Šta je novo?

Cooleri za procesore

vidite moju konfiguraciju u potpisu pa mi recite posto mi je u idle-u 6600 krece oko 29-30*C(core 1 i 2 se krecu 36-37*C) i to sve sa box coolerom,pa me interesuje da li da uzmem TT Big Typhoon i da li ce on biti dobro resenje za moj procesor(3400din sam nasao u NS) ili mi preporucujete neko drugo resenje(pare nisu bitne vec da dobijem sto kvalitenije i bolje hladjenje)

asusi se uzasno deru. od onoga sto ima kod nas, za maximum hladjenja izbor je izmedju Scythe Infinity / Scythe Ninja / Styche Mine, TT Big Typhoon (VX), i Zalman-a 9500 ili 9700. svi oni imaju veoma slicne performanse. od pobrojanihm najjeftiniji je scythe mine (oko 2500 din), najskuplji je zalman (preko 4 hiljade), a najbolje hladi scythe infinity :p

ako ne planirate da vadite svaki cas procesor, razmislite o vodenom hladjenju jer hladi bolje od bilo kog vazdusnog, ali je procesor onda nedostupniji i cena je visa.

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=20694

eh, da, pogledao sam malo po netu pa bih da se ispravim: izgleda da je Asus Silent SQUARE odlican i da je tih.

Poslednja izmena od urednika:
Da li je neko imao iskustva sa CoolerMaster Mars
34_FP.jpg
Zar je moguce da ga niko nije probao? :S:

Zar je moguce da je toliko los a skup....u svim opisima navodi se da je tih 17dBA min overrage oko 25dBA.
900~2500 R.P.M.

Poslednja izmena:
znaci asus i nije los...mada za te novce ima i bolje...

Koji kuler je dobar za AM2 podnozje da nije neki ubica mislim novcanika a da hladi bolje od box-a
Trenutno moj Athlon 3200+ je na 2400mhz(def 2000mhz) i temp mu je 40c na temperaturi sobe od 22c(mislim na full load)
Nisam hteo vise da o/c jer neznam koliko mogu da guram box.

Nesto mi sumnjivo ovo da je Ninja losija od Infinity-ja...

... a narocito deo da je losija za 10 stepeni.

Ninja bi trebala da je oko 2C losija od Inf-a na 1.3k i vise, na 1k i manje bi trebala da je bolja stepen dva od Inf-a.

Exactly what I meant.

Ninja bi trebala da je oko 2C losija od Inf-a na 1.3k i vise, na 1k i manje bi trebala da je bolja stepen dva od Inf-a.

sem sto nigde nisam naisao na (mega)test gde se infinity pokazao losijim od ninje, mislim da se ovde radi o podacima za obicnog ninju. ninja plus rev. b jeste bolji, odlican je, skoro pa kao infinity :p

da se uozbiljim malo: ja sam infinity kupio prilicno slucajno bez namere da kupim bas njega (ninje nije bilo u teh-outletu), ali kasnije kada sam gledao performanse onoga sto sam kupio bio sam veoma prijatno iznenadjen :) i stvarno nisam naisao ni na jedan ozbiljan test gde se ninja pokazao bolje. a sto se broja obrtaja tice - to mi bas i nije jasno, ovaj moj nema regulaciju, tj ima tri zice (napon, nula i brojac obrtaja), a mislim da isto vazi i za ninju...

TT SilentTower.

http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/cl-p0025/cl-p0025.asp

Bio mi je izbor to ili MiniTyp, koji od minija ima samo to da sam procenio da ga ne mogu spakovati u kuciste :)
Od box 915 se nije moglo razgovarati u sobi, meni sa slusalicama ne smeta, ali... :p
Ono sto mi se nije dopalo je univerzal socket kit sa sto karbolajzni zbog kojih sam morao da skinem "hladnjak" ispod procesora i northbridge-a, a sa ciljem da plocu vratim na mesto. Pri skidanju sam otao paf – sta taj Crazy Cool uopste hladi?
Sve u svemu - zadovoljan sam, stavio sam da mi na 60° radi na punom gasu (2500 rpm) i retko postize vise od 1800. Tiho i hladno.
Preporucujem :)

Da li je moguce staviti svaki E6600 sa box na 3ghz bez dizanja napona i da to sve pristojno radi? ako ne, da li neko ima Hyper TX u kombinaciji sa E6600 da mi kaze da li je dovoljan barem za pomenuti clock posto zaista ima super cenu.

Poslednja izmena:
Da li je moguce staviti svaki E6600 sa box na 3ghz bez dizanja napona i da to sve pristojno radi? ako ne, da li neko ima Hyper TX u kombinaciji sa E6600 da mi kaze da li je dovoljan barem za pomenuti clock posto zaista ima super cenu.

moze i na 3.3-3.45 bez dizanja napona ;) e sad za box ne znam jer sam odmah "skocio" na tt bt ali tu do 3.3ghz ne bi trebalo da bude problema sa dobro provetrenim kucistem na def. voltazi

Sto se grejanja tice - da, apsolutno. Bez ikakvih problema.
Kako rece ivke, moze box da istera i 3.2-3.3-3.4GHz. Mada, ionako je u celoj toj prici najbitniji Vcore, a ne frekvencija... a dosta njih moze da istera ove frekvencije i na default naponu.

Samo je pitanje da li ce se mozda nekada naleteti na neki E6600 koji, eto, nece da radi ni na 3GHz bez, makar malog, podizanja napona...

Jel ima negde da se kupi kod nas tt sonic tower ili tuniq tower?

Sonic Tower - Imtel, 34 evra.
Tuniq Tower 120 - nema nigde, nikada nije ni bilo. Samo preko.

A kakav je ovaj thermaltake blue orb?Jel bolji od CM Hyper TX?

zato sto je vrh, tesko ga je nabaviti i u USA

Poslednja izmena:
@Branac, za onaj Cooler Master iz aviona se vidi da je los kuler, uz to i previse gabaritan i samim tim nepraktican, znaci samo sa slike, ne treba ni test niti bilo sta drugo.

Heh onda cu se najverovatnije odluciti za CM Eclipse! Skuplji je od marsa za svega 300 din a radi i na 3300RPM
9002799_1.jpg
pic13.jpg

Izgled je drugačiji, jer je i kuler drugačiji! Model Eclipse integriše stil i funkcionalnost, lepotu i tehnologiju. Ekscentrični dizajn krije patentirani klizeći mehanizam za usmeravanje cirkulacije vazduha, kojim se, pored osnovne funkcije rashlađivanja procesora, efikasnost hlađenja sistemskih komponenti(memorije, čipseta, itd.) znatno povećava. Kuler podržava najnovije AMD AM2 i Intel Core 2 Duo i Core 2 Extreme procesore.

* Izuzetno efikasna disipacija toplote, zahvaljujući bakarnom jezgru sa četiri termalne cevi i aluminijumskim rebrima
* Inteligentna kontrola brzine obrtanja ventilatora
* Primena: Intel LGA775 i AMD AM2/940/939/754
* Dimenzije hladnjaka: 132 x 120 x 105 mm
* Dimenzije ventilatora: 66 x 68 mm
* Brzina rotacije: 900 - 3300 rpm ("Silent" režim 1800 rpm, "Performance" režim 3300 rpm, "PWM" režim 900-3000 rpm)
* Protok vazduha: 39.8 CFM
* Deklarisani vek trajanja: 40.000 radnih sati
* Nivo buke: 17 dBA (min.)
* Težina: 670 g
* Konektor: 4 pina

Sta mislite o njemu?

Poslednja izmena:
@Br@n@c: Za koji proc?

Nazad
Vrh Dno