Šta je novo?

Cooleri za HDD

KizaLion

Čuven
Učlanjen(a)
09.11.2002
Poena
620
Gde i za koje pare mogu da se kupe kvalitetni cooleri za hdd, treba mi bar jedan komad jer se ovaj WD od 120 GB greje dosta.

Pozdrav!

Mnogo ti je pametnije da nabudzis jednu osmicu ispod harda koja ce i vise nego dobro obaviti posao,a i ustedeces jer su hdd kuleri skuplji od ove solucije koje ti predlazem koja je i uz to veoma dobra.

Crni mislim bas na prave hdd coolere, ne ove osmice.

Optimus problem je ako kupim osmicu nema sta da ga drzi dole ispod? Kako bih osmicu uopste mogao da pricvrstim ispod hdd-a.

Dve, meni poznate varijante:

1. Hladnjak sa vent. 80x80x25 - montira se ispod HDD-a... Interesantno je da ga radi neka firma iz Bgd - ventilator bi mogao da se zameni za neki kvalitetniji - cena je oko 5+ EUR-a

2. Speeze (slim model) za montazu ispod HDD-a, ljubicaste boje, sa 2 ventilatora 50x50x10mm. Raspitaj se u Imtelu, a cena je negde oko 6+ EUR-a...

http://www.speeze.com/products/hdd.asp?ProdID=45

Uređaj (ako se moze nazvati tako) se zove HERMANATOR. Urađen je od Al, u njega se šrafi HDD i montira se u 5.25". Ima i ventilator. ,)

KizaLion je napisao(la):
Crni mislim bas na prave hdd coolere, ne ove osmice.

Optimus problem je ako kupim osmicu nema sta da ga drzi dole ispod? Kako bih osmicu uopste mogao da pricvrstim ispod hdd-a.

Ja u principu nemam nista protiv gotovih resenja za hladjenje hardova ali mislim da je moje resenje u svakom slucaju jeftinije od drugih a pak istih performansi.Inace ja sam upotrebio obicnu gumicu kojom sam obuhvatio kuler oko harda i to resenje vec pola godine veoma dobro stoji i nikada mi nije palo na pamet da posegnem za nekim drugim hdd kulerom, jer ovo savrseno obavlja posao.

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Ja u principu nemam nista protiv gotovih resenja za hladjenje hardova ali mislim da je moje resenje u svakom slucaju jeftinije od drugih a pak istih performansi.Inace ja sam upotrebio obicnu gumicu kojom sam obuhvatio kuler oko harda i to resenje vec pola godine veoma dobro stoji i nikada mi nije palo na pamet da posegnem za nekim drugim hdd kulerom, jer ovo savrseno obavlja posao.
Gumice zbog temperature u kucistu brzo ispucaju, pa posle nekog vremena puknu. Mislim da je bolje resenje koristiti neku tanku zicu po istom principu ili jos bolja varijanta da se od nekog parceta lima naprave nosaci za cooler, pa da se zasrafe za kavez sa strane (vec je neko kacio slike slicnog resenja)...

BTW ovo je sigurno najjeftinije resenje (ako se potrudi ne mora ni da bude ruzno :D), a cak u nekim slucajevima i efikasnije od nekih gotovih varijanti...

Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Gumice zbog temperature u kucistu brzo ispucaju, pa posle nekog vremena puknu. Mislim da je bolje resenje koristiti neku tanku zicu po istom principu ili jos bolja varijanta da se od nekog parceta lima naprave nosaci za cooler, pa da se zasrafe za kavez sa strane (vec je neko kacio slike slicnog resenja)...

BTW ovo je sigurno najjeftinije resenje (ako se potrudi ne mora ni da bude ruzno :D), a cak u nekim slucajevima i efikasnije od nekih gotovih varijanti...

Pa gledaj,sto se tice gumica meni je stalna temp.u kucistu oko 23 stepena i jednostavno gumice nemaju od koje vreline da puknu i za svo ovo vreme sam promenio samo jednom, sto za pola godine i nije mnogo.Inace slezem se i sa tvojim predlogom,koji je sigurno i pouzdaniji i bolji oko moga,ali zahteva ipak malo vremena da se sve to postavi,dok sam ja svoje stavio za pola minuta.Na drugima je da odluce koji je sistem po njima bolji i primene ga,ali je koji god da izaberu,to po meni bolje od kupovine nekog hdd kulera.

Poslednja izmena:
Izgleda da cu poslusati Crnog i nekako prcvrstiti zicom ispod Hdd-a. Zasto da bacam pare na hermanatora ili hardcano.

Nazad
Vrh Dno