Šta je novo?

Cooleri za HDD ?

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Video sam neki cooler za hdd kosta nekih 400din ... pomaze li to ?
Izgleda onako pljosnato taman da pokrije celu povrsinu hdda ... sta kazete ... ?

Nuc je napisao(la):
Izgleda onako pljosnato taman da pokrije celu povrsinu hdda ... sta kazete ... ?

MA, ubaci obican fan za kuciste tako da duva u elektroniku HDD-a, i to ti obara temp. za 5-10 stepena.

Cena je vec oko 200-250 dinara. Provereno vredi.

zormanic je napisao(la):
...

MA, ubaci obican fan za kuciste tako da duva u elektroniku HDD-a, i to ti obara temp. za 5-10 stepena.

Cena je vec oko 200-250 dinara. Provereno vredi.

Ja sam vezao jedan od 80mm ispod HDD i u onim programima sto pokazuju T diska je temperatura pala sa 50 na 30 stepeni(nisam bas siguran da je to tacno ali ajde ipak je na dodir daleko hladniji). Imao sam pre taj pljosnati cooler za HDD i nije nizasta pogotovo ako moras da ga skines, lako se raz*ebe i onda lupa po elektronici.
Preporuka bilo koji 80mm cooler za 3-4€.

Nuc je napisao(la):

Ja imam jedan takav, kupljen u NT Softu, i zadovoljan sam. Skida temp za nekih 10 stepeni, sada mi hard pri opterecenju retko prelazi 30 celzijusovih. I ova varijanta sa "osmicama" je OK, mada ja licno preferiram da mi je sve u kucistu zasrafljeno, i to bas tamo gde je i predvidjeno :)

Hladnjak

Ja sam na svog WD 120 Mb sa donje strane stavio Al hladnjak (mislim na one velike rebraste za audio pojacala-nacices ih u svakoj boljoj prodavnici elektronike) ako ti prostor dozvoljava tako da se naslanja na elektroniku (bez paste-valjda od straha je nisam stavio) :eye: i na sve to nakacio cooler od 80 mm.
Veruj mi hladan je ko led( sad razmisljam da ga skinem i stavim poastu na cipove-al me je zort) :eye: kad je sve OK

Vrh Dno