Šta je novo?

CoolerMaster "osmica"

• Začetnik teme Začetnik teme Brdja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
B

Brdja

Guest
Malo pre sam bio u PPCu da bih kupio ventilator. Ali, kazu da ih nema 🙁 Ako ih budu dobijali, bice to za nekih 20-30 dana 🙁 🙁 Zna li neko gde jos mogu da nadjem doticne? Da ih ne prodaje neko sa foruma?

Ima par komada CoolerMaster 2BB (sa kuglicnim lezajevima) cena je 300 din/kom. Imas u kutiji srafcice, adapter i fan.

ljudi, *****ite te kuler mastere, cuju se mnogo.

Dobro cuje se... ajde gde ima tj koji je dobar a ne cuje se mnogo!? Kupujem odmah jedan....

Marti Misterija je napisao(la):
Dobro cuje se... ajde gde ima tj koji je dobar a ne cuje se mnogo!? Kupujem odmah jedan....

Ih samo jedan 😀 😀

Dobar i necujan......namece se samo Zalman 😀

simpson H je napisao(la):
Dobar i necujan......namece se samo Zalman 😀
pa jel ima to negde? ne, ozbiljno ljudi, sta ima kod nas da valja - da dobro radi, tiho i da dugo traje?

evo pridruzujem se bahatom... gde sta ima a da valja.. znam ono sto valja treba platiti al' dajte gde ima...

Evo uzeo sam veceras zalmana od Bojana. Ventilator koji radi na 1900rpm-a se jedva cuje.

Problem nastaje u tipu lezaja: Sleeve! Mada je Sleeve u principu tisi od Ball bearing-a (na elngleskom jasta posto kod niko ne zna sta je sta), problem ce nastati vremenom kada se ventilator zaprlja. Tada, kuler proizvodi vibracije koje u 99% prerastu u zvuk, znaci isto se dogadja i ako ga ne pricvrstite lepo.

Ja sam nakacio pasivno Zalmanovo hladnje na Silura, i ovaj zalman Ventilator namestio da duva u hladnjak, karta je ladna ko led na ovim temperaturama, a uklonio sam visak zvuka.

Sto se tice necujnih ventilatora, imam ta 2 komada, uvek zaboravim ime firme, pogledacu sutra, mrzi me da se zavlacim.

Kad smo vec kod ventilatora, meni se ni Smart Fan 2 ne svidja, mnogi ga hvale. Fan je definitivno samo za hladnjenje procesor, zato sto na malim obrtajima proizvodi neki slab, tup zvuk... ne znam kako da opisem. Jedino znam da mi se samo cuje u kucistu... Prelazim na P4 😀

delimir je napisao(la):
Ima par komada CoolerMaster 2BB (sa kuglicnim lezajevima) cena je 300 din/kom. Imas u kutiji srafcice, adapter i fan.
Ko ima? Ti? Ako ti imaš javi mi se na mail da se dogovorimo...

Imam i ja, ako Delimir proda a jos nekom treba
Moji nemaju adapter

Ja imam nekoliko tih Cooler Master-a novih i par 'koriscenih' (izvadjeni iz kutije da isprobam nesto). U kutiji si sa adapterom (3pin -> molex i srafovima)
Ako nekoga zanima, cimajte me na pm ili mail.

Stigooooo Zalman!!!!
:mrgreen:

Miroslav je napisao(la):
Problem nastaje u tipu lezaja: Sleeve! Mada je Sleeve u principu tisi od Ball bearing-a (na elngleskom jasta posto kod niko ne zna sta je sta),
Pa Ball Bearing ti je kuglicni ili kotrljajuci lezaj,dugotrajniji je od Sleeva=klizni,zbog same njegove konstrukcije!
Posto sam masinac, ima cela mala nauka oko tih lezaja(krv su nam popili oko istih na faxu), ali koga vise zanima momse ici na www.skf.com ili www.fag.de dve najvece i najpoznatije firme koje prave lezajeve i vise saznati o njima!
Dobro sad sam ja malo preterao, ali tamo mozete saznati princip rada a i mozete poruciti besplatan disk, u kome sve ima od proracuna do shema i objasnjenja!

Neka hvala, masinac sam i ja i bas zato bih izbegavao da saznajem vise o lezajevima
:mrgreen:

E stigli su ti Zalmani iz Telix-a i kod mene u redakciju, Bože što ima bolesnih modela kulera pa to je čudo. Probaću da ih slikam sve na gomili pa da ovde dobacim sliku, čisto da se smejete kakvih sve boleština ima.

a sto bolesni? ljudi su jednostavno inovativni, i to sve odlazi od klasicnog "box" 2.2,5mm ventilatora i 1,653x2.345mm hladjenja.

ja iskreno pozdravljam njihova resenja za hladjenje cpu-a, i one pasivne, tako i aktivne od 92mm

aman ljudi ... !!!! 😀
gde, koji i koliko. tisina najbitnija, pa performanse pa cena!

Meni treba neki kvalitetnije 8cm ventilator za kuciste, po mogocustvu bb.

Lazo, da se ne ponavljamo po 100-ti put, ajd jos jednom:
najbolji 80mm fan ali ne i najtisi je CoolerMaster 80mm ball-bearing fan , naravno, od ovoga sto se moze kupiti kod nas standardno
Ovo sto ih svi (mi) rasprodajemo je zato sto zalman ima tisi rad, a i ne mora da se budzi 7v, ima "reduktor" 🙂 napona, pa radi na 1700rpm i 20dB na 12V

ako uzmete dva ventilatora indenticne konstrukcije, ali sa razlicitim lezajevima, mislim da je sleeve tisi od kuglicnog. Jel ima neko ovo zapazanje? Jeste da je deklarisano vreme vece za 20.000 sati ali avaj....

Dobro. Ja jos nisam ukapirao ko prodaje tog Zalmana i po kojoj ceni. Ako to nema da se nadje onda kupujem jednog Coolermastera. Molim vas da mi kazete kod koga koji mogu da se kupe, posto ne mogu da "pohvatam" ko od vas prodaje ko kupuje.

Simpson_H je meni sinoc prodao poslednji. Nove dobija u ponedeljak. Rezervisite odmah!!!

Ne odgovara na pm.

nemoj ga za cenu pitati preko pm-a. zovi ga i proveri.

Nazad
Vrh Dno