poz

16A i 18A. To je sasvim u rangu sa bilo kojim drugim ½renomiranim½ proizvodjacem. Npr. Jesi kojim slucajem probao to napajanje pa ti se toliko ne dopada?

Jesam kod druga ima A64 i LCP 550 napajanje.
Ajde probaj da overclockujes tvoj A64 na 3GHz pa izmeri +12V granu kolika joj je voltaza.

Pa moj Athlon ne moze da radi teoretski na 3Ghz, tako da je tvoj odgovor malo besmislen. Ne znam zasto imas odbojnost prema LC Poweru samo zato sto je made in China? Pogledaj samo kakvu masinu gura Monteboy sa ovim napajanjem, i ne vidim da mu ista fali.

evo fajla pa vidite koliko daje LCP po granama

a Giant serija je jos bolja

Ja sam isto zadovoljan sa LC 550W...tako da moj glas ide njemu...ova ostala nisam probao ..tako da ne mogu da pricam koje je najbolje..znam da mi sistem radi potpuno stabilno...;)

mislim kad neko prica a ne razmislja(to vezmar)

pa pametnice ne mora da znaci da je to tvoje LC napajanje najbolje od svih za oc(i drugo) kad sigurno nisi probao ostale i uporedio ih ili jesi pa si toliko siguran u izbor.
Ja sam isto zadovoljan sa LC 550W...tako da moj glas ide njemu...ova ostala nisam probao ..tako da ne mogu da pricam koje je najbolje..znam da mi sistem radi potpuno stabilno...
Slazem se u vezi sa tim da je napajanje dobro i slazem se i sa vezmarom da je isto dobro a ne da je najbolje. ;)

Poslednja izmena:
vezmar je napisao(la):

A uz sve to je i nejasno zasto je menjao novu plocu ;)

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
A uz sve to je i nejasno zasto je menjao novu plocu ;)
Prosao visok napon kroz napajanje pa spalio mosfetove na ploci :d

P.S. Joke :D NHF

Pozdrav!

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
LC Power nema boljeg za overclock :d :d :d
Mislim stvarno idi na xtremesystem (www.xtremesystems.org/forums) pa vidi sta je pravo napajanje za overclock.

Skupih da na kazem "pravih" napajanja ima dovoljno tu su firme kao OCZ , Seasonic , Enermax sto se ne smije zaboravit je da isti kostaju i po 3-4 puta vise nego LC Power zato je totalno nerealno ih uporedjivat.

U praksi se pokazalo da LC Power iako je Low kost proizvod u pitanju ispunjava u potpunosti zahtjeve "obicnog" overclockera.

Neko koji fura SLI rezim i fura nekoliko diskova u RAID a uz to i klokuje sistem tome se svakako preporucuje nesto jace.

Za takve ljude preporucujem Seasonic S12 ili Enermax Noisetaker EG701AX-VE

Poslednja izmena:
Skupih da na kazem "pravih" napajanja ima dovoljno tu su firme kao OCZ , Seasonic , Enermax sto se ne smije zaboravit je da isti kostaju i po 3-4 puta vise nego LC Power zato je totalno nerealno ih uporedjivat.

U praksi se pokazalo da LC Power iako je Low kost proizvod u pitanju ispunjava u potpunosti zahtjeve "obicnog" overclockera.

Neko koji fura SLI rezim i fura nekoliko diskova u RAID a uz to i klokuje sistem tome se svakako preporucuje nesto jace.

Za takve ljude preporucujem Seasonic S12 ili Enermax Noisetaker EG701AX-VE
Jeste,potpuno si u pravu.
A uz sve to je i nejasno zasto je menjao novu plocu
:d

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem ovih dana 'Cooler Master Real Power 450w Super Silent '.
iskustva? kakvo je napajanje?

Nazad
Vrh Dno