Šta je novo?

CoolerMaster GX-Lite 500w , Cooler Master G Series 600W ili Chieftec CTG-650C 650W

NOOBnaQb

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2014
Poena
154
Pozdrav,

sklapam konfiguraciju za posao i odabrao sam sledece:

-procesor: Intel® Core™ i3-4130

-maticna: Gigabyte GA-B85M-D3H

-graficka: nema, tj. integrisana (s obzirom da je za posao namenjen, ne treba mi jaka graficka)

-RAM: 2x4GB Kingston HyperX Beast CL9 1600MHz DDR3

-hard disk: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB , 7200 64MB

-ostalo: dva hladnjaka kucista od po 12mm, USB, nema optickih uredjaja

Sta mislite, koje od ova tri napajanja da uzmem? CoolerMaster GX-Lite 500w , Cooler Master G Series 600W ili Chieftec CTG-650C 650W ?

Ako ima nesto bolje, a da je u tom cenovnom rangu, svaki predlog je dobrodosao. Ja mislim da bi za ovu konfiguraciju mogao i neki manji napon nego sto ova tri imaju, ali verovatno ima neko ko se vise razume od mene :)

Pozdrav,

sklapam konfiguraciju za posao i odabrao sam sledece:

-procesor: Intel® Core™ i3-4130

-maticna: Gigabyte GA-B85M-D3H

-graficka: nema, tj. integrisana (s obzirom da je za posao namenjen, ne treba mi jaka graficka)

-RAM: 2x4GB Kingston HyperX Beast CL9 1600MHz DDR3

-hard disk: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB , 7200 64MB

-ostalo: dva hladnjaka kucista od po 12mm, USB, nema optickih uredjaja

Sta mislite, koje od ova tri napajanja da uzmem? CoolerMaster GX-Lite 500w , Cooler Master G Series 600W ili Chieftec CTG-650C 650W ?

Ako ima nesto bolje, a da je u tom cenovnom rangu, svaki predlog je dobrodosao. Ja mislim da bi za ovu konfiguraciju mogao i neki manji napon nego sto ova tri imaju, ali verovatno ima neko ko se vise razume od mene :)
od ta tri je najbolje chiftec, ali za tu masinu ja msm da je neko KVALITETNO od 500W dovoljno.
Uzmi Thermaltake sps-530m :D

od ta tri je najbolje chiftec, ali za tu masinu ja msm da je neko KVALITETNO od 500W dovoljno.
Uzmi Thermaltake sps-530m :D

A jel znas gde ima da se nadje Thermaltake sps-530m? Ja sam ova tri odabrao jer mogu da se nabave u Novom Sadu ili da se poruce.

Ok jel moze onda neko da mi predlozi neko dobro napajanje za ovu konfiguraciju, a da ima da se kupi u Srbiji?

Sve su to korektna napajanja za tvoju konfiguraciju, i na svakom ce tvoja konfiguracija da radi dobro. Daleko od toga da je bilo koje od njih lose za tu namenu, uzmes bilo koje sa cenom >30e i nemozes da pogresis. Mislimd a ne treba da dajes za tu konf za napajanje vise od 30-40e

Bacanje para za taj komp, ali ko kako želi.

Evo nasao sam neka malo slabija. Koje od ovih je najbolje? Opusteno recite ako su sva losa :)

CHIEFTEC CTG-550C 550W
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
CHIEFTEC GPA-500S8 500W
CHIEFTEC GPS-600A8 600W

Poslednja izmena:
Ja na GPA 500S8 teram moju masinu, sve preporuke za isto, teralo mi je pre ove grafike mnogo zahtevniju GTX 275. Jedina mana su mu kratki kablovi.

Evo nasao sam neka malo slabija. Koje od ovih je najbolje? Opusteno recite ako su sva losa :)

CHIEFTEC CTG-550C 550W
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
CHIEFTEC GPA-500S8 500W
CHIEFTEC GPS-600A8 600W
uzmi najjeftinije :p

Ja sam onaj Chieftec CTG-650C iz naslova kupio pre 10 dana i radi odlično. Na mojoj mašini radi tiho i ne greje se uopšte. Modularno je pa možeš da izbaciš kablove koji ti nisu potrebni. Moja preporuka ide njemu mada će tebi završavati posao i neko slabije napajanje.

Hvala puno ljudi! Ako nadjem Seasonic 520GB, uzecu ga, a ako ne, onda GPA 500S8

I cisto da pitam (jeste da je nevezano za onu temu, ali da ne otvaram novu) sta mislite o izostanku graficke kartice tj oslanjanju da integrisanu karticu na ovoj mojoj konfiguraciji? Da li je ok da koristim integrisanu ako ne igram igrice?

Ne razumem sto niko ne pise o temi, al evo da i ja nesto napisem

Pomenuti Cooler Master GX Lite je pravio ATNG (sva Fractal napajanja inace pravi ATNG)

700W ****o best-buy po mnogim kritikama efikasnost je od 87% do82% u testu mereno unimerom pri full opterecenju

treba da na sebi ima prefix ASAB (postoji i ACAB) a evo i celog testa za pomenuta napajanja od 500w do 700w

http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-coolermaster-corsair-zalman_4.html

Nazad
Vrh Dno