Šta je novo?

CoolerMaster CoolViva (VHC-L61)

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Bas i nisam bio siguran da li da strpam u ovu sobu ili Video Kartice, elem...

Posto vec unapred pretpostavljam da necu moci nigde da nadjem Zalman-a ili Arctic-cooling, verovatno cu se odluciti za ovu soluciju.

1. Kakvo je ovo cudo u poredjenju za ZM-80 i VGA Silencerom?

2. Koliko ce oboriti temperaturu jezgra na Sapphire 9800Pro? Pretpostavljam da moze bez problema da se montira na njega. Za sada se hladi sa onim njegovim malecnim kulerom i 2 ventilatora od 9cm koji biju na njega sa strane i posle par sati igranja dodje i do 74C na 398/742 (pre par dana kad je bas bilo toplo napolju), pa tad hoce i da se pojavi koja tackica u Doom3.

3. Ove dve 9-ke bi trebalo da rese i problem malog fana na samom telu hladnjaka (ne bih ga ni montirao), pretpostavljam, ali da li ce se memorija vise grejati nego pre?

4. U vezi sa tim, da li mogu da se montiraju mali CoolerMaster aluminijumski hladnjaci za memoriju? Da li uz njih ide i termoprovodljiva traka (i da li je to dovoljno kvalitetno resenje)?

5. Koliko "viri" sa strane kartice da znam da li cu morati da modifikujem ovaj nosac za ventilatore? A i sa druge strane je kriticno zbog kulera na NB-u! (EPOX 8RDA+)

5. Najvaznije od svega, da li se isplati? Cena u Imtel-u je sa porezom 1350din + 350din za hladnjake za memoriju

p.s. Sve se nalazi u Chieftec MX-01W-D-U kucistu sa 4 x 8-ice (2 nazad i 2 napred), a mali problem ce biti i to sto mi je i procesor malo🙂 overklokovan, pa radi na 1.775V i kad je toplije u sobi podgreje se do 55C (TT12+).

Poslednja izmena:
Procitao!
Zeznuo sam se kad sam isao na search, napisao sam odvojeno - Cool Viva! 🙂

Koliko si dobio stavljanjem hladnjaka na memoriju? Mnogi se kunu u to da se jako malo dobija. Jel' su to ovi (iz cenovnika Imtela):
CoolerMaster for chipset, aluminium, black, pasivni hladnjaci za male chipove, 10pcs

Stavi jedan vent da duva sa strane, preko memorije i neces brinuti
Rekoh da ce sa bocne strane na nju duvati 2 fana od 9cm. Jel' si mislio na to?

BTW, interesuje me i poredjenje sa Zalmanom i VGA Silencerom.

p.s. Nije poenta u tome da bude hladna, moze ona da bude i vruca dokle god odvodi toplotu sa GPU-a! 😉

Jos jedna bitna stvar!

Da li moze da se montira na EPOX 8RDA+, jer mi NB stvarno deluje blizu i do njegovog kulera ima oko 22mm od AGP slota, a po specifikacijama treba minimum 25mm ???

p.s. Ako neko ima Zalman-a na istoj ploci pretpostavljam da moze i CoolViva da se instalira.

Pazi, sto se tice memorije kazem i ja da se malo dobija. Doduse ja sam moju sa 700 gurao na 880 (5900XT) a bez hladnjaka nisam ni pokusavao preko 780. 99% ces moci da ga stavis na plocu, meni na Abitu stoji par mm od NB ali mu ne smeta. Dobra je fora sto taj vent koji stavis sa strane duva i u NB 😉 Inace ja sam montirao jedan sa strane a drugi odozdo. Strava hladi

Bas mi je interesantno da od toliko Benchmarkovaca samo par njih ima modifikovano hladjenje na grafickoj!

Ne znam koliko hlade memoriju na grafickoj, ali kod mene na Asus 5900GE(fabricki heatsinkovi) ugreju se, ne u velikoj meri, ali svaki stepen je vazan 🙂
Znaci daj 350din i mirniji si (bar za neki stepen 😀 )

Delija je napisao(la):
Bas mi je interesantno da od toliko Benchmarkovaca samo par njih ima modifikovano hladjenje na grafickoj!

Arcitic Cooling je dobra stvar, ali de da ga nadjes????
Pa sam se smorio jer kod nas takvih stvarcica nema,i napravio moj Arcitic
ni nalik pravom al radi posao 😀
radeon 9800pro 3dclub 378-675 o/c 475-780
Napravio sam pci karticu spojivsi dva kulera od 80 mm i ubacio je iznad graficke i jos jednu ispod i dobio ono gore sto vidis pozdrav

Nisi zakacio slike, pa ne vidim 🙂

Kako si ugurao nesto iznad AGP slota?

Mogao si ra resize-ujes sliku. Ne mora da bude 4Mega Pixela! 😀

A da ti ta grafika ne stoji malo ukrivo?! :d
Samo mi reci jel vredelo truda?

@spale: radi li dobro ventilator sa graficke(tj. da li ga ne gushe ova dva koja duvaju u njega)?

Delija baci pogleda na male oglase mozemo da se dogovorimo za cijenu 😉
Pozdrav...

@m3: mislish da bi doshao do Podgorice? Za postu teshko, ne verujem da ce da stigne u jednom delu :wave:

Delija je napisao(la):
Malo sutra si dobio toliku razliku! :d
Jel' si uopste probao da klokujes bez tih ventilatora?

p.s. Izvini, ali i tih 475MHz za jezgro mi je malo sumnjivo! Kako ti radi Doom3 na tom taktu?

Slusaj delija sa dva ventilatora koja sam prvo montirao ispod graficke dobijo sam sledece 445 core a memorija 710 to je bilo max.Pa sam napravio jos jednu karticu od dva ventilatora i stavio je iznad graficke i tako dobio 475/810 a to za memoriju je palo odmah posle igranja par sati u farcry-u i konacan zbir je 475/780 bez problema.

FarCry sam preso sa max podesavanjima i uklucenim AA i AF na max ni u jednom trenutku nije se gubilo na fps

Doom 3 sam probao na najacem setovanju za graficku ali nije to to jednostavno ne klizi kako treba , pa sam malo olabavio i onda je klizilo do kraja :d Esad ko neveruje sta da mu radim da se ubijem :d

poz

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
@m3: mislish da bi doshao do Podgorice? Za postu teshko, ne verujem da ce da stigne u jednom delu :wave:
Ne bi ti dosao do Podgorice nego ce mi brat pud Beograda, samo da ga on doda nekome ...i kuler ide full pack sa pastom koja nije koriscena znaci sve u kompletu kao sto sma ga ja dobio 😉
Pozdrav..

sp@le je napisao(la):
Slusaj delija sa dva ventilatora koja sam prvo montirao ispod graficke dobijo sam sledece 445 core a memorija 710 to je bilo max.Pa sam napravio jos jednu karticu od dva ventilatora i stavio je iznad graficke i tako dobio 475/810 a to za memoriju je palo odmah posle igranja par sati u farcry-u i konacan zbir je 475/780 bez problema.

FarCry sam preso sa max podesavanjima i uklucenim AA i AF na max ni u jednom trenutku nije se gubilo na fps

Doom 3 sam probao na najacem setovanju za graficku ali nije to to jednostavno ne klizi kako treba , pa sam malo olabavio i onda je klizilo do kraja :d Esad ko neveruje sta da mu radim da se ubijem :d

poz

Poenta za Doom3 nije u tome da li ili ne "klizi", vec u artefaktima u vidu tackica raznih boja.

M3 je napisao(la):
Delija baci pogleda na male oglase mozemo da se dogovorimo za cijenu.
Pozdrav...

Pih, vec sam pazario CoolViva-u i pravo da ti kazem i nisam nesto extra zadovoljan, u odnosu na fabricki kuler temperatura je manja za 8-9C (56C u odnosu na 65C) u Idle-u i 10-11C (62C u odnosu na 73C) u FullLoad-u (stavio sam XT BIOS pa imam senzor temperature), a stabilan Doom3 takt mi je skocio sa 398/740 na 412/760, ali prave vrednosti cu videti tek kad pocne grejanje. 🙂

Uz to, na kuler sa strane "biju" 2 fana 9-ke. Bez njih, mislim da bi se usijao. Jos nesto, kad otvorim kuciste temperatura se smanji za jos 3-4C jer ovako fanovi i nemaju bas odakle da vuku vazduh.

Sada imam ~6600 poena u 3DMark2003. U principu za 190€ ja sam prezadovoljan! 😉 (Sapphire 9800Pro + CoolViva + kuleri za memoriju).

Kolika je razlika kod tebe bila sa Arctic-om? (koliko znam i 9600XT ima temp. senzor) Interesuje me i tempa i overklok.

Pozdrav!

Eeee stani sad sto se tice hladjenja ono je bilko vrhunsko spustilo mi je caki 15 stepeni, znaci pri max opterecenjiu mi je bilo oo 30 stepeni GPU 😉
Sto se tice o/c on se krecao Core je bio sa fabrickim kulerom oko 630 ja mislim a sa Artikom je bio 670 !!!
Znaci sve u svemu kuler je vrhunski ma isti kao na moju 9800 IceQ ...
A PRITOM ZABORAVIO SAM DA KAZEM DA SE UOPSTE NE CUJE ...
pOZDRAV I KULER JE PRODAT mITNICK-U 😉

Pa ja sam mislio da si mu ga jos odavno prodao! 🙂

BTW, 9800 se greje "malcice" vise od 9600-tke! 😉

MA nisam ga prodao jer nisam imao mogucnosti da mu ga "dodam " do Beograda , ali smo se konacno dogovorili 😉
Inace sto se tice kulera on je VRHHH...

Jedino sto mu je cena napolju 9 jevreja, a CoolViva je kod nas 18€ sa porezom, a napolju je 25 jevreja!

p.s. Naravno, to nista ne govori o kvalitetu! 😉

Delija je napisao(la):
BTW, 9800 se greje "malcice" vise od 9600-tke! 😉

Ali izgleda da se mnogo vise greje od 5900XT! Meni bre sa Coolvivo i dve osmice `ladna grafika. Zbog tebe sam sad otvarao kuciste da pipnem i ne mogu cak ni kazem da je mlaka. Stavi jednu devetku odozdo obavezno, mislim da nema previse efekta sa ako obe duvaju sa strane. Probaj makar

Sugestija prihvacena, zbudzicu nesto!

Inace, skidanjem onog smesnog ventilatorcica koji ide uz nju, tempa je pala za 1-2C???

Delija je napisao(la):
Sugestija prihvacena, zbudzicu nesto!

Inace, skidanjem onog smesnog ventilatorcica koji ide uz nju, tempa je pala za 1-2C???

Xe xe xe 😀 Verovatno postoji neko objasnjenje za to! Pa ipak ono duva... ...malkice. I to je bolje nego nista. Kad bolje razmislim bolje je nista nego ono... Ono... Ne znam kako ono da nazovem ali lici na ventilator samo sto ne radi :d

😀 😀 😀 pa probaj da li ce graficka da ti radi bez njega (bez nekog dodatnog hladjenja naravno😉).

Danas sam namontirao to cudo, morao sam malo da isecem ventilator na NB na mom RDA3+. Inace deluje nekako kilavo, kao da se ceo sistem klati, ma koliko se trudio da normalno zategnem srafove, ili se ne mirise sa Saphire 9600 Pro, zbog duzine srafova koji spajaju aluminijumske blokove, u svakom slucaju morao sam taj "sendvic" da fiksiram selotejpom jer mi se cini da blok ne naleze dobro na GPU. Ma smorio sam se, bolje da sam i ja napravio cooler od nekog raspalog sa P1, no videcemo.

A kako merite temperaturu GPU-a i da li to može na mojoj grafičkoj?

Gresis, ali silno gresis sinko! :d

Kad se namontira, toliko se sve lepo slepi (vakumira🙂) da se jedva skida. Klati se samo karta u AGP slotu zbog tezine kulera ako prenosis masinu. 😀

Savet: Natrag u laboratoriju! :d

Nazad
Vrh Dno