Šta je novo?

CoolerMaster Vartex Dream

• Začetnik teme Začetnik teme MR.BIG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Ima li neko od forumasa ko se bavi prodajom komponenti ovaj kuler ali treba mi za AMD procesore socket A (valjda ima i za Intel).Hocu da dobro ohladim mog Bartona 2500+ koji sam klokovao na 3000 i sve radi super ali mi se moj dosadasnji kuler izgleda "smorio". Posto nisam iz BG molio bih da mi se isti posalje postom i placam pouzecem zajedno sa postanskim troskovima!
Unapred hvala!!
Ponude moze na PM : )

Samo da kazem da imam Vortex Dream i kuler nije los, ali nista bolje od toga. Za nijansu tisi od box P4 kulera, temperature su tu negde pri istom broju obrtaja. Mislim da vise kosta nego sto nudi. I ne podrzava socket A. Mozda nije lose da razmislis o Ultra Vortex Dream-u, mada nisam siguran da li podrzava socket A, vecina korisnika je ovde bila zadovoljna sa Spire kulerima za socket A, Whisper rock ili Raptor-om.
Pozdrav

Upravo tako, mozda za nijansu tisi od box kulera i za nijansu efikasniji. Po meni glavna prednost je regulacija broja okretaja ali definitivni kosta previse za ono sto nudi.

Ej , molim za jos malo pomoci!
Posto mi stizu gosti gastarbajteri iz Svajcarske dajte mi recite koji je NAJBOLJI kuler koji ce uspesno ohladiti mog Bartona 2500+ klokovanog na 3000+? Molim samo da ne budu ove dzombe od 1KG. Cena ne igra ulogu jer su gastarbajteri dobro stojeci.
Ploca mi je Epox 8rda+

P.S. Probao sam Whisper Rock kulere ali nisu se bas pokazali doduse i kuciste mi je neko kao bunker, malko vazduha kroz njega prolazi.

thermaltake silentboost samo ne znam mu tezinu, googlaj
coolermaster Aero 7+
coolermaster XDream III
coolermaster Vortex Dream 7
Dobra bi kombinacija bila kad bi na neki dobar bakarni hladnjak stavio coolermaster dual storm. Telo od ovog silentboosta bi bilo odlicno. Googlaj, informisi se o ovim coolerima, pa razmisli, ja mislim da bi ti ova druga kombinacija bila odlicna, samo ne znam koliko bi bila tiha...
[EDIT] Vodeci se po ovoj slici trebalo bi da je slientboost tezak 530 grama.
5.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam imao Jet 7+ i on super hladi. Bio je u Imtelu...

A, ti si vec porucio.

Da ali covek rece da nece budzevine, odgovarace mu i ovaj...

Poslednja izmena:
Ma i onako mi je guzva u kucistu mada ni Silent Boost nije mali ali odgovarace. Procitao sam par testova i iako Jet 7 daje bolje rezultate ipak je ovaj odneo pobedu zbog ukupnog dojma i uzasno je tih!

Moj pametni rodjak gastarbajter je resio da me iznenadi i kupio mi je Zalman CNPS7000B-Cu! Valjda cu uspeti da montiram to cudoviste u moje jadno kuciste : )

E da imam i ja jednog takvog rodjaka, sta bi sve radio. :d

Poslednja izmena:
Rip Kirbi je napisao(la):
...
I ne podrzava socket A.
...

Postoji Vortex Dream za Socket A, ali nije nista posebno. Nema bracket za regulaciju broja obrtaja, vec fan radi uvek na (nesto preko) 3000 obrtaja...

Cena je 20EUR-a, tako da DEFINITNO nije neka kupovina...

Stigao je, cudo je u mojim rukama!!! E sad jos da povadim sve sto sam godinama trpao u kuciste i da vidimo hoce li se smrzne procesor : )

Prilozi

• Picture(45).webp
    Picture(45).webp
    12.4 KB · Pregleda: 103
Ako imas neko budjoni kuciste, najverovatnije je da ce te napajanje zezati jer ce kuler udarati u njega. Nadam se da neces imati problema...

Druze, nadam se da ces sa tim Zalman-om oladiti Bartona. 🙂
Ja sam to resio sa vrlo jeftinom varijantom koja se vidim na forumu nesto ne spominje. Za 700din. Speezee Cuper Eagle odradjuje mi posao. Telo od cistog bakra + osmica fan na 2200-2400 obrtaja + tunel koji usmerava vazduh tacno u jezgro procesora.

Pozdrav!

Nisam jos stigao puno da testiram ali u obicnom radu, malo muzike , surfanja itd , evo temperatura ne prelazi 40 stepeni sa zatvorenim kucistem! Sa CoolerMaster X dream III je pri istom radu isla na 52-53 stepena. Sad cu da udarim malko po Splinteru pa cu vam javiti temperature. Ali fora je sto i ovako radi super a brzina ventilatora mi je namestena na 1800 obrtaja, moze da ide do 2600.

Dakle druze, oladi Bartona! Svaka cast i drago mi je da si zadovoljan. E posto i ja imam prijatelje iz Austrije pa....koliko evrica kosta to cudo. Mozda i ja narucim jedno za sebe.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno