Šta je novo?

Coolermaster 690 Adv. vs. XIGMATEK Utgard vs. NZXT Tempest EVO

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
sta bi preporucili od ova tri...cene su slicne (80-90eur)

attachment.php

COOLERMASTER 690 Advanced

attachment.php

NZXT Tempest EVO

attachment.php

XIGMATEK Utgard

Prilozi

• utgard-fp1b.jpg
    utgard-fp1b.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 312
  • top1.jpg
    top1.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 327
  • top.jpg
    top.jpg
    5.8 KB · Pregleda: 317
cooler master :)

CM, ja imam, gornji bay za diskove vredi svakog dinara, E-sata konektor odmah do njega, svaki HDD ima svoj plasticni nosac sa gumenim absorberima, dva venta uz njega, a ima i rupe za vodenjak. Sta god zelis tu je, naravno, adapter za ssd ide uz njega, meni jedino to nedostaje.

Nije što ga imam ali mislim da je najbolji od ta tri

CM, ja imam, gornji bay za diskove vredi svakog dinara, E-sata konektor odmah do njega, svaki HDD ima svoj plasticni nosac sa gumenim absorberima, dva venta uz njega, a ima i rupe za vodenjak. Sta god zelis tu je, naravno, adapter za ssd ide uz njega, meni jedino to nedostaje.

Hoces reci 3?

Da budem iskren, moguce. Ja sam se dosta igrao sa njim pa sam zaboravio koliko ih je imao u pocetku.

Sve 3 kucista su odlicna i skoro ista tako da uzmi ono koje ti se najvise svidja vizuelno.

Gledao sam uzivo sta je sve jedan tip napakovao u basic....majko mila! :):)

Bilo Basic ili Adv, cinjenica je da za te pare nema nista slicno da se uzme kod nas.

Air flow skoro pa idealno napravljen, mozes da biras sta hoces i kako hoces (maltene po dva venta od svih najcesce koroscenih dimenzija...)
Plus imas i opciju za vodeno.

Definitivno kuciste za dvije naredne konf-e.

jos jedno pitanje vezano za CM 690 Adv.:

Napajanje vuce vazduh odozdo...vidim ima i mrezicu. Iz mog iskustva znam da se uvek prasina nagomila ispod kucista, pa pretpostavljam da ce mi se ta mrezica puniti vrlo brzo sto potencijalno znaci ce ca dovod vazduha u napajanje biti otezano, nekad skoro skroz. Kako je vase iskustvo sa tim? Pretpostavljam da mogu da obrnem napajanje da vazduh vuce i odozgo?

Ocisti jednom mesecno i to je to. A ja stvarno stavljam ovaj bay u listu najkorisnijih stvari ikada. Inace stalno neke hardove stavljam i vadim, tako da je ovo majka za sve. Pritom je kuciste monolit dizajn. Ma ja ga ne menjam dok su sata konektori standard.

Ocisti jednom mesecno i to je to. A ja stvarno stavljam ovaj bay u listu najkorisnijih stvari ikada. Inace stalno neke hardove stavljam i vadim, tako da je ovo majka za sve. Pritom je kuciste monolit dizajn. Ma ja ga ne menjam dok su sata konektori standard.
Istina. Ja sam premestio gornji fan da stoji kod PSU i tako uvlaci u kuciste vazduh a izvadio sam filter sa vrha da ima jos bolji protok vazduha.
Naravno sad imam dva filtera koja se ekstra zaprljaju pa to moram da cistim 1 mesecno.

Takođe +1 za CM. Što se tog filtera na dnu tiče, ako kućište ne držiš na podu nego nešto više (ne mora na stolu, samo je bitno ne na podu), manje se prašine skuplja... Ali čišćenje istog ti sleduje, sad 1 mesečno i jednom u 3 meseca, zavisi koliko ti je soba prašnjava... usisivač u ruku redovno i biće ređe.

Nazad
Vrh Dno