Šta je novo?

CoolerMaster CoolViva (VHC-L61)

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Delija je napisao(la):
Pih, vec sam pazario CoolViva-u i pravo da ti kazem i nisam nesto extra zadovoljan, u odnosu na fabricki kuler temperatura je manja za 8-9C (56C u odnosu na 65C) u Idle-u i 10-11C (62C u odnosu na 73C) u FullLoad-u (stavio sam XT BIOS pa imam senzor temperature), ...
Pozdrav!

U kom programu si ocitavao temp sa graficke???
Sa kojim programom si stavio taj bios i da li ja mogu to isto da uradim sa mojim Club3D 9800se@9800 pro (da mu stavim drugi bios koji bi prikayivao temperature)???

Moze iz ATITool-a, RivaTuner-a (jedino mora da se stavi offset +20C, jer krade🙂), pa cak i iz ATI-jevog control panela (overdrive tab).

Za flashovanje sam koristio Flashrom 2.23.

Sa tvojom karticom (R350 jezgro) nema vajde stavljati drugi BIOS, neznam cak ni da li postoji neki XT BIOS koji bi bio kompatibilan sa tvojim 9800SE. Ali zato mozes da stavis BIOS od punokrvne 9800Pro, pa ti nece trebati Soft-modd driveri. Samo moras da proveris sa kojim 9800Pro je kompatibilna tvoj Club3D.

Inace, nije dovoljno da na kartici bude R360 (XT) jezgro, vec kartica mora da bude pravljena po referentnom XT PCB-u i da ima temperaturni senzor, tj. 2 komada (posto idu u paru, za GPU i za ambiental temp.).

Nazad
Vrh Dno