Šta je novo?

Cooleri za procesore

FXGT

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2006
Poena
349
Hajde da ovde diskutujemo o iskustvima sa kulerima temperature odnos cene performance....

mene licno zanima imam c2d 6300 clock 2,8Ghz koji cooler da stavim da li mi je dovoljan cm hyper tx ili mi treba hyper 48 ili hyper6 ovaj tx mi deluje ok zanimaju me iskustva inace mrzim kada mi proc predje 40 stepeni C da li tx moye toliko da ohladi pozdrav svima unapred hvala

Poslednja izmena od urednika:
kakav je Zalman 9500???
Da li bi dobio neke bolje performanse(citaj manju temp) ako bi ga uzeo umesto ovog Hyper 6+,i koliko je tih/bucan?

Poslednja izmena:
Do 2000 RPM se ne cuje preko toga postaje normalno sve bucniji kod mene bez opterecena 1400 RPM temperatura procesora 31-33C zavisi od unutrasnje temperature pri maksimalnom opterecenju ne moze da predje 45C pri istom broju obrtaja, kada se poveca broj obrtaja kulera na max 2600 temperatura padne za 2-3 C tako ako neces da O/C na 1400RPM se jedino cuje kada otvoris kuciste.
Pri O/C na 3.0GHz bez opterecena temperatura pri 1400RPM je od 40-43 C

ok,hvala na brzom odgovoru,blago mi je oc-ovan proc-naravno ne jurim neke rezultate i sl:)

Mozhe li neki savet za AMD Athlon 3200+ AM2 cooler da nije skup...negde 1500-2000 djunti?

Arctic Freezer 64 Pro - oko 2000 dinarosa.

Hyper TX je skroz ok za kes koji kosta. Samo obrati paznju da ima 4pin konektor za plocu, tako da ako ga utaknes na plocu koja ima samo 3pin fan konektore neces imati kontrolu obrtaja i stalno ce raditi na max.

Hyper TX je skroz ok za kes koji kosta. Samo obrati paznju da ima 4pin konektor za plocu, tako da ako ga utaknes na plocu koja ima samo 3pin fan konektore neces imati kontrolu obrtaja i stalno ce raditi na max.

kosta 1800 din.... ako je to mnogo za CPU cooler...

U bre koja grdosija
Jel' ce moci ovo da ide na Gigabyte M55PLUS-S3G plochu?

izgleda mnogo veci na slici, nego sto jeste. plus je ispod 500g, jer je vecinom od aluminijuma.

Cooler je vise nego dobar.

pogledajte ovu temu

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=119304&highlight=hyper+tx

evo i kako to izgleda kod mene

U bre koja grdosija :zgran:
Jel' ce moci ovo da ide na Gigabyte M55PLUS-S3G plochu?

uh, nisi ti video ostale super-kulere. moj scythe infinity je po par cm sa svake strane veci od tx-a, a jos je i vise nego duplo tezi, takvi su i svi ostali sem zalman-a 8000.

ja cu sigurno u jednom trenutku da zamenim moj relativno skupi i odlican infinity za nesto lagano, najverovatnije bas za hyper tx, jer me stvarno plasi da mi sa ploce visi nesto sto je tesko kilogram, a sto vibrira usled rotacije ventilatora. jadna ploca i vodovi na njoj. hyper tx ima samo 480g a malo losije hladi od super-teskih super-kulera, a pritom je i duplo jeftiniji. sta ces bolje.

pored toga sto mi trenutno box 'ladi kao zmaj, mene takodje plasi da stavljam tako teske coolere, a sa druge strane bojim se da sa tx-om ne budem zadovoljan,...bar da mu je veci fan od 12cm ali avaj,... prosto ne znam sta da diram!

...jel moze neko da mi kaze,gde ima da se kupi Hyper TX ? ...moze na PM

pored toga sto mi trenutno box 'ladi kao zmaj, mene takodje plasi da stavljam tako teske coolere, a sa druge strane bojim se da sa tx-om ne budem zadovoljan,...bar da mu je veci fan od 12cm ali avaj,... prosto ne znam sta da diram!

pa, njegov fan efektivno hladi kao da je 12cm (objasnjeno je na netu), a dokaz tome je da hladi jednako dobro kao mnogi kuleri sa 12cm ventilatorom, pritom je i prilicno tih.

uostalom, na ovom linku je velika uporedna tabela hladjenja i buke.

(Lasttemperaturen = T pod opterecenjem, Leerlauftemperaturen = T idle, Lautstärke = buka)

Evo i mene Stavio sam Hyper TX Intel (Celleron 3.06 ne klokan! ) i idle mi je 40-45c da nije malo puno ( pasta tek stavljena Cooler masterova Pro) ...dali neko zna dali je ovo ( a mislim da jeste ) Puno C...

I kako vam to hyper stoji?? ili kako meni stoji ? ?? :D
Meni bas i nije najsrecnija temp.sa ovim koolerom ...i sa ovim koolerima...(idle 40-45,opt do55c)
Celleron 3.06/no OC...??? What the FcuK?

Evo slika:

Da li je neko imao iskustva sa CoolerMaster Mars
34_FP.jpg

To sa pinovima nema veze. Radi najnormalnije i sa 3pin konektorom. Bar kod mene. Radi i speedfan i regulacija preko biosa. Ja ga drzim na 1300rpm idle 40 necujan, amd 2.5ghz.

LJudi sta mislite o ovim coolerima thermal take

http://www.thermaltake.com/product/Cooler/TMG/CL-P0370/cl-p0370.asp

http://www.thermaltake.com/product/Cooler/TMG/CL-P0372/cl-p0372.asp

Koji je po vama bolji video sam ovaj i1 kosta oko 2500 din. Dali njega ili cm hyper TX hvala

hyper tx je jevtiniji, a izgleda da bolje hladi od tt-ovog klona, a izgleda je tt i bucniji jer radi na 2800 obrtaja. hyper tx ima ubedljivo najbolji odnos cena/performanse, jer za 1800 dindzi ne moze da se kupi ni priblizno tako dobar kuler.

koliko ja videh oba TT su na 16 dBa

koliko ja videh oba TT su na 16 dBa

ako je tako, onda ga vredi uzeti makar zbog tisine :D medjutim, kada znamo da vodena hladjenja idu po 25-30dB, tesko je verovati da jedan vazdusni cooler koji vrti propelere na 2500 o/m moze da bude tisi od vodenih hladnjaka. mozda to vredi za pocetnu brzinu (300 o/m), ali pitanje je kakvu korist odnosno sta pri takvoj brzini moze da se ohladi.

nigde na netu ne mogu da pronadjem iole ozbiljan uporedni test sa nekim od ova dva kulera :S:

Bitno je da znas koje postolje imas da li je adm am2 ili intel lga775

ako je tako, onda ga vredi uzeti makar zbog tisine :D medjutim, kada znamo da vodena hladjenja idu po 25-30dB, tesko je verovati da jedan vazdusni cooler koji vrti propelere na 2500 o/m moze da bude tisi od vodenih hladnjaka. mozda to vredi za pocetnu brzinu (300 o/m), ali pitanje je kakvu korist odnosno sta pri takvoj brzini moze da se ohladi.

nigde na netu ne mogu da pronadjem iole ozbiljan uporedni test sa nekim od ova dva kulera :S:

CM TX je proverena varijanta i za taj kes je odlican. inace, kada ga stavim da radi non-stop na 900-1000 rpm temp na mom x2 3800 (blago OC)je 30C, a kada ga nabuzim na max, sa otvorenim prozorom (sinoc sam merio) temp je oko 22C. :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno