Šta je novo?

CoolerMaster ponuda

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Posle duze vremena gledao sam sta ima novo u Imtel-ovoj ponudi od coolermaster-a.
Posto planiram nabavku novog napajanja, zapalo mi ja za oko ovo napajanje:

Coolermaster Extreme Power RS-380-PMSP 380W

380W (350W cont.), 80mm fan, 20+4pin, P4, 2xSATA, 4xATA, 1xFDD, PPFC
ATX 12V V1.3 for Intel and AMD systems.
Intelligent fan control, MTBF > 100,000 Hrs @ full-load / 25 Degree C
Over voltage, current, temperature, and short circuit full protection
SATA connector for the latest hard disk drive
Garancija 3 godine.

Po identicnoj ceni (27 eura), sam jos ranije primetio ovo (u Pakom-u):

Codegen PSU Dual 12V ATX2.0 350W 20-24 pin. 2xSATA
ATX Dual +12V v.2.0 Pentium 4 processor & Athlon 64/54FX
PCI Express ready, Short circuit, Over voltage, Over power protection
2 S-ATA konektora
Garancija 1 godina.

Ima li ko iskustva sa nekim od ova dva napajanja? Predlozi?

P.S.
Jasno mi je da je prvo ATX v1.3, a drugo ATX v2.0. Medjutim oba imaju 20+4pin konektor, a ne "teram" zahtevnu konfiguraciju.

Gledajuci dalje sta Coolermaster nudi, video sam male pasivne hladnjake za cipove, 10 kom. u pakovanju.
CoolerMaster for chipset, aluminium, black, pasivni hladnjaci za male chipove, 10pcs
Dali su svi jednake velicine ili.....? Dali ih je neko kupio/koristio/video?

Takodje u ponudi imaju i termalnu pastu za cipset.
CoolerMaster High Performance HTK-002, termalna pasta za CPU/chipset/VGA, smesa silikona i metalnih oksida, u spricu.
Vredi li? Kupio bih u paketu u tom slucaju za one pasivne hladnjake. Opet iskustva molim.

I na kraju jos nesto mi je zapalo za oko. Coolermaster 14 W/mK termoprovodni pad.
Jasno mi je sta znaci termoprovodni pad, ali ono sto me interesuje je koje je velicine i za sta se koristi, gde se postavlja?

Hvala

Ja imam CoolerMaster-ovo napajanje od 380W, super sam zadovoljan, nije bucno, garancija kao sto si naveo, mislim da je dobra kupovina.
Sto se tice aluminijumskih hladnjaka: svi su iste velicine, lepio sam ih za memoriju na 9600pro grafickoj kartici, jos uvek se dobro drze. eto...

Jasno mi je da je prvo ATX v1.3, a drugo ATX v2.0. Medjutim oba imaju 20+4pin konektor, a ne "teram" zahtevnu konfiguraciju.
Nisam video napajanja ali mislim da prvo ima kao sto si rekao 20+4 pin a drugo ima 24+4 pin! Ja imam ATX 2.0 sa 24+4 pina. Ako ti ne treba ATX 2.0 onda je Cooler master dobra kupovina

Coolermaster Extreme Power RS-380-PMSP 380W je odlicno napajanje za jos bolju cenu i trenutno je apsolutni Best buy u klasi ~30 EUR. Mislim da nema smisla razmisljati o alternativi.

ivande je napisao(la):
Coolermaster 14 W/mK termoprovodni pad.
To služi da popravi termo-kontakt izmedju dva metala npr. hard diska i kaveza kućišta i slično. Nije za chipove.

ZorMi je napisao(la):
To služi da popravi termo-kontakt izmedju dva metala npr. hard diska i kaveza kućišta i slično. Nije za chipove.

Jasno mi je da nije za chipove! :p
Nego, znas li koliko je "veliko", da tako kazem? Koliko toga ima? :D
Nisam ga nikad ni video, a u kupovinu ne idem ja vec neko kome ne mogu da puno da objasnjavam vec sam: kupi to, to to i to. :D

@mihailo
I meni se cini da je za te pare izuzetna kupovina! Hvala

milanj je napisao(la):
Nisam video napajanja ali mislim da prvo ima kao sto si rekao 20+4 pin a drugo ima 24+4 pin! Ja imam ATX 2.0 sa 24+4 pina. Ako ti ne treba ATX 2.0 onda je Cooler master dobra kupovina
Nemam pojma sta pricas,postoje 20pinska i 24 pinska napajanja,vecina 24 pinskih :D napajanja dolaze u varijanti 20+4(24 pinsko napajanje koje moze da radi i sa 20 pinskim plocama),tako da si lupio za medalju.Ploce novije generacije koriste 24 pinsko napajanje odnosno napajanja 2.0 generacije ili i u prevodu 20+4 pisnsko napajanje.

Možda se misli na onaj 4pinski konektor koji je beše uveden sa P4 pločama pa ga zovu valjda P4 ready. Ali on ne može da dopuni 20pinski konektor na 24pinski, ubada se posebno.

Univerzalno napajanje ima: 24pinski konektor kod koga se 4pina mogu odvojiti po potrebi, zatim 4pinski (P4) konektor, 2 SATA tanka, 4-7 ATA (Molex) konektora, 2 za FDD, sada reklamiraju i SLI, a neka (Q-Tec) imaju još jedan pljosnati kontektor za koji ne znam čemu služi. Pre neki dan sam rešio da malo dopunim opise raznih napajanja (kad niko drugi neće), pa sam ih prebrojavao... :d

Naravno da se misli na taj konektor.
Ploce novije generacije koriste 24 pinsko napajanje odnosno napajanja 2.0 generacije ili i u prevodu 20+4 pisnsko napajanje.
Ovde si i sam dobro rekao, napajanje 2.0 generacije ili ti ATX V2.0 ima 24 pina konektor za plocu i jos onaj dodatni 4 pin konektor uveden za P4 ploce. A sam si napisao da je prvo napajanje ATX V1.3 i zato ti kazem da to verovatno nema 24 pina za plocu vec 20 pina i onaj tzv P4 konektor. Tako da nemoj odmah da kazes da lupam, niti se ja pravim pametan niti kazem da je to sigurno tako a i sam sam rekao da "mislim" ali ako hoces evo, sigurno je tako!

Mislio sam na Ivande-a koji je napisao da je prvo napajanje ATX V1.3!

To sam napisao da bih izbegao komentare, jedno je 1.3, a drugo 2.0 napajanje, jedno ima jednu 12V granu, a drugo dve, pa onda pinovi.........

I ATX v1.3 moze da se koristi za novije ploce (koliko sam upucen), a kao sto sam gore i napisao, nemam zahtevnu konfiguraciju, ne interesuje me overklok, te stoga ne zahtevam ATX v2.0 napajanje. Iskreno, ponestalo mi je molex-a (vec imam jedan Y "razvodnik"), a ulaganje u kvalitetno napajanje i nije tako veliko koliko doprinosi.

Sta kazete za ovo?

Kad zatreba ATX v1.3, a po potrebi moze i ATX v2.0!!!

NQ-4100-Module is equipped with a split rail system that gives the user option to switch between ATX 1.3 and ATX 2.0.

The difference between ATX 1.3 and ATX 2.0 is the amount of +12v rails.

ATX 1.3 has a single +12v rail, and a ATX 2.0 has two +12v rails with spread work output. When running ATX1.3 the +12v rail has 20A work with, and that is enough for most standard computer system. The heat deception is lower when only a single +12v rail is running, and the power consumption of the entire PSU is lower.

If you are using the Module PSU in a system with extreme requirements, the split rail system gives you opportunity to split the output to both +12v rails in the PSU and achieve a total of 30A combined. This is for users with both PCi-Express connectors in use at the same time.

Using both +12v rails will increase the heat deception from the PSU, and the noise level will be higher. The total power consumption will also be higher for the entire PSU.

Koliko ovde ima pinova? 20+4+6???

Prilozi

• NQ-4100-MODULE-unit.jpg
    NQ-4100-MODULE-unit.jpg
    16.6 KB · Pregleda: 66
  • NQ-4100-MODULE-v2.jpg
    NQ-4100-MODULE-v2.jpg
    19.5 KB · Pregleda: 75
  • NQ-4100-MODULE-v3.jpg
    NQ-4100-MODULE-v3.jpg
    6.9 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Taj 6-pin kabl ti je za SLI, koliko sam upucen.

Moze da se koristi i samo 20 pina za nove ploce, 4 ostaju neprikljucena. Naravno prikljucuje se i onaj mali P4 konektor od 4 pina.

Ja imam Cooler Master Extreme Power 430w (realno 400w)
model Extreme Power 380w ima realno 350 vati !!
Ovo moje nije loshe ! Imam ga 15-ak dana i zasada radi ok !
A ima i 3 godine garancije !!
MALO LI JE !!!!!

Oni to zovu 'kontinualno opterećenje', tj. može se opteretiti do maksimalnog u naletima, ali konstantna snaga je reda 10% niža od maksimalne. Imam CM RealPower 450W sa kazaljkom opterećenja, crvena boja počinje na 400W (kao kod obrtomera automobila na 5000rpm) pa ide do 500W, mada nisam nikada uspeo da predjem 200W a i to pri paljenju.

To su novi modeli PCAR/PMAR, stavili su ih na sajt ali ih nemaju u aktuelnom cenovniku nego i dalje nude PMSP, čak nisu napisali ni 'coming soon'. Ne znam da li ih već ima po evropskim prodavnicama ili marketing malo trči ispred rude...

Opet ja oko onog termoprovodnog pada! Koliki je, koliko ga se dobije u pakovanju?

Malo, bas sam gledao pre neki dan u IMTEL-u,
dimenzije su 60mm x 30mm x 0.3mm

zar nije na 24 pinskom, ne 20+4, znaci ATX 2.0, onih 4 za PCI-E??

Pci-e има свој 6-пински прикључак

Ja sam kupio to od 380w ali sam dobio garanciju godinu dana,kupljeno 19.12. u Imtelu .

Ponesi garanciju da ti poprave kad budeš prolazio. Posle provere kod CMa je zvanično da bulk napajanja imaju 2 godine (retail 3 godine), ali smo interno dogovorili da sve pišemo na 3 godine.

ZorMi je napisao(la):
Ponesi garanciju da ti poprave kad budeš prolazio. Posle provere kod CMa je zvanično da bulk napajanja imaju 2 godine (retail 3 godine), ali smo interno dogovorili da sve pišemo na 3 godine.

Vrlo pohvalno za ZorMi-ja i Imtel! :wave:

Ma kakvi pohvalno, mesec dana svako tumači na svoj način garantni rok :mad: , gde mnogo babica...

@ZorMi Da li znas gde u Novom Sadu mogu da se nadju Cooler Master napajanja?,buduci da si iz imtela koji je zastupnik za ista...

ZorMi je napisao(la):

EXTRA!!! :)

Nazalost ponuda u NS-u nije bas sjajna, recimo model od 430w ne mogu da 'navatam od prosle godine. Na sajtu naravno stoji, jos moze i u korpu da se doda:)

Vrh Dno